Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
GP4G: Πώς επιδρά στο δέρμα και στη λιπόλυση;
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

GP4G: Πώς επιδρά στο δέρμα και στη λιπόλυση;

Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες. Οι 8 στις 10 γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα και άρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για καινοτόμα προϊόντα που μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή της.

Ένα καινοτόμο συστατικό το GP4G επιδρά στο δέρμα και στη λιπόλυση.

Το GP4G είναι νουκλεοτίδιο συσσωρευτής ενέργειας, το οποίο επιτρέπει στα κύτταρα να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες.

Η δράση του GP4G έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων και έχουν γίνει πολλές μελέτες στο εργαστήριο για να αποδείξουν την ευεργετική του επίδραση στο δέρμα. Ακριβώς επειδή απελευθερώνει ενέργεια στα κύτταρα ενισχύει τις κυτταρικές λειτουργίες και τον κυτταρικό μεταβολισμό. Φαίνεται λοιπόν ότι αυξάνει τη δραστηριότητα των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Η αυξημένη σύνθεση και εναπόθεση κολλαγόνου αυξάνει τη σφριγηλότητα των ιστών και δρα αντιγηραντικά.

In vitro μεταβολικές μελέτες στα λιποκύτταρα δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τη λιπογένεση (το σχηματισμό και εναπόθεση λίπους ) και να κινητοποιήσει τη λιπόλυση.

Μια επιπρόσθετη δράση είναι η αύξηση της μικροαγγείωσης των ιστών, άρα η καλύτερη αιμάτωση, η μεγαλύτερη προσφορά θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου και παράλληλα η ενίσχυση της απομάκρυνσης τοξικών ουσιών από τα κύτταρα. Μια πρωτοποριακή ιδέα είναι ο συνδυασμός του GP4G με λιποδιαλυτικές ουσίες, όπως η καφεΐνη. Η καφείνη, που είναι το δραστικό συστατικό σε πολλά προιόντα κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, έχει την ιδιότητα να διεισδύει εύκολα στο δέρμα. Δημοσιευμένες φαρμακολογικές μελέτες υποστηρίζουν ότι προλαμβάνει την εναπόθεση λίπους στα κύτταρα και ότι διεγείρει τη λιπόλυση.Είναι επίσης γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Αυξάνει την μικροκυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και μειώνει την κατακράτηση υγρών. Η κεκρόπια (ένα φυτικό συστατικό) φαίνεται σε in vitro μελέτες να ενισχύει τη λιποδιαλυτική δράση της καφεΐνης. Μια συμπληρωματική δράση αυτών των δυο ουσιών είναι ότι επιδρούν σε δυο ξεχωριστά ένζυμα της λιπολυτικής διαδικασίας και με αυτό τον τρόπο ενισχύουν τη λιπόλυση.

Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο δραστικός συνδυασμός GP4G και λιποδιαλυτικών χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου;

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες οι επαρκείς ώρες ύπνου έχουν θετική επίδραση στο λιπώδη ιστό.

Αντίθετα οι λίγες ώρες ύπνου μειώνουν την ανταπόκριση των λιποκυττάρων σε ορμόνες όπως η ινσουλίνη με αποτέλεσμα να ενισχύεται η εναπόθεση λίπους. Το λίπος είναι η αποθήκη ενέργειας για τον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια του ύπνου μειώνονται οι καύσεις των λιπών, αφού ο περιορισμός της δραστηριότητάς μας ελαχιστοποιεί τις ανάγκες μας σε ενέργεια. H εφαρμογή του GP4G στο δέρμα δίνει ενέργεια στα λιποκύτταρα ώστε να συνεχίσουν τη μεταβολική τους δραστηριότητα.

Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η νυχτερινή τοπική εφαρμογή στις προβληματικές περιοχές μιας κρέμας που περιέχει GP4G, καφεΐνη και κεκρόπια προσφέρει ορατά αποτελέσματα από τη 14η ημέρα, τα οποία γίνονται ακόμη πιο εμφανή μετά από 28 ημέρες χρήσης.

GP4G: Πώς επιδρά στο δέρμα και στη λιπόλυση;