Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Σε πόσο διάστημα μετά τον τοκετό χάνονται τα κιλά της εγκυμοσύνης;
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Σε πόσο διάστημα μετά τον τοκετό χάνονται τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Γονείς & Μωρό
Μετά τον τοκετό, οι περισσότερες γυναίκες ανυπομονούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η απώλεια βάρους, διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα αφού μια σειρά παραγόντων καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.  Οι περισσότερες γυναίκες χάνουν τα μισά από τα κιλά που πήραν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέσα σε έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Κατά τον τοκετό αποβάλλονται περίπου 7 Kg (βάρος νεογέννητου, πλακούντα, αμνιακού και λοιπών υγρών),ωστόσο η υπερβολική πρόσληψη βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο κατά πόσο μια γυναίκα θα επανέλθει μετά τον τοκετό στο βάρος που είχε πριν από την εγκυμοσύνη ή όχι. Έρευνες έδειξαν ότι εάν η υπερβολική αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβαίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο, αυτό, αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο διατήρησης επιπλέον βάρους μετά τον  τοκετό.Η κατάλληλη δίαιτα και η άσκηση, είναι οι δυο πιο σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να  συμβάλλουν στην απώλεια του υπερβάλλοντος σωματικού βάρους μέσα σε 6 μήνες μετά τον τοκετό.

Ο θηλασμός επίσης, είναι ένας σημαντικός  παράγοντας για την απώλεια βάρους και  λίπους, αφού οι  γυναίκες που θηλάζουν αποκλειστικά το μωρό τους, είναι πολύ πιθανό να έχουν μια μεγαλύτερη απώλεια λίπους  μετά τον τοκετό.

Σε πόσο διάστημα μετά τον τοκετό χάνονται τα κιλά της εγκυμοσύνης;