Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Βίντεο: Ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής Apivita
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Βίντεο: Ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής Apivita

Ομορφιά

Η Apivita προβάλει έναν πιο φυσικό τρόπο σκέψης, ζωής και επιχειρηματικότητας που το βιώνεις έμπρακτα αν επισκεφθείς το χώρο της και βιώσεις την μοναδική εμπειρία που βιώσαμε εμείς.

Ανακαλύψαμε τον κόσμο της μέλισσας και μάθαμε τα μυστικά της

(MEΡΟΣ Α')

Η Apivita είναι ένα experiential brand, μια ηγετική, "πράσινη", καινοτόμος ελληνική επιχείρηση με παρουσία στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του ToFarmakeioMou και είναι πιστή στις αξίες και στη φιλοσοφία της εδώ και 36 χρόνια.Το τρίπτυχο natural | effective | holistic αλλά και οι αρχές του Ιπποκράτη, σε συνδυασμό με την ελληνική φύση και την μελισσοκομεία είναι οι πρωταρχικές πηγές έμπνευσης που στηρίζουν ολόκληρη την φιλοσοφία της επιχείρησης.Επισκεφθήκαμε τα κεντρικά της Apivita στο Μαρκόπουλο Αττικής, ανακαλύψαμε τα διάφορα στάδια στον κύκλο ζωής των προιόντων της  και βιώσαμε μια μοναδική εμπειρία.Τι κάνει την εμπειρία "μοναδική";

H είσοδος αντιπροσωπευτική με έργα τέχνης του κου Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη εμπνευσμένα από την φιλοσοφία της Apivita [Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή) που σημαίνει «η ζωή της μέλισσας»].To εργοστάσιο της Apivita είναι ένα βιοκλιματικό, πράσινο εργοστάσιο όπου το κάθε στοιχείο είναι συμβολικά τοποθετημένο δίπλα στο άλλο. To εργοστάσιο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αέρα, ήλιο, γη, νερό) κρατώντας χαμηλά το ενεργειακό αποτύπωμα χωρίς σπατάλη στη φύση.Στο κεντρικό αίθριο δεσπόζει η ελιά, ένα δέντρο που προϋπήρχε στο οικόπεδο και επέστρεψε στη «φυσική» του θέση, αφού φυτεύτηκε ξανά με την ολοκλήρωση του κτηρίου. Βρίσκεται εκεί ως ένα πανανθρώπινο σύμβολο ειρήνης, νίκης, σοφίας, γαλήνης, προστασίας και γονιμότητας.

Η κοινωνία της μέλισσας

Μια κοινωνία υπόδειγμα, παράδειγμα για την δική μας κοινωνία. Μια κοινωνία αλληλεγγύης και εργατικότητας.

Στην μοναδική εμπειρία ξενάγησης διαπιστώσαμε πως η παραδοσιακή μελισσοκομία αναβιώνει με φυσικές μεθόδους που συμβάλουν στην παραγωγή εξαιρετικών μελισσοκομικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας.


 
Ο κος Γιάννης Κατσένιος-Γεωπόνος και Yπεύθυνος για τις Α' Ύλες Φυτικής Προέλευσης και Μελισσοκομικής, μας εξηγεί τα στάδια ανάπτυξης της μέλισσας, μας δείχνει την Βασίλισσα, βλέπουμε την εκκόλαψη αυγών και πώς η κάμπια καταβροχθίζει την τροφή που της παρέχουν οι εργάτριες και συλλογιζόμαστε όλα τα θαυματουργά προϊόντα της μέλισσας αλλά και αυτό που είπε ο Ιπποκράτης ότι "Το μέλι ζωηρεύει το χρώμα του προσώπου".

Χαρακτηρίστηκα ο κος Κατσένιος μας αναφέρει πώς: " Οι μέλισσες επικοινωνούν μεταξύ τους με το χορό. Για παράδειγμα, όταν βρουν μια ωραία τροφή, κάνουν το λεγόμενο waggle dance. Επικοινωνούν τον κίνδυνο με φερομόνες, με μυρωδιές και αν σε τσιμπήσουν αφήνουν το κεντρί, το δηλητήριο και την μυρωδιά του κινδύνου και έτσι, το μελίσσι αναστατώνεται".

Από τον ποιοτικό έλεγχο στην συσκευασία

Στα τμήματα παραγωγής, στον χώρο αποθήκευσης πρώτων υλών και αποστολής τελικών προϊόντων, στο χώρο ζύγισης και δειγματοληψίας αλλά και στον κοπή των βοτάνων και στο χώρο παραγωγής "υπερκάθαρου" νερού μας ξενάγησε και μας μίλησε σχετικά, ο κος Σπύρος Μαργαρίτης-Μηχανολόγος Εγκατάστασης και Τεχνικός Ασφαλείας του εργοστασίου. Ο κος Μαργαρίτης χαρακτηριστικά αναφέρει πώς " Το δύσκολο δεν είναι να παράξεις το νερό αλλά να το διατηρήσεις στα επίπεδα καθαρότητας χωρίς μικροβιακά φορτία για την παραγωγή με δεδομένο ότι, έχεις αποβάλει το χλώριο από το νερό και το νερό είναι ευάλωτο. Άρα, πρέπει να εφαρμόσεις συστήματα σε process και εγκαταστάσεις που να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εμφάνισης μικροβιακού φορτίου".Η Apivita διαθέτει τμήμα παραγωγής και συσκευασίας με μηχανές τελευταίας τεχνολογίας αφού στηρίζεται στα εγχύματα και στα εκχυλίσματα με πιστοποίηση ISO22716 (Good Manufacture and Practices των καλλυντικών).

Έρευνα και Ανάπτυξη

Το τμήμα αυτό έχει την ευθύνη για την επιστημονική οργάνωση και εφαρμογή ερευνών και πειραμάτων, με σκοπό τη βελτίωση όλων των φάσεων λειτουργίας της βιομηχανίας.Συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με την κα Ελένη Σπανίδη-Βιοχημικό στο Εργαστήριο με τα καινούρια εκχυλίσματα και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το επιστημονικό και βιοχημικό τμήμα.

Είναι προφανές ότι τμήματα ερευνών και ανάπτυξης υπάρχουν σε μεγάλες επιχειρήσεις και η λειτουργία τους κοστίζει σημαντικά.


Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα μιας και καθορίζει μέσω ερευνών και σε συνεργασία με τα κατάλληλα τμήματα, τα υλικά, τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή. Ακόμη καθορίζει τις δυνατότητες και τις εναλλακτικές λύσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και την τελική αισθητική εμφάνιση του προϊόντος. Για την πραγματοποίηση των ερευνών ο υπεύθυνος του τμήματος συνεργάζεται με το μηχανικό παραγωγής, με το τμήμα ποιοτικού ελέγχου και με το τμήμα Marketing, για να συνδυάζονται τα επιστημονικά τους πορίσματα με τις κατασκευαστικές δυνατότητες της βιομηχανίας και τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Τι μας έκανε εντύπωση:
  1.  Ο μικρός βοτανικό κήπος (ενταγμένο στο διεθνές δίκτυο βοτανικών κήπων- BGCI- Botanic Gardens Conservation International) με διακόσια διαφορετικά είδη βοτάνων της ελληνικής φύσης.
  2. Το επισκέψιμο μελισσοκομείο.Η Apivita διαθέτει 1600 μοναδικά φυτά. Στα πλαίσια της καινοτομίας η εταιρία μελετά την βιοποικιλότητα αυτών των μοναδικών φυτών ενώ μέχρι στιγμής περίπου 50 με 60 χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα.
  3. Το τσάι του βουνού έχει αντικαταστήσει όλη την βάση των προϊόντων αντί για νερό καθώς περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά.
  4. Η Apivita έχει να υλοποιήσει 3 προγράμματα Horizon που σχετίζονται με έρευνα στην θάλασσα και σε θαλάσσια φυτά καθώς η εταιρία πιστεύει πώς αυτό είναι το μέλλον της κοσμετολογίας.
  5. Εξάγει σε 14 χώρες μεταξύ των οποίων Ισπανία, Ιαπωνία, Χονγκ-Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ουκρανία, Ρουμανία, Κύπρος, Βέλγιο.
  6. Το συγκρότημα επεξεργασίας του νερού το οποίο χρησιμοποιείται σαν βασική πρώτη ύλη στην παραγωγική διαδικασία της εταιρείας. Προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα της παραγωγής νερού που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της έχει δημιουργήσει μια μονάδα αντίστροφης όσμωσης διπλού περάσματος με ιόντο-εναλλακτικές ρητίνες προκειμένου να έχει την ποιότητα του υπερ-κάθαρου νερού που χρειάζεται για τα προϊόντα της.

Η Apivita προβάλει έναν πιο φυσικό τρόπο σκέψης, ζωής και επιχειρηματικότητας που το βιώνεις έμπρακτα αν επισκεφθείς το χώρο της και βιώσεις την μοναδική εμπειρία που βιώσαμε εμείς.

Είναι μια ελληνική εταιρία που αναδεικνύει την ελληνική φύση με την πλούσια βιοποικιλότητα και τα μοναδικά της είδη φυτών, καθώς και την κοινωνία της μέλισσας προσφέροντας σε όλους εμάς έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, ένα τρόπο ζωής Apivita.


Μην χάσεις την συνέχεια -της μοναδικής εμπειρίας- στο εργοστάσιο της Apivita: Μέρος Β', την επόμενη εβδομάδα!

APIVITA Η Αναγέννηση της Επιδερμίδας

Βίντεο: Ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής Apivita