Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
YOUTH LAB Μεταβολική Δραστηριότητα Δέρματος
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

YOUTH LAB Μεταβολική Δραστηριότητα Δέρματος

Ομορφιά

Γνωρίζατε ότι το δέρμα έχει μεταβολική δραστηριότητα;

Το δέρμα μας αποτελεί το φραγμό και την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ακτινοβολία του ηλίου, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι καθώς και διάφορα μικρόβια.

Ο λιγότερο γνωστός ρόλος του, όμως, είναι ότι αποτελεί ένα εργοστάσιο μεταβολικής δραστηριότητας, τόσο ενδογενών όσο και εξωγενών ουσιών, με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

                                    

Η διαδικασία επιτυγχάνεται με τη βοήθεια κυρίως των ένζυμων που βρίσκονται στη επιδερμίδα, αλλά και στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, μεταβολίζοντας τις παραπάνω ουσίες, είτε για να επωφεληθεί το δέρμα μας από τους μεταβολίτες, είτε για να προστατευτεί.

Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Ο μεταβολισμός είναι οι βιοχημικές διαδικασίες που πραγματοποιούν οι οργανισμοί για τη μετατροπή των ξενοβιοτικών σε άλλους υδρόφιλους μεταβολίτες, με τη βοήθεια ενζύμων. Οι μεταβολίτες που προκύπτουν είναι συνήθως περισσότερο υδρόφιλοι από τις αρχικές ενώσεις και αυτό βοηθά την εύκολη απομάκρυνση ή απορρόφησή τους.

Με το χρόνο όμως εξασθενεί

Ο ρυθμός των μεταβολικών λειτουργιών του δέρματος μετράει το πόσο γρήγορα τα κύτταρα μας επικοινωνούν μεταξύ τους και αναλαμβάνουν δράση. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, η μεταβολική ικανότητα φθίνει, καθώς η ορμονική δραστηριότητα μειώνεται λόγω του ότι το δέρμα εκτίθεται σε συνεχείς περιβαλλοντικές επιθέσεις (όπως είναι οι ρύποι, ο καπνός και ο ήλιος). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η υπολειτουργία του συστήματος, που καταλήγει σε πιο αργή κυτταρική επικοινωνία και έτσι εμφανίζονται σημάδια του χρόνου, όπως η χαλάρωση του δέρματος, η θαμπή του όψη, οι πανάδες και ρυτίδες.

Πως μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε;

Διατροφή

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή μας. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, νερό αλλά και σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα- λιπαρά οξέα. Έτσι ενισχύεται η μεταβολική ικανότητα των κυττάρων και κατ’επέκταση, η άμυνά τους έναντι εξωτερικών παραγόντων.

Τρόπος ζωής

Ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής είναι πολύ βασικός για την ευεξία, τόσο του δέρματος αλλά και του οργανισμού μας.
Το κάπνισμα είναι μια από τις πρώτες συνήθειες που πρέπει να διακοπούν. Μεταξύ άλλων, βλάπτει τα μιτοχόνδρια των κυττάρων, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στην ελαστικότητα του κολλαγόνου. Η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι απαραίτητη, όπως επίσης, επιβάλλεται και η χρήση αντηλιακών προϊόντων, για την εξασφάλιση μιας νεανικής επιδερμίδας. Η ακτινοβολία του ηλίου προκαλεί ρυτίδες, χαλάρωση, δυσχρωμίες και σε προχωρημένες περιπτώσεις, καρκίνο του δέρματος. Ακόμη, δε θα πρέπει να παραμελούμε τον καλό βραδινό ύπνο, που επιτρέπει στον οργανισμό να ξεκουραστεί και να αναπλάσει τα προσβεβλημένα κύτταρα.

Περιποίηση

Η σχολαστική περιποίηση είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας για την εξασφάλιση μιας υγιούς επιδερμίδας. Ο καθημερινός καθαρισμός από τους ρύπους και το μακιγιάζ, καθώς και η απολέπιση σε τακτά χρονικά διαστήματα, απαλλάσσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και ενεργοποιεί το μεταβολισμό, μιας που οι μαλάξεις στο πρόσωπο έχουν την ικανότητα να αυξάνουν τη ροή του αίματος και κατ’ επέκταση την οξυγόνωσή του. Τέλος, η εφαρμογή ενυδατικής και αντιγηραντικής κρέμας είναι απαραίτητη για την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας, την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, τον εμπλουτισμό με αντιοξειδωτικά συστατικά, ακόμη και αντηλιακή προστασία.

Πώς συμβάλλει η YOUTH LAB. στην εξασφάλιση της νεανικής επιδερμίδας:

Έχοντας, λοιπόν, μελετήσει σε βάθος τη βιολογία του δέρματος, κατανοήσαμε ότι το «κλειδί» για να αναδείξουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας είναι να αναπυροδοτήσουμε τις μεταβολικές της λειτουργίες. Κατά τη διαδικασία της γήρανσης, ο ρυθμός μεταβολισμού του δέρματος ελαττώνεται και ορισμένα βασικά στοιχεία του μειώνονται, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
Τα δερμοκαλλυντικά YOUTH LAB. είναι εμπλουτισμένα με δραστικά συστατικά όπου το κάθε ένα στοχεύει στην εξισορρόπηση μιας διαφορετικής μεταβολικής λειτουργίας του δέρματος.

Τα δραστικά συστατικά εκδηλώνουν τη δράση τους, είτε αφού απορροφηθούν στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, είτε ενεργοποιώντας τον κατάλληλο «αγγελιοφόρο» που στέλνει το μήνυμα, ώστε οι λειτουργίες που έχουν πέσει σε καταστολή να ενεργοποιηθούν ξανά!

YOUTH LAB Μεταβολική Δραστηριότητα Δέρματος