Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Τι είναι η Καρβοξυθεραπεία;
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Τι είναι η Καρβοξυθεραπεία;

Ομορφιά
Η Carboxytherapy-καρβοξυθεραπεία αναφέρεται στη δερματική και υποδόρια χορήγηση του αερίου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για θεραπευτικούς σκοπούς. Το CO2  είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας.
 
Προέρχεται από τα Βασιλικά Λουτρά της Γαλλίας το 1932 με τη θεραπεία των ασθενών που είχαν προσβληθεί από περιφερική αρτηριακή αποφρακτική νόσο.

Στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική, η θεραπεία με CO2 εφαρμόζεται στη θεραπεία της κυτταρίτιδας, των ραγάδων, των υπερτροφικών ουλών, την βελτίωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και γενικότερα για τη μη χειρουργική λιπογλυπτική στο πρόσωπο και στο σώμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η Carboxytherapy βελτιώνει:

1.    Tην ελαστικότητα του δέρματος
2.    Tην κυκλοφορία και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων,
3.    Eνεργοποιεί το κολλαγόνο για επούλωση, καθώς
4.    Kαι καταστρέφει το συσσωρευμένο τοπικό λίπος.

 Δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη Carboxytherapy.Πώς δρα η Carboxytherapy


Η Carboxytherapy επωφελείται επί της ουσίας μιας φυσιολογικής διαδικασίας του οργανισμού:
Tη χρήση οξυγόνου για την αποβολή διοξειδίου του άνθρακα.
Χορηγούνται λοιπόν στα σημεία του προβλήματος ακίνδυνες δόσεις διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή, καθώς, το αίμα είναι ο φορέας του οξυγόνου. Η καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση προκαλεί την αγγειογένεση νέων αιμοφόρων κυττάρων στα επίμαχα σημεία, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η εξωτερική όψη της επιδερμίδας.

Πού εφαρμόζεται η Carboxytherapy

Η Carboxytherapy μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στο κεφάλι, τα βλέφαρα, το πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια, το στομάχι, τους γλουτούς και τα πόδια. Στην περίπτωση των ραγάδων, η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα έχει αποδειχτεί ότι αποκαθιστά το φθαρμένο κολλαγόνο, καθώς αυτό ευθύνεται για τις χαρακτηριστικές ατροφικές γραμμοειδείς βλάβες του δέρματος. Με την αναδόμηση της μήτρας του κολλαγόνου, το δέρμα δείχνει πιο σφιχτό και σφριγηλό και οι βλάβες γίνονται λιγότερο ορατές.

Ανασχηματισμός του κολλαγόνου επιτυγχάνεται και στην περίπτωση της κυτταρίτιδας, ενώ παράλληλα το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλει και στη διάσπαση των λιπωδών κυττάρων που ευθύνονται για το τοπικό πάχος και εντείνουν την αντιαισθητική όψη «φλούδας πορτοκαλιού». Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, καθώς μία μικρή δόση διοξειδίου του άνθρακα στο κάτω βλέφαρο τονώνει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή, βελτιώνει το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων, αντικαθιστά το μελανό χρώμα με έναν πιο υγιή ροζ τόνο και προσφέρει έτσι, ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα.

Επίσης εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση της ψωρίασης, στην ακροκυάνωση, στην αύξηση των λιποδιαλυτών στον λιπώδη ιστό, στις ημικρανίες, σε μυθικούς πόνους και εμβοές.

Διάρκεια Θεραπείας

Μία μέση συνεδρία διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά, ο ασθενής νιώθει μονάχα μία ελαφρά πίεση στην περιοχή, και μοναδική πιθανή παρενέργεια είναι η εμφάνιση μικρού μώλωπα στο σημείο της ένεσης.
Απαιτούνται από τέσσερις έως δώδεκα θεραπείες ανάλογα με τη φύση και την έκταση του προβλήματος, ενώ συχνά συστήνονται και μερικές επαναληπτικές συνεδρίες ανά εξάμηνο για την εδραίωση των αποτελεσμάτων

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι ! Το διοξείδιο του άνθρακα παράγεται φυσιολογικά από τα κύτταρα στο σώμα μας καθημερινά. Είναι παραπροϊόν του μεταβολισμού. Μεταφέρεται στο αίμα και εκπνέεται μέσω των πνευμόνων. Η μόνη πιθανή παρενέργεια της Carboxytherapy είναι η πιθανότητα μελανιάς στο σημείο της ένεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοξείδιο του άνθρακα – σε αντίθεση με το μονοξείδιο – δεν είναι τοξικό για τον οργανισμό. Τον βάζει μονάχα στη διαδικασία να αυξήσει τη ροή του οξυγόνου στέλνοντας ερυθρά αιμοσφαίρια για να «συλλάβουν» τα περίσσια μόρια CO2 και να τα μεταφέρουν στους πνεύμονες προκειμένου να αποβληθούν με τις επόμενες εκπνοές. Καθώς, λοιπόν η κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος, οι ουλές, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι ρυτίδες και οι ραγάδες ευθύνονται εν μέρει στην κακή κυκλοφορία του αίματος, η υποδόρια χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί μία πέρα για πέρα φυσική θεραπεία.

Πότε αποφεύγεται η Carboxytherapy;

Αντενδείκνυται σε:

Νεφρική ανεπάρκεια
Επιληψία θρομβοφλεβίτιδα
Μυοκαρδίτιδα
 Στηθάγχη
 Άπνοιες
Εγκυμοσύνη
 Μολύνσεις

Τι είναι η Καρβοξυθεραπεία;