ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τρόποι να ξεκουραστείτε μέσα στο Σαββατοκύριακο

Συγγραφέας: TFM.gr Συντακτική Ομάδα

4 τρόποι να ξεκουραστείτε μέσα στο Σαββατοκύριακο

Όλοι περνάμε την εβδομάδα μας περιμένοντας να έρθει το Σαββατοκύριακο για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε. Πιστεύετε ότι χρησιμοποιείτε σωστά τα Σάββατα σας, ενώ ταυτόχρονα κρατάτε τον εαυτό σας χαλαρό την Κυριακή;

Παρακάτω θα βρεις 4 τρόπους να ξεκουραστείς μέσα στο σαββατοκύριακο.

1) Αποσυνδεθείτε από τη δουλειά και επανασυνδεθείτε με αυτούς που αγαπάτε.

Η καλή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς και για τη συνολική ευεξία. Τα Σαββατοκύριακα, φροντίστε να αποσυνδεθείτε από τη δουλειά. Αντίθετα, επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και τους ανθρώπους που έχουν σημασία στη ζωή σας.

2) Επενδύστε χρόνο στα αγαπημένα σας χόμπι.

Είτε πρόκειται για διαλογισμό, διάβασμα ενός αγαπημένου βιβλίου ή άσκηση, η επένδυση χρόνου στα αγαπημένα σας χόμπι το Σαββατοκύριακο σας επιτρέπει να αποδεσμευτείτε από τη δουλειά, βοηθώντας σας τελικά να ανακάμψετε από την εβδομάδα σας. Κάνε ότι σου δίνει ενέργεια και σε αναζωογονεί

3) Ελαχιστοποιήστε τις οικιακές εργασίες.

Επανεξετάστε την εβδομαδιαία ρουτίνα σας για να μην κολλήσετε με τον καθαρισμό του σπιτιού και τα ψώνια τα Σαββατοκύριακα. Σκεφτείτε τις αγορές σας στο διαδίκτυο, καθαρίστε λίγο κάθε μέρα (ένα δωμάτιο την ημέρα είναι ένας καλός τρόπος), μοιραστείτε τον φόρτο εργασίας με τα μέλη της οικογένειας και μάθετε να αποδέχεστε κάποια διαταραχή από καιρό σε καιρό.

4) Κοιμηθείτε μόνο εάν το χρειάζεστε πραγματικά.

Ο ύπνος για λίγες επιπλέον ώρες το Σαββατοκύριακο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τον ύπνο που χάσατε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έδειξε ότι είναι αδύνατο να καλύψει τον ύπνο για να βελτιώσει την απόδοση του σώματος. Πάραυτα εάν αυτό που χρειάζεστε είναι ύπνος τότε να ακούσετε το σώμα σας και να κοιμηθείτε όσο έχει ανάγκη.

Tags

 

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.