Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Όσοι δουλεύουν από το σπίτι είναι πιο παραγωγικοί
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Όσοι δουλεύουν από το σπίτι είναι πιο παραγωγικοί

Sex & Σχέσεις

Πρόκειται για ένα συναίσθημα ανεξαρτησίας και ευελιξίας που θα πρέπει να δοκιμάσεις, τουλάχιστον για μια φορά, προτού καταλήξεις εάν σου ταιριάζει ή όχι.

Σίγουρα, η εργασία από το σπίτι έχει και μειονεκτήματα αλλά πόσο σημαντικό είναι να καταφέρεις να προσαρμόσεις τη δουλειά που σε εκφράζει και να είσαι εσύ το αφεντικό του εαυτού σου;

Κάθε εργασία είναι, εξίσου, απαιτητική και προϋποθέτει σωστό προγραμματισμό ακόμη και όταν γίνεται από "το γραφείο του σπιτιού σου".

Όταν ζεις το πάθος σου και συναντάς γυναίκες, όπως συναντώ εγώ,  που έχουν κάνει στροφή στην καριέρα τους εγκαταλείποντας τις νόρμες για να ακολουθήσουν το όνειρο τους έρχεται και η δική σου στιγμή!

Προτού, καταλήξεις είναι σημαντικό να είσαι ενεργή (έστω και περιστασιακά) σε αυτό που σκέφτεσαι να ακολουθήσεις μένοντας στη συνέχεια ως εργαζόμενη από το σπίτι.

5 Λόγοι για να επιλέξεις την εργασία από το σπίτι 

Οργάνωση του χώρου και του χρόνου σου, όπως εσύ θέλεις ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό για εσένα.

Το να θέσεις συγκεκριμένες ώρες που θα εργάζεσαι και να διαλέξεις το σημείο του σπιτιού σου που θα είναι ήσυχο και λειτουργικό είναι σημαντικό για να βρεις το "γραφείου" που σου ταιριάζει. Η αισθητική σου θα βοηθήσει να διαμορφώσεις τον χώρο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα έναν γκρι και μονότονο ή λευκό τοίχο που με αγώνα κατάφερες να κερδίσεις να κρεμάσεις ένα κάδρο, σε παλιότερες εποχές. Περνώντας πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή μπορεί να έρθει η στιγμή που αντί αυτό να αυξάνει την παραγωγικότητα σου, να την εγκλωβίζει. Για αυτό απαιτούνται προγραμματισμένα διαλλείματα εντός ή και εκτός σπιτιού. Ακόμη η εναλλακτική να αρπάξεις το laptop σου και να επισκεφθείς το αγαπημένο σου καφέ για να δουλέψεις λίγο από εκεί είναι αφορμή για πολλές, νέες ιδέες.

Πίστεψε, πρώτη εσύ, στις δυνατότητες σου και στον εαυτό σου.

Είναι εξαντλητικό να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλον που νομίζεις πώς τα καταφέρνει καλύτερα από το να μένεις συγκεντρωμένη στις δικές σου ικανότητες. Έχεις σκεφτεί πώς και εσύ για κάποιον άλλον φαντάζεις το ίδιο σίγουρη για τον εαυτό σου? Ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικό του μοναδικό ταξίδι και κάνει τις επιλογές του. Εξάλλου, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να τα καταφέρεις και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από το να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου πώς θα τα καταφέρεις. Επένδυσε στον εαυτό σου και στις γνώσεις σου και θα έρθει και η δική σου στιγμή αν η εργασία από το σπίτι είναι ο επόμενος στόχος σου.

Εργασία. Προσωπική ζωή. Ισορροπία.

Είτε εργάζεσαι εκτός, είτε εντός σπιτιού το να ισορροπήσεις την προσωπική σου με την επαγγελματική σου ζωή είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες. Σχεδόν ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένες και νιώθουμε πώς δεν βρίσκουμε αρμονία. Στην πραγματικότητα μια δυσκολία που έχω συναντήσει είναι πώς ανά πάσα στιγμή ανατρέχεις σε κάτι που θυμήθηκες, κάτι που δεν έκανες, μια απάντηση που ξαφνικά πήρες οπότε το να βγάζεις τον εαυτό σου από την πρίζα και να αφιερώνεις χρόνο για την οικογένεια σου είναι νορμάλ. Πρέπει να ξέρεις τα όρια σου και να βρίσκεις χρόνο να ηρεμήσεις και να περάσεις ευχάριστα με την οικογένεια ή και τα παιδιά σου. Εξάλλου, η επιλογή σου αυτή έγινε για καλύτερη ποιότητα ζωής, μην το ξεχνάς.

Συναναστροφή με ομοϊδεάτες και άλλους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι.

Η εποχή προωθεί την εργασία από το σπίτι ακόμη και αν εξακολουθείς και εργάζεσαι επίσημα για κάποια εταιρία. Συμπέρασμα, δεν είσαι μόνη. Προσπάθησε να συναντάς και να γνωρίζεις κι άλλους ανθρώπους που κάνουν ότι εσύ και να μοιράζεσαι μαζί τους τις σκέψεις αλλά και τις ανησυχίες σου. Αυτές οι σχέσεις μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσουν και σε συνεργασίες. Δημιούργησε τις δικές σου ευκαιρίες και μέσα από το networking υπάρχουν ευκαιρίες να αυξήσεις την δουλειά σου.

Είσαι το δικό σου αφεντικό!

Το να κάθεσαι με τις πιζάμες σου όλη μέρα ενώ δουλεύεις δεν βοηθάει σίγουρα την αυτοπεποίθηση σου. Επέλεξε συνδυασμούς και φρόντισε τον εαυτό σου, όπως έκανες τότε που πήγαινες στη δουλειά. Μπορείς να φοράς απλά και κλασσικά ρούχα και να είσαι ελαφρώς βαμμένη θυμίζοντας στον εαυτό σου πόσο επαγγελματίας είσαι. Το να είσαι εσύ το αφεντικό του εαυτού σου είναι από μόνο του σπουδαίο πράγμα.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει "Πόσο ευτυχισμένη νιώθεις που εργάζεσαι από το σπίτι;" σκέψου όλα τα παραπάνω και καν' τον να αναθεωρήσει.

Δώσε το σωστό παράδειγμα: Είσαι πιο παραγωγική και ευτυχισμένη από ποτέ και το δείχνεις.
 
Όποιος θέλει και μπορεί, ας ακολουθήσει.

Όσοι δουλεύουν από το σπίτι είναι πιο παραγωγικοί