Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Ποιοτικός Χρόνος στη Ζωή ενός Ζευγαριού
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Ποιοτικός Χρόνος στη Ζωή ενός Ζευγαριού

Sex & Σχέσεις

Μια κοινή δραστηριότητα σημαίνει κοινή άσκηση ενδιαφερόντων.

Θυμάστε στην αρχή της σχέσης σας που "μοιραζόσασταν" στιγμές και δραστηριότητες που αναπολείτε μέχρι σήμερα;

Τι σημαίνει ποιοτικός χρόνος στη ζωή ενός ζευγαριού;

Γιατί στην αρχή μιας σχέσης είμαστε περισσότεροι δεκτικοί σε δραστηριότητες που απολαμβάνουν και οι δύο σύντροφοι;

Ο κοινός χρόνος που χρειάζεται να έχει το ζευγάρι μαζί πρέπει να είναι και ποιοτικός με την έννοια ότι επιλέγω να μοιραστώ, λίγο ή πολύ από το χρόνο και εστιάζω εκεί.

Καθώς, η σχέση εξελίσσεται και οι δύο σύντροφοι αρχίζουν και μαθαίνουν περισσότερο ο ένας τον άλλον γιατί ζουν μαζί και περνούν περισσότερο χρόνο ο ένας με τον άλλον, σωστά; Λάθος.Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο τρώμε μπροστά από την τηλεόραση και δεν ανταλλάσουμε κουβέντα από το απολαμβάνουμε ένα γεύμα, με την κατάλληλη ατμόσφαιρα και συζητάμε.

Ο ποιοτικός χρόνος ωφελεί το ζευγάρι και θα πρέπει το ζευγάρι να βρίσκει και να απολαμβάνει στιγμές ΜΑΖΙ, ακόμα και χωρίς τα παιδιά ή άλλες εξωτερικές αποσπάσεις.

Μια κοινή δραστηριότητα σημαίνει κοινή άσκηση ενδιαφερόντων.

Το ζευγάρι μοιράζεται τις ανησυχίες του, συζητάει τα όνειρα του, αφιερώνει χρόνο και ενέργεια για να κάνει από κοινού πράγματα και μοιράζεται ελπίδες, ιδέες και αισθήματα.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια περνούν χρόνο μαζί, ασκούν δραστηριότητες και κάνουν πράγματα που απολαμβάνουν και οι δυο, και συμπεριφέρονται θετικότερα ο ένας προς τον άλλο (Halford κ.α.,1997).

Ποιοτικός Χρόνος στη Ζωή ενός Ζευγαριού