Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Υποφέρετε από αλλεργίες; Σας ενδιαφέρει!
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Υποφέρετε από αλλεργίες; Σας ενδιαφέρει!

Υγεία & Διατροφή

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των αλλεργιών υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούν να βοηθήσουν

Για εκατομμύρια ανθρώπους απλές πράξεις όπως το να βρεθούν στην φύση, να έρθουν  σε επαφή με σκόνη ή το να ζήσουν με ένα κατοικίδιο τους προκαλούν καταρροή , φτέρνισμα, φαγούρα, δύσπνοια και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Η αιτία όμως  των συμπτωμάτων αυτών δεν είναι η γύρη, ούτε η σκόνη, ούτε οι τρίχες των ζώων αλλά μια υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στις ουσίες αυτές. Στους αλλεργικούς, ο οργανισμός θεωρεί αυτές τις ουσίες εχθρικές ενώ πραγματικά δεν είναι και  στην προσπάθεια του να αμυνθεί παράγεται ισταμίνη. Αυτή είναι κυρίως υπέυθυνη για τα αλλεργικά συμπτώματα.

Στο φαρμακείο βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο τα περιστατικά αυτά ολοένα και αυξάνονται. Μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στις δημιουργίες αλλεργιών είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η λανθασμένη διατροφή , το έντονο stress καθώς και η αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση. Συνηθισμένος  να ζεί στις πόλεις, φαίνεται περιέργη στον ανθρώπινο οργανισμό η επαφή του με την φύση (π.χ. γύρη) και αντιδρά ανορθόδοξα. 

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των αλλεργιών υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούν να βοηθήσουν. Καταρχήν είναι καλό να εντοπιστεί ποια ή ποιες ουσίες (αλλεργιογόνα)  προκαλούν τις αλλεργίες. Η καλύτερη μέθοδος είναι να μάθουμε να ακούμε και να διαβάζουμε το σώμα μας∙ πότε και κάτω από ποιές συνθήκες εμφανίζονται τα σημάδια αυτά;  Επίσης υπάρχουν ειδικά test που βοήθουν στον εντοπισμό.

Tip για τον εντοπισμό αλλεργιών σε τρόφιμα: 

Αποφέυγουμε να τρώμε μία τροφή πιο συχνά από τέσσερις μέρες. Έτσι μπορούμε να βρούμε ποιες τροφές μας ενοχλούν και να τις αποκλείσουμε από την διατροφή μας.

Το επόμενο βήμα μετά τον εντοπισμό είναι να προσπαθούμε να αποφύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τα αλλεργιογόνα.

Για παράδειγμα:

Αερίζουμε τα δωμάτια στο σπίτι
Πλένουμε τα σεντόνια σε υψηλούς βαθμούς (60°) και ιδανικό είναι να προσθέσουμε στο απορρυπαντικό λάδι ευκαλύπτου
Χρησιμοποιούμε υποαλλεργικά προϊόντα 
Προτιμάμε τα βαμβακερά ρούχα 
Αποφέυγουμε αλκοόλ και τροφές με πολλά συντηρητικά

Σε περίπτωση τώρα που υπάρχουν συμπτώματα αλλεργίας καθώς και για την πρόληψη τους  μερικά συμπληρώματα διατροφής  που μπορούν να φανούν χρήσιμα:

Κουερσετίνη Μειώνει την παραγωγή ισταμίνης
Βιταμίνη C Αντιοξειδωτικό. Ενισχύει την κουερσετίνη
Βρωμοελαΐνη Μειώνει την φλεγμονή.Ενισχύει την κουερσετίνη
Συνδυασμός γύρης και απιτοξίνης Μειώνει την αλλεργική αντιδραση
Σκόρδο Μειώνει την αλλεργική αντιδραση
Scutellariae Μειώνει την φλεγμονή. Αντιοξειδωτικό.


Ελπίζω αυτό το άρθρο να βοθήσει να αντιμετωπίζετε την άνοιξη με χαρά κι όχι με την αγωνία  μιας ενδεχόμενης αλλεργίας. 

Υποφέρετε από αλλεργίες; Σας ενδιαφέρει!