ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ping- pong: Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Συγγραφέας: TFM.gr Συντακτική Ομάδα

Ping- pong: Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Με πιο συνηθισμένη λέξη τη "συγγνώμη", η οποία ακούγεται κάθε φορά που κάποιος παίκτης παίρνει πόντους χτυπώντας τη μπάλα στο φιλέ, το table tennis διασκεδάζει το κοινό με την ποικιλία χτυπημάτων και φάλτσων.

Το ping- pong, που πήρε την ονομασία του από τον ήχο που κάνει το μπαλάκι όταν χτυπάει το τραπέζι, έχει καταγωγή από την Κορέα εξακολουθεί να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Αρχικά εμφανίστηκε σαν παιχνίδι της αριστοκρατίας τη δεκαετία του 1890 στην Αγγλία και με τον καιρό εξαπλώθηκε και στις άλλες κοινωνικές τάξεις. Στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με σημαντικές διακρίσεις αθλητών σε πρωταθλήματα ακόμη και σε Ολυμπιακούς αγώνες! Πριν λίγο καιρό μάλιστα ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών στο ΣΕΦ.

Ping- pong VS Tennis

Το ping- pong ή αλλιώς η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως. Μοιάζει με το τένις στους κανονισμούς, αλλά διαφέρει σε καίρια σημεία. Βασική διαφορά είναι ότι το ping- pong παίζεται σε ειδικό τραπέζι, όπου χωρίζεται από το φιλέ σε 2 γήπεδα. Το παιχνίδι ονομάζεται ανταλλαγή χτυπημάτων, ξεκινάει με σερβίς και τελειώνει με όποιον φτάσει πρώτος τους 11 πόντους. Υπάρχουν φυσικά κι άλλες πρακτικές διαφορές στη ρακέτα, τους πόντους κι όχι μόνο. Το κοινό τους από την άλλη είναι ότι και τα δύο παίζονται με ρακέτα, με δύο ή τέσσερις παίκτες.

Οι απαιτήσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Δεν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι. Αντιθέτως απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, γρήγορα αντανακλαστικά, φαντασία και άρτια τεχνική κατάρτιση. Έτσι απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση στην κάθε μπαλιά, γιατί το παιχνίδι κρίνεται στην παραμικρή κίνηση!

Ωστόσο τα μόνα που χρειάζεσαι είναι μία ρακέτα και τα ειδικά μπαλάκια ping- pong. Oι πρώτες ρακέτες ήταν κατασκευασμένες αποκλειστικά από ξύλο, αλλά πλέον κυριαρχεί ο συνδυασμός ξύλου και λάστιχου. Τα λάστιχα, που καλύπτουν την επιφάνεια της ρακέτας για τα χτυπήματα, χωρίζονται σε 2 είδη. Τα λάστιχα με δοντάκια (χωρίς σπόγγο) και τα τύπου "sandwich" (με σπόγγο). Ο ίδιος ο παίκτης πρέπει να γνωρίζει τι είδους λάστιχο ταιριάζει στο προσωπικό του στιλ.

Ping- pong και γ ιατί να το προτιμήσεις

Το ping pong γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, αυξάνει την ταχύτητα και τη συγκέντρωση κι ενισχύει την καλή λειτουργία βασικών οργάνων. Βελτιώνει τη διανοητική λειτουργία, χαρίζει σιγουριά κι αυτοπεποίθηση ενώ αποβάλλει το καθημερινό stress. Τέλος συμβάλλει στο συντονισμό των κινήσεων και στον καλύτερο έλεγχο του σώματος.

Tags

 

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.