ΟΜΟΡΦΙΑ

10 Αλήθειες για τον Ήλιο που δεν πρέπει να αγνοούμε

Συγγραφέας: TFM.gr Συντακτική Ομάδα

10 Αλήθειες για τον Ήλιο που δεν πρέπει να αγνοούμε

Διανύουμε τα μέσα Μαρτίου ωστόσο ούτε ο Μάρτης, ούτε το βραχιολάκι του αρκούν για να μας προστατέψουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Όμως φορώντας το παραδοσιακό βραχιολάκι του Μάρτη σε άσπρο και κόκκινο ribbon –The March Ribbon – προάγουμε το μήνυμα#stopsunageing.

Το Μarch ribbon συμβολίζει και, παράλληλα επικοινωνεί, τη γνώση πως σήμερα ο Μάρτης, ή ακόμα και ένα απλό αντηλιακό δεν αρκούν. Γιατί ο ήλιος δεν συνδέεται μόνο με έγκαυμα ή αφυδάτωση αλλά και με τη γήρανση της επιδερμίδας.

Για τη γήρανση της επιδερμίδας, ο ήλιος είναι χειρότερος από το χρόνο.

HΚΟΡΡΕΣ συμβάλλει στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σχετικά με τον ήλιο και τη γήρανση της επιδερμίδας, στοχεύοντας στην ανακάλυψη των βέλτιστωνφυσικών τρόπων προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

10 Αλήθειες για τον Ήλιο που δεν πρέπει να αγνοούμε:

Για τη γήρανση της επιδερμίδας, ήλιος είναι χειρότερος από το χρόνο:

Αλήθεια #1

Το δέρμα έχει τη δική του «μνήμη». Θυμάται όλα τα μαυρίσματα, όλα τα καψίματα, όλο το χρόνο που περνάει κανείς εκτεθειμένος στον ήλιο χωρίς προστασία και φροντίζει να τα θυμίζει μέσα από τις αλλοιώσεις του.

Αλήθεια #2

Η θερμοκρασία δεν είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την UV ακτινοβολία. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς τη χρήση αντηλιακού ακόμα και τους χειμωνιάτικους μήνες μπορεί να προκαλέσει την ίδια βλάβη στο δέρμα όπως και το καλοκαίρι.

Αλήθεια  #3

Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν λιγότερο από τη μισή ποσότητα αντηλιακού από αυτή που χρησιμοποιείται στις εργαστηριακές δοκιμές με αποτέλεσμα να λαμβάνουν και περίπου τη μισή προστασία από αυτό. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση αντηλιακού με δείκτη τουλάχιστον SPF 30.

Αλήθεια #4

Σε έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, 83% ατόμων ηλικίας 20-54 (τυχαίο δείγμα 1400 ατόμων) βρέθηκε να έχει πρόωρη γήρανση δέρματος επιδεινούμενη μετά την ηλικία των 30.

Αλήθεια #5

Το 80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία.

Αλήθεια #6

Το 23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται έως την ηλικία των 18 ετών, προσθέτοντας +10% για κάθε δεκαετία ζωής που ακολουθεί.

Αλήθεια #7

Το 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία – κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενός περιπάτου ή της ενασχόλησης με τα φυτά.

Αλήθεια #8

Το 80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στο δέρμα ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά – είναι ακτινοβολία που διαπερνά τα σύννεφα, αλλά και επιφάνειες όπως το τζάμι του αυτοκινήτου.

Αλήθεια #9

15’έκθεσης στις ακτίνες UVB κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη χρονική περίοδο μέγιστης έντασης, 11.00 – 14.00, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα.

Αλήθεια #10

Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης – πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, αφυδάτωση.

Η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30, αλλά και την ένδειξη προστασίας από τις ακτίνες UVA, συστήνεται κάθε ημέρα, κάθε εποχή.

Αρκεί ένα απλό αντηλιακό;

Όχι, ένα απλό αντηλιακό δεν αρκεί.

Ο ήλιος δεν συνδέεται μόνο με αφυδάτωση ή έγκαυμα αλλά και με τη γήρανση της επιδερμίδας.

Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης – πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, αφυδάτωση.
Για τη γήρανση της επιδερμίδας, ο ήλιος είναι χειρότερος από το χρόνο, καθιστώντας απαραίτητη την επιλογή αντηλιακής φόρμουλας που δρα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο.

Η σειράKOΡΡΕΣ Κόκκινο Σταφύλιαποτελεί την ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο και τη γήρανση, καθημερινά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ένα silicone-free, νέας γενιάς αντηλιακό προϊόν για καθημερινή χρήση, που προσφέρει ορατή μείωση ρυτίδων και πανάδων – αποτελέσματα επιβεβαιωμένα από δερματολόγο.

Tags

 

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.