Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Το «μεγαλώνω καλά» συγχέεται με το «παραμένω νέα»;
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Το «μεγαλώνω καλά» συγχέεται με το «παραμένω νέα»;

Ομορφιά

Συμφιλιωθείτε με την Ηλικία σας!

Στην ομορφιά φυσά ένας αέρας επανάστασης. Είναι για το καλό σας, βεβαίως.

Το πιο συνηθισμένο ΛΑΘΟΣ; Το «μεγαλώνω καλά» συγχέεται με το «παραμένω νέα».

Να σας συστήσουμε την P E R L A  S E R VA N  S C H R E I B E R:

Όπως όλα τα παιδιά της μεταπολεμικής γενιάς, ανήκω κι εγώ στους πρώτους ανθρώπους που «ξαφνιάστηκαν» με τη μακροζωία τους. Οι νεότεροι θα έχουν μια ολόκληρη ζωή για να προετοιμαστούν.

Το πιο συνηθισμένο λάθος;

Το «μεγαλώνω καλά» συγχέεται με το «παραμένω νέα»
.

Όντας σε διαρκή πόλεμο με την ηλικία τους, πολλές γυναίκες επιδίδονται σε μια μάταιη αναζήτηση: της νιότης που αντέχει στο χρόνο και της φαντασίωσης της αθανασίας που αυτή συνεπάγεται.Πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα πάντα τις ωθούν προς αυτή την κατεύθυνση -η απανταχού εξύμνηση της νεότητας ως βασική αρχή της ομορφιάς, η λέξη "αντιγήρανση", οι προκαταλήψεις στο εργασιακό περιβάλλον κ.α.

ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Η πρόοδος στην ιατρική, τη διατροφή, τα καλλυντικά, την πλαστική χειρουργική επεκτείνει συνεχώς το προσδόκιμο της ζωής μας βελτιώνοντας τη φυσική μας κατάσταση. Κατά τα τελευταία 60 χρόνια, άνδρες και γυναίκες έχουν κερδίσει κατά μέσο όρο 14 επιπλέον χρόνια ζωής.

Πρέπει να φοβόμαστε να μεγαλώσουμε πάνω από τα 50;

Η ηλικία δεν είναι ασθένεια.

Είτε ο χρόνος είναι φιλικός μαζί μας είτε όχι, ας συμφιλιωθούμε με την ηλικία μας. Ας αποδεχθούμε τις αλλαγές στο σώμα μας, ας υιοθετήσουμε μια τέτοια στάση απέναντι στη ζωή που εξελίσσεται.

Αν αποδεχθούμε, αν καλωσορίσουμε την ηλικία μας τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό μας, φροντίζοντάς τον όπως πρέπει. Με γνώση και πράξεις.

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, όταν κάποιος ηλικιωμένος περιβάλλεται από καλοσύνη, δεν είναι επειδή οι άνθρωποι έχουν ένα αίσθημα καθήκοντος να προστατέψουν τον αδύναμο, αλλά γιατί η ευτυχία που αυτός ο άνθρωπος εκπέμπει επηρεάζει και τον περίγυρό του.

Το να φτάνει κανείς στο γήρας θεωρείται προσωπικό του επίτευγμα.

PERLA SERVAN-SCHREIBER

Small Bio: Η Perla Servan-Schreiber γεννήθηκε στο Μαρόκο πριν από 72 χρόνια. Εργάστηκε 20 χρόνια στα σημαντικότερα γυναικεία περιοδικά (Elle και Marie Claire). Το 2010, μετά την επαναδημοσίευση του περιοδικού Psychologies, δημιούργησε με το σύζυγό της το 1ο SLOW MAGAZINE, περιοδικό για τη ζωή σε πιο αργούς ρυθμούς,  το CLES. Σήμερα γράφει ένα νέο βιβλίο για την ομορφιά και τη γήρανση.

Το «μεγαλώνω καλά» συγχέεται με το «παραμένω νέα»;