Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Yoga σε αιώρα, ένας νέος ανάλαφρος κόσμος!
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Yoga σε αιώρα, ένας νέος ανάλαφρος κόσμος!

Αθλητισμός

Aerial Yoga , ένας νέος ... ανάλαφρος κόσμος! 

Συνδυάζοντας τις αρχαίες και εδραιωμένες τεχνικές της Yoga, με τη διασκέδαση και τη σωματική ενδυνάμωση των εναέριων ακροβατικών τεχνικών, το αποτέλεσμα είναι… Aerial Yoga!

Πρόκειται για ένα νέο είδος σωματικής άσκησης με χρήση ειδικού υφάσματος με τη μορφή «αιώρας», που σκοπό έχει να βοηθήσει αλλά και γυμνάσει σωματικά αλλά και πνευματικά τον ασκούμενο, χρησιμοποιώντας την έλλειψη βαρύτητας ως σύμμαχο στην εκγύμναση αλλά και στην διασκέδαση!

Η αλήθεια είναι πως η αίσθηση της αιώρησης έχει δοκιμαστεί αρκετά χρόνια πριν από έναν μεγάλο Δάσκαλο του είδους (B.K.S Iyengar), ο οποίος στήριξε τα οφέλη της στην αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, τη βελτίωση της στάσης σώματος, τη θεραπεία περιοχών που δύσκολα «εκτείνονται» στο έδαφος ή σε όρθια θέση.Σε ένα μάθημα εναέριας γιόγκα οι ασκήσεις γίνονται πάνω στα ειδικά πανιά / αιώρες –hammocks, κατασκευασμένες να «διαχειρίζονται» μεγάλα «βάρη» και τάσεις. Ο εξειδικευμένος δάσκαλος στο είδος, καθοδηγεί ένα μάθημα που περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης, όρθιες στάσεις, αναστροφές, περιστροφές, «ακροβατικά» και τελικά διατάσεις και βαθιά χαλάρωση μέσα στο ύφασμα που επιτρέπει στο νου πραγματικά να ταξιδέψει σε ένα ανάλαφρο σύμπαν!
 
Οφέλη της Aerial Yoga

•    Ευκολότερη ευθυγράμμιση του σώματος και βελτίωση της στάσης του.
•    Αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης και ανακούφιση από πόνους στη μέση ή και στον αυχένα (σε περίπτωση παθογένειας μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού) – οι αναστροφές γίνονται χωρίς καμία πίεση στα δύο αυτά σημεία.
•    Ευλυγισία και Ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος και ειδικότερα του «πυρήνα» – κοιλιά.
•    Βελτίωση της ψυχικής υγείας: οι αναστροφές και τα «ακροβατικά» δίνουν ιδιαίτερα διασκεδαστική μορφή στο μάθημα. Εν τούτοις, οι ανάστροφες στάσεις από μόνες τους, έχουν αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα στην αιμάτωση του άνω κορμού και στη βελτίωση της διάθεσης!
•    Επίσης, εξερευνώντας όλες τις νέες δυνατότητες του σώματός μας, αποκτάμε νέα εικόνα για αυτό, εκτιμώντας όσα πραγματικά κάνει για μας. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, βοηθώντας στην παραγωγή «χαρούμενων ορμονών» (σεροτονίνη, οξυτοκίνη, ντοπαμίνη κλπ).
•    Τόνωση όλων των βιολογικών λειτουργιών λόγω έκκρισης ενδορφινών (βασικό αποτέλεσμα των αναστροφών), αντιγηραντική δράση και βελτίωση λειτουργίας καρδιαγγειακού / κυκλοφορικού, λεμφικού και πεπτικού συστήματος.
•    Αντιμετώπιση φόβων. Η αιώρηση και οι αναστροφές δίνουν μια νέα οπτική στο νου, βοηθώντας τον να δει το συναίσθημα του φόβου από άλλη οπτική γωνία.


 
Σε ποιους απευθύνεται:

Η εναέρια γιόγκα αφορά όλους τους ασκούμενους, κάθε ηλικίας (είναι επιθυμητό να έχουν προηγούμενη εμπειρία σε άσκηση), φυσικά ακολουθώντας τις οδηγίες του έμπειρου και ειδικά καταρτισμένου δασκάλου, στο δικό τους επίπεδο (αρχάριοι – προχωρημένοι).  Ακόμα και ιδιαίτερα νεαροί ασκούμενοι (άνω των 8 ετών – Aerial Kids Yoga) μπορούν να γυμναστούν και να διασκεδάσουν, φροντίζοντας να ακολουθούν τις οδηγίες για την ασφάλεια και την ποιότητα του μαθήματος.

Αντενδείξεις

Η εναέρια γιόγκα δεν είναι κατάλληλη για ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές  νόσους, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς (και άλλες παθήσεις των οφθαλμών), ίλιγγο ή με σοβαρούς μυοσκελετικούς τραυματισμούς.

Yoga σε αιώρα, ένας νέος ανάλαφρος κόσμος!