Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Η δυναμική της Ταβανοθεραπείας
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Η δυναμική της Ταβανοθεραπείας

Sex & Σχέσεις
Τις προάλλες, η φίλη μου η Μάρθα μου μιλούσε για τα πράγματα που θέλει να κάνει και συνεχώς αναβάλει. Έχει προγραμματίσει να τελειώσει τη διατριβή της και να παραδώσει το τελικό κείμενο ενός βιβλίου που....εκκρεμεί γιατί με το ζόρι έχει φτάσει μέχρι τη μέση.

Τι συμβαίνει και δεν τα καταφέρνει; "Δεν το'χει;" όπως αναρωτιέται και μαζί της αναρωτιέμαι και εγώ.Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Λέγεται Ταβανοθεραπεία και πρόκειται για την ικανότητα σου να σταματάς (νοερά) το χρόνο και να κοιτάζεις (μόνο) το ταβάνι. Όσο επαναλαμβανόμενη η διαδικασία,  ανά διαστήματα, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της επιρροής/απόδοσης.

Τι περιμένεις όταν ατενίζεις το ταβάνι "δημιουργικά";
 • Μετά την νωθρότητα θα προκύψουν σημαντικά οφέλη τόσο για την ψυχική, όσο και για την σωματική σου υγεία.
 • Με την απραξία παρακινείς τη φαντασία σου και επεξεργάζεσαι δημιουργικούς τρόπους αντιμετώπισης που δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς στο φορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητας.
 • Το να κάνεις ένα ουσιαστικό διάλειμμα και να καταφέρεις να πλήξεις αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας για αυτό άσε, επιτέλους, τον εαυτό σου να το απολαύσει.

Γνωρίσματα όσων ακολουθούν την μέθοδο:
 • Αυτοπεποίθηση.
 • Δημιουργικότητα.
 • Ευφυΐα και αναλυτική ικανότητα.
 • Κίνητρο και επιθυμία για επίλυση προβλημάτων.
 • Ευελιξία.

Όμως...
 1. Μην παραποιήσουμε την συνειδητή πλήξη με την μόνιμη τεμπελιά.
 2. Απαιτεί εργασιακή και ψυχολογική ωριμότητα να μην το παρακάνεις και το χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία για να αποφύγεις συγκεκριμένες καταστάσεις.
 3. Το επίπεδο αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού δεν πρέπει να αλλοιώνεται από περιόδους μη δράσης.

Η Ταβανοθεραπεία ή ταβανοφιλοσoφία είναι αρκετά αποτελεσματική και ενδείκνυται σε αρκετές περιπτώσεις για έμπνευση.

Τώρα το καλοκαίρι, μπορείς να ανταλλάξεις την χειμερινή σιέστα με θέα το φρεσκοβαμμένο ταβάνι με μια άνετη σεζλόνγκ, αντηλιακό καρύδα και θέα το άπειρο.

Η επιτυχία σε προσωπικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο, η επιτυχία στην εργασία, η καλή υγεία, μια ευτυχισμένη ζωή ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ και ΓΙΝΕΤΑΙ να τα έχεις.

Το μηδέν και το άπειρο είναι τα καύσιμα σου για αυτό το καλοκαίρι για να ανασυνταχθείς και να βγεις κερδισμένη.

Κλείσε τα μάτια, βάλε την αγαπημένη σου χαλαρωτική μουσική και εάν η πλησιέστερη παραλία είναι μακριά μεταφέρσου νοερά, εκεί.

Άκου το χαλαρό κυματάκι να χτυπάει στην αρχή της ξαπλώστρας, να σε χαϊδεύει το καλοκαιρινό αεράκι ενώ απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου και αντιλαμβάνεσαι την δυναμική της απραξίας σου!

Η δυναμική της Ταβανοθεραπείας