Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Το βρεφικό μασάζ ενισχύει τον δεσμό μεταξύ μαμάς-παιδιού
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Το βρεφικό μασάζ ενισχύει τον δεσμό μεταξύ μαμάς-παιδιού

Γονείς & Μωρό

Το βρεφικό μασάζ είναι η καλύτερη ευκαιρία να δώσετε στο μωρό σας ακριβώς αυτό που χρειάζεται: Απλά αγάπη!

Ένα μασάζ είναι καλό για όλους, ακόμη και για το μωρό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα περιποιηθείτε το μωρό σας και ταυτόχρονα ενισχύεται το δεσμό μητέρας-παιδιού. Για το βρεφικό μασάζ δεν χρειάζεται καν να είστε ειδικός. Αρκούν, απαλά και τρυφερά αγγίγματα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει τη θετική επίδραση του βρεφικού μασάζ ως προς την κινητική ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού. Τα ερεθίσματα τα οποία λαμβάνει το μωρό από το δέρμα, επεξεργάζονται και αποθηκεύονται από τον εγκέφαλο. Έχει αποδειχτεί ότι, οι εγκέφαλοι των μωρών που λαμβάνουν τακτικά μασάζ είναι πιο ανεπτυγμένοι από εκείνων που σπάνια γίνεται μασάζ. Κατά την διάρκεια του μασάζ παράγεται περισσότερη μυέλινη στο μωρό. Αυτή είναι μια πρωτεΐνη που επικαλύπτει τις νευρικές ίνες και είναι υπεύθυνη για τη σύνδεση των νεύρων με τους μυς. Όσο πιο πολύ μυέλινη, τόσο καλύτερη είναι η μετάδοση των ερεθισμάτων μεταξύ των νεύρων και των μυών αλλά και η κινητική ανάπτυξη του.
Το βρεφικό μασάζ επίσης ενισχύει τον οργανισμό του παιδιού σας και μειώνει την παραγωγή της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Παράλληλα, δυναμώνει ο δεσμός μητέρας-παιδιού και έτσι το μωρό σας θα γίνει πιο ευτυχισμένο. Θα το νιώσετε κατά τη διάρκεια του βρεφικού μασάζ ότι η δική σας διάθεση (αλλά και του παιδιού σας) θα βελτιωθεί σημαντικά. Κατά τη διάρκεια του βρεφικού μασάζ θα δείτε ότι αυτόματα θα μιλήσετε περισσότερο με το μωρό σας, θα έχετε περισσότερη οπτική επαφή και θα επικοινωνείτε με όλες τις αισθήσεις. Αυτό, επιπλέον, μπορεί να επιφέρει μια καλύτερη διάθεση στη γυναίκα, γιατί είναι απλά υπέροχο όταν ξυπνάτε ένα χαμόγελο στο μωρό σας.