Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Βίντεο: Όταν η απιστία μας χτυπάει την πόρτα!
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Βίντεο: Όταν η απιστία μας χτυπάει την πόρτα!

Sex & Σχέσεις

Ένα βίντεο για την απιστία και πώς να την αποφύγουμε.

Το ότι οι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους  δεν είναι κάτι καινούριο.

Όταν ξεκινάς μια σχέση εκκρίνονται χημικές ουσίες από το σώμα και τον εγκέφαλο μας  που μας δίνουν την αίσθηση της ευχαρίστησης και του ενθουσιασμού. Με τον καιρό, αυτά τα αισθήματα εξαφανίζονται και αντικαθίστανται από άλλα.

Η απιστία συμβαίνει και χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι καλλιεργούν παράλληλες σχέσεις είναι γιατί επηρεάζονται από την ανάγκη ανεξαρτησίας, από την μια μεριά  και από την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά  από την άλλη.Πώς διαφέρει η στάση των δύο φύλλων απέναντι στην απιστία;

Γιατί επιλέγουμε την απιστία; Αν είμαστε σε κάποια σχέση δεν θα απιστήσουμε;

Μερικοί λόγοι που τα ζευγάρια απατούν τους συντρόφους τους:

1) Ένας από τους δύο μπορεί να χάσει την εκτίμηση που έχει για τον άλλον.
2) Όσοι απατούν ξεχνούν να εστιάσουν στα σημαντικά της σχέσης και σε όσα στοιχεία τους ένωσαν ενώ  νοιάζονται μόνο για το τι κάνει λάθος το ταίρι τους.
3) Η απιστία μας αποσυντονίζει και δεν βλέπουμε τι είναι σημαντικό. Σε ένα περιβάλλον όπου οι πειρασμοί είναι πολλοί χρειάζεται προσπάθεια για να τους αποφύγουμε.

Πώς να αποφύγουμε την απιστία;

Σύμφωνα με το βίντεο "Why People Have Affairs "από το The School of Life:

"Χρειαζόμαστε δύο συστατικά για να παραμείνουμε σε μια σχέση. Χρειαζόμαστε το αίσθημα της ελευθερίας μας και συγχρόνως, την συναισθηματική κάλυψη που μας παρέχει μια σταθερή και υγιείς σχέση."Χρειαζόμαστε τον προσωπικό μας "χώρο" ώστε αν κάποια στιγμή το εκφράσουμε να μην εκλαμβάνετε ως απόρριψη.

Αρκετές φορές το να καταφύγουμε στο κρεβάτι με ένα νέο πρόσωπο είναι θέμα απόδρασης από την καθημερινότητα και όχι από τον σύντροφο μας.

Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές ανάγκες και εμπειρίες μπορούν με το χιούμορ να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και την φθορά της καθημερινότητας χωρίς να οδηγούνται στην απιστία.

Βίντεο: Όταν η απιστία μας χτυπάει την πόρτα!