ΓΟΝΕΙΣ - ΜΩΡΟ

Πώς να επιλέξω τη σωστή πάνα για το μωρό μου;

Συγγραφέας: TFM.gr Συντακτική Ομάδα

Πώς να επιλέξω τη σωστή πάνα για το μωρό μου;

Η γνώση ότι το μωρό σας είναι υγιές και μεγαλώνει σωστά αποτελεί προτεραιότητα της κάθε μητέρας. Τα μωράκια, όμως, δεν έχουν όλα την ίδια σωματική διάπλαση, ούτε αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό.

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πάνες και, συχνά, οι νέες μανούλες αναρωτιούνται ποια είναι η ιδανική πάνα για το μωρό τους. Η επιλογή της πάνας αποτελεί μια δύσκολη απόφαση που στην ουσία δεν είναι. Η επιλογή της πάνας γίνεται με βάση το σωματότυπο του μωρού, το βάρος και όχι με την ηλικία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πάνες είναι κατηγοριοποιημένες με βάση τα κιλά.

Θα παρατηρήσετε πως τα κιλά μεταξύ διαφορετικών μεγεθών αλληλοσυμπληρώνονται και αυτό γίνεται για να καλύπτουν όσο περισσότερες περιπτώσεις διαφορετικού σωματότυπου γίνεται (για παράδειγμα ψηλό και λεπτό μωράκι στα ίδια κιλά συγκριτικά με πιο γεμάτο, να χρειάζεται το προηγούμενο μέγεθος).

Τι πρέπει να προσέξουμε όσον αφορά την επιλογή πάνας για το μωρό μας:

• Η σωστή πάνα καλύπτει τον αφαλό του μωρού σας

• Να κρατάει το μωρό σας στεγνό

• Να του επιτρέπει ελευθερία κινήσεων

• Να είναι κατασκευασμένη από ασφαλή και απαλά υλικά

• Να μην ερεθίζει την ευαίσθητη περιοχή της επιδερμίδας του μωρού σας

Αν έχετε επιλέξει μια πάνα λάθος νούμερο με κακή εφαρμογή τότε σίγουρα θα δημιουργηθούν παρά θα λυθούν τα προβλήματα σας. Η ύπαρξη μιας μεγάλης ποικιλίας σε πάνες μιας χρήσης θεωρείται σημαντική και χρήσιμη για το μεγάλωμα ενός παιδιού.

Αν ανησυχείτε για το πώς θα καταλάβετε αν πρέπει να αλλάξετε μέγεθος, παρατηρήστε τα εξής:

• Το μωράκι σας παρουσιάζει ξαφνικές και συχνές διαρροές

• Δεν καλύπτει τον αφαλό του, άρα είναι μικρή.

Το να επιλέξετε πάνες που κοστίζουν πολύ λιγότερο από κάποιες άλλες δεν σας εξασφαλίζουν ότι επιλέξατε τις καλύτερες. Συνήθως οι πιο οικονομικές πάνες έχουν χαμηλότερη απορροφητικότητα, δεν εφαρμόζουν καλά, ενοχλούν με δερματικά προβλήματα και χρειάζονται συχνή αντικατάσταση.

Οι κατώτερης ποιότητας πάνες απορροφούν ποσότητα ίση με το 3πλασιο ή 4πλασιο του βάρους του μωρού σας ενώ οι πάνες υψηλότερης ποιότητας απορροφούν ποσότητα υγρού που φτάνει 8 φορές το βάρος του. Θυμηθείτε πως είναι σημαντικό η πάνα να υπερκαλύπτει την ποσότητα των υγρών από τις κενώσεις του μωρού σας.

Ακόμη, κι αν τελικά επιλέξετε την κατάλληλη πάνα είναι σημαντικό να την τοποθετήσετε σωστά. Οι ταινίες που ανοίγουν και κλείνουν με ευκολία σας βοηθούν να εφαρμόσετε την πάνα σωστά.

Να θυμάστε πως σε κάθε στάδιο της ζωής του το μωράκι σας έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Τα νεογέννητα για παράδειγμα που κοιμούνται πολλές ώρες έχουν λίγες και υγρές κενώσεις. Όσο μεγαλώνει, μεγαλώνει και η κινητικότητα του. Οι σωστές πάνες εκτός από απορροφητικές πρέπει να είναι και ανθεκτικές. Πιο συγκεκριμένα, τα μωράκια χρειάζονται μια πάνα με καλή εφαρμογή στα ποδαράκια και τη μέση τους, από ιδιαίτερα απαλά υλικά που θα το προστατεύουν από ερεθισμούς και διαρροές. Υπάρχουν και πάνες που μπαίνουν και βγαίνουν σαν βρακάκι για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που βοηθούν την φυσιολογική ένταξη τους στον κόσμο.

Μπορείτε να δείτε και τον αναλυτικό πίνακα για να συγκρίνετε:

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.