ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καύση λίπους: 5+ 1 tips για να την πετύχουμε

Συγγραφέας: TFM.gr Συντακτική Ομάδα

Καύση λίπους: 5+ 1 tips για να την πετύχουμε

Η καύση λίπους έχει αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς έναν στόχο, τουλάχιστον μία φορά ανά έτος. Οι αυξομειώσεις βάρους είναι μέσα στο «παιχνίδι», ειδικά αν ακολουθούμε μία απαιτητική καθημερινότητα με έντονους ρυθμούς. Οπότε κάποια στιγμή κάθε χρόνο, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, επιθυμούν την απώλεια βάρους, την αφύπνιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους.

Το μυστικό, γνωρίζουμε πλέον μέσα από την τόση πληροφόρηση και ενημέρωση που υπάρχει, είναι ο συνδυασμός της συστηματικής άσκησης με την ισορροπημένη διατροφή. Σε αυτά η ομάδα μας θα προσθέσει τον ποιοτικό κι επαρκή ύπνο.

Καύση λίπους: Τι επιπλέον προσφέρει εκτός από τα μειωμένα κιλά

Η καύση λίπους είναι ένας στόχος υγείας κι όχι απλά ένας στόχος για λιγότερα κιλά και πιο καλλίγραμμο σώμα. Όταν καίμε λίπος, ενεργοποιούμε τον μεταβολισμό μας, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουμε τη διάθεσή μας, αποκτούμε πιο γερά κόκκαλα, ελέγχουμε το βάρος μας και μειώνουμε το ρίσκο για την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιοπάθειες.

Τι ζητούν οι άνδρες και τι οι γυναίκες

Οι περισσότεροι άνδρες επιζητούν την καύση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και οι γυναίκες την απομάκρυνση του τοπικού πάχους, άρα και λίπους. Τα συνήθη σημεία που επιθυμεί μία γυναίκα να κάψει λίπος, είναι η περιφέρεια, το εσωτερικό των μηρών, οι γλουτοί και τα πόδια.

5+ 1 tips για καθημερινή καύση λίπους

  1. Κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 συνεχείς ώρες την ημέρα και δεν ξενυχτάμε. Παλιό αλλά αποτελεσματικό, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λένε ότι όσοι ακολουθούν μία διατροφή για απώλεια βάρους πρέπει να κοιμούνται επαρκώς.
  2. Αυξάνουμε κάθε μέρα και περισσότερο, αλλά σταδιακά, τον χρόνο και την ένταση της αερόβιας άσκησής μας.
  3. Καταναλώνουμε τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα νερού και ελέγχουμε την ένταση της προπόνησής μας από τον ιδρώτα που παράγουμε. Άσκηση χωρίς ιδρώτα, σημαίνει μικρή ένταση και μειωμένη κατανάλωση νερού (τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης).
  4. Αποφεύγουμε το αλάτι και εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.
  5. Βρίσκουμε ένα χόμπι, που περιλαμβάνει αερόβια άσκηση ώστε να μη βαριόμαστε και να έχουμε τη διάθεση να προπονούμαστε συστηματικά μέσα στην εβδομάδα. Προτεινόμενες ασκήσεις για αποτελεσματικότερη καύση λίπους είναι το γρήγορο περπάτημα για 40 λεπτά, το τρέξιμο για 20- 25 λεπτά, το έντονο κολύμπι, ποδηλασία για μία ώρα (μπορείς να κάψεις έως και 900 θερμίδες), σκοινάκι για 20 λεπτά, χορό για συνεχόμενη μία ώρα (μπορείς να κάψεις έως και 400 θερμίδες τη φορά), kickboxing για μία ώρα (καίει πολύ χάρη στην ένταση που το χαρακτηρίζει ως άθλημα).
  6. Περιορίζουμε το καθημερινό άγχος, απολαμβάνοντας στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης, γιατί το στρες μπλοκάρει κι επιβραδύνει τον μεταβολισμό σε πολλές περιπτώσεις.

Tags

 

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.