Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Γνωρίστε το Pilates!
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Γνωρίστε το Pilates!

Αθλητισμός

Αναγνωρίζεται ως η top θεραπευτική και ταυτόχρονα δυναμική μέθοδος,μέσω της οποίας αποκαθίστανται τραυματισμοί και το σώμα αποκτά ευλυγισία και δύναμη.   

Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και πιο συκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τον γερμανικής καταγωγής  Joseph Pilates.

'Εως και σήμερα η μέθοδος Pilates συνεχίζει να θεωρείται η ιδανική μορφή εκγύμνασης  αναγνωρισμένη από ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές, χειροπράκτες και οστεοπαθητικούς.
Πόσες είναι οι φορές που παραπονιόμαστε για τον αυχένα ή τη μέση μας;

Πόσες είναι οι φορές που από το φόρτο της καθημερινότητας το σώμα μας αδυνατεί να ανταποκριθεί στα θέλω μας;

Το PILATES βοηθάει αυτά τα προβλήματα και πιο συγκεκριμένα :

1.Διορθώνει λανθασμένες στάσεις σώματος(κύφωση-λόρδωση-σκολίωση). Συμβάλλει στην πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών. Δίνοντας έμφαση στη σωστή στάση σώματος κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ευθυγραμμίζει και βελτιώνει την κατάσταση της σπονδυλικής στήλης, δυναμώνει τους μύες γύρω από αυτήν  χαρίζοντας στο σώμα ευκαμψία και φυσική κομψότητα.
2.Κοιλιακή Δύναμη. Κατά τον Joseph Pilates η περιοχή της  κοιλιάς είναι η περιοχή ενέργειας του σώματος (powerhouse). 'Εχοντας δυνατούς κοιλιακούς μύες προστατεύουμε αυτομάτως τη μέση μας και κατ'επέκταση την σπονδυλική μας στήλη ,από τον κόκκυγα (την ουρά μας) μέχρι τον αυχένα.
3.Χαρίζει Μυική αντοχή-Δύναμη-Ευλυγισία. Η μέθοδος Pilates στοχεύει στη δημιουργία λεπτών και μακρών μυών,στην καλή κινητικότητα των αρθρώσεων,στον έλεγχο του σώματος και στη βελτίωση της ισορροπίας.
4.Βοηθάει στη μείωση του στρες δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή. Δουλεύοντας με σωστή ''εισπνοή και εκπνοή'' πετυχαίνω την αρμονία των κινήσεων,την συκέντρωση και ταυτόχρονα τη χαλάρωση στο σώμα και το πνεύμα μας. Η σωστή αναπνοή οξυγονώνει το αίμα,μειώνει την καταπόνηση της καρδιάς και αναπτύσσει τους πνεύμονες.

 Ο ίδιος ο Joseph Pilates  έχει πει :

"Σε 10 μαθήματα νιώθεις την διαφορά...σε 20 την βλέπουν και οι άλλοι...και στα 30 έχεις ένα καινούργιο σώμα."

Αξίζει λοιπόν να το δοκιμάσουμε...και να το ανακαλύψουμε...!!!

Γνωρίστε το Pilates!