ΓΟΝΕΙΣ - ΜΩΡΟ

Πολυάσχολοι γονείς: Μπορούμε να βρούμε χρόνο για τα παιδιά

Συγγραφέας: TFM.gr Συντακτική Ομάδα

Πολυάσχολοι γονείς: Μπορούμε να βρούμε χρόνο για τα παιδιά

Το καθημερινό απαιτητικό πρόγραμμα οδηγεί τους περισσότερους γονείς να μη βρίσκουν χρόνο (ή τουλάχιστον τον χρόνο που θα ήθελαν) για τα παιδιά τους. Αλήθεια υπάρχει τρόπος να «επιβραδύνουμε» λίγο τον χρόνο και να τον χαρίσουμε απλόχερα στα παιδιά μας; Μπορεί τελικά ένας σύγχρονος εργαζόμενος γονέας να δώσει στα παιδιά του την αγάπη, που θέλει αλλά και που θέλουν;

Χρόνος μαζί και κοινές δραστηριότητες

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά, γίνεται άμεσα αντιληπτός από εκείνα και τα κάνει να νιώθουν τεράστια χαρά! Το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν ότι τους προσφέρετε αυτό τον χρόνο, αυτές τις ώρες για να είστε παρέα και να κάνετε ωραία πράγματα μαζί. Είναι κάτι που το περίμεναν κι όσο χρόνο κι αν τους δίνουμε, πάντα θα το περιμένουν από τους γονείς τους. Αν μάλιστα απολαμβάνετε και μία κοινή δραστηριότητα (π.χ. κάποιο χόμπι, σινεμά, παιχνίδι έξω κ.ά.), τότε η χαρά τους είναι ακόμη μεγαλύτερη. Επίσης στα παιδιά αρέσουν οι υποσχέσεις για μία ημέρα της εβδομάδας, την οποία θα περάσετε μαζί. Αρκεί αυτή η υπόσχεση να τηρηθεί, ώστε να νιώσει πως είναι προτεραιότητα.

Να μην πηγαίνει καμία ημέρα χαμένη

Τι σημαίνει αυτό; Έστω και λίγο από τον ελάχιστο καθημερινό χρόνο, τον δίνουμε στα παιδιά! Δεν αφήνουμε ούτε μία ημέρα να πηγαίνει χαμένη. Σταματάμε τη δουλειά για 15 λεπτά, χρόνος ασήμαντος για εμάς αλλά σημαντικός για ένα παιδί. Εντάσσουμε το παιδί στο καθημερινό πρόγραμμα, δίνοντάς του να κάνει κάποιες δουλειές. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να μας βοηθήσει στην προετοιμασία της μαγειρικής ή στη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Είναι εκείνα τα μικρά πράγματα, που το παιδί θα θυμάται ως διασκεδαστικά.

Δημιουργικός χρόνος σημαίνει... bonding!

Στα παιδιά αρέσουν οι εκπλήξεις, συναισθηματικές ή μη. Ας μείνουμε λοιπόν στην πρώτη μορφή τους κι ας σκεφτούμε δημιουργικά για τα παιδιά μας. Αν επιστρέψετε αργά από τη δουλειά ή τις δραστηριότητές σας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα post- it μ’ ένα αστείο ή γλυκό μήνυμα για το παιδί και να το τοποθετήσετε πάνω στο κολατσιό που θα πάρει την επόμενη μέρα στο σχολείο. Κατά τον ίδιο τρόπο, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πολλά μηνύματα και πολλές εκπλήξεις με ποικίλους τρόπους (π.χ. φωτογραφία, food styling στο κολατσιό του, μία γευστική έκπληξη, ένα δωράκι για να το πάρει μαζί στο σχολείο).

Tags

 

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.