Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι ΣΟΥΠΕΡ!
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι ΣΟΥΠΕΡ!

Υγεία & Διατροφή

Γιατί το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο, ίσως, γεύμα της ημέρας;

Πώς ο κόσμος στρέφεται και αναζητά την πιο προσεγμένη διατροφή επιλέγοντας διατροφικά υλικά πλούσια σε βιταμίνες και ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό του;

Συνομιλούμε με τον κ.Σταύρο Περδίο, ιδρυτή του "make muesli" ο οποίος, αν και πολιτικός μηχανικός, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής.

Γιατί το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο, ίσως, γεύμα της ημέρας?

Πώς ο κόσμος στρέφεται και αναζητά την πιο προσεγμένη διατροφή επιλέγοντας διατροφικά υλικά πλούσια σε βιταμίνες και ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας?


Ο όρος "σούπερ-τρόφιμα" έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής τελευταία. Ποιά η γνώμη σας για αυτή τη τάση;

Ο όρος αυτός αναφέρεται σε τροφές που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις από κάποια συγκεκριμένα στοιχεία (όπως οι βιταμίνες, τα μέταλλα κ.α.) αλλά και σε τροφές που έχουν συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα λόγω της σωστής και ισορροπημένης Μεσογειακής διατροφής που ακολουθούμε, δεν δίναμε τόση σημασία σε αυτά τα "σούπερ-τρόφιμα". Επειδή, σαν λαός όμως είμαστε αρκετά ανοικτοί σε νέα πράγματα, η πλειοψηφία τα εντάσσει στην διατροφή τους μόλις τα δοκιμάσει.

Η διατροφική σημασία του πρωινού γεύματος είναι πολύ σημαντική τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Πώς μπορούμε εύκολα να συμπεριλάβουμε την απόλαυση με την γευστική εμπειρία στο πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το πρωινό μας;

Όπως αναγράφουμε και στην συσκευασία μας, το πρωινό αποτελεί τον πυρήνα της διατροφής της ημέρας μας. Είναι το γεύμα που θα καταναλώσουμε πριν αφήσουμε το σπίτι μας για μια απαιτητική ημέρα και είναι αυτό που θα καθορίσει το πόσο θα πεινάσουμε στην διάρκεια της ημέρας αλλά και τί γεύματα θα ακολουθήσουν. Εμείς φροντίζουμε να επιλέγουμε καθημερινά τις καλύτερες πρώτες ύλες  για να συνδυάζουμε την απόλαυση με την καλύτερη γευστική εμπειρία σε τιμή προσιτή, για όλους. Αρκεί, να δημιουργήσετε τον δικό σας συνδυασμό στο http://makemuesli.gr/shop ή να αγοράσετε κάποια από τις έτοιμες προτάσεις μας!

Διακρίνατε εύστοχα την ανάγκη του κόσμου για μια πιο υγιεινή διατροφή. Πώς εμπνευστήκατε, αρχικά, ώστε να δημιουργήσετε το "makemuesli";

Η ιδέα προήλθε από ένα τμήμα της διατροφής που ακολουθούσα για να ανακάμψω ύστερα από ένα σοβαρό θέμα υγείας. Δεδομένης της κατάστασης στο τομέα της εργασίας, αποφάσισα να προσπαθήσω να δείξω στον κόσμο με το δικό μου τρόπο, πώς μπορεί να τρώει πιο υγιεινά και να δει τα οφέλη, άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει μια περιουσία.

Δημητριακά με γάλα/γιαούρτι ή μπάρα για το πρωί;

Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά καλές, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που τρώμε δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη και συντηρητικά. Και οι δύο προτάσεις είναι σχετικά άμεσα απορροφήσιμες από τον οργανισμό μας, οπότε η διαφορά στην ημέρα φαίνεται άμεσα.

Φιλική συμβουλή: Η μπάρα να είναι άψητη, διότι με το ψήσιμο χάνονται αρκετές από τις ιδιότητες των καρπών που περιέχει!

Ποιός είναι ο αγαπημένος σας θρεπτικός καρπός και γιατί;

Το κουκουνάρι! Είναι πολύ ελαφρύ για το στομάχι, έχει την μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσει αλλεργική αντίδραση στον άνθρωπο, ενώ είναι "φορτωμένο" με τόσα πολλά στοιχεία που αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή. Βιταμίνη Ε, βιταμίνες συμπλέγματος Β, μέταλλα και ακόρεστα λιπαρά, συμβάλλουν όλα μαζί σε πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων αλλά και στην μείωση της LDL.

Από την προσωπική σας εμπειρία και από την επαφή σας με κόσμο, αρκεί η αγορά και μόνο ενός "σούπερ-τροφίμου" όταν ο υπόλοιπος τρόπος ζωής μας δε συμβαδίζει;

Από το να μην χρησιμοποιούμε τίποτα, καλύτερα έστω μόνο ένα. Αρκεί να μη τα μπερδεύουμε μεταξύ τους στην ίδια ημέρα (π.χ. γκότζι, μύρτιλο, ιπποφαές κλπ.), διότι ο οργανισμός θα αποβάλλει από μόνος του κάποια στοιχεία (π.χ. υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C) χωρίς μας δώσει η τροφή αυτά που υπόσχεται. Όλα με μέτρο λοιπόν!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ο Έλληνας να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και κατ' επέκταση διατροφής;

Στην εποχή που διανύουμε, παραείναι εύκολο. Υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα πορτοφόλια και το μόνο που μένει είναι να παρθεί η απόφαση να αλλαχθεί ο τρόπος ζωής, πράγμα που αποτελεί και το πιο δύσκολο κομμάτι της διατροφής. Το περιβάλλον, κοινωνικό και οικονομικό, θα παίξει το ρόλο του, αλλά πάντα είναι στο χέρι μας να κάνουμε την επιλογή και την κίνηση που εμείς θέλουμε.

Ποιά είναι η προσωπική σας αίσθηση για το μέλλον των super-foods;

Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα όσο περνάει ο καιρός. Ο κόσμος τα αποδέχεται τμηματικά και με νωχελικό ρυθμό αλλά είναι σίγουρο ότι με την βοήθεια της επιστήμης και τα αποτελέσματα που βγαίνουν κατά καιρούς από την χρήση των τροφών αυτών, θα μπορέσει να εξοικειωθεί περισσότερος κόσμος και να τα εμπιστευτεί για την διατροφή του.

Ευχαριστούμε τον κ.Περδίο για τις ενημερωτικές του πληροφορίες.

Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι ΣΟΥΠΕΡ!