ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Covid-19: Ποιες χώρες έχουν περισσότερα κρούσματα

Συγγραφέας: Pamela Lytra- Αρθρογράφος- Copywriter

Covid-19: Ποιες χώρες έχουν περισσότερα κρούσματα

Covid-19… Ακόμη θυμόμαστε τον περασμένο Ιανουάριο οπότε κι εμφανίστηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Κίνα. Λίγο καιρό αργότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κηρύσσει πανδημία.

Από τότε έχουνμολυνθεί σταδιακά πολλές χώρες του κόσμου, ευρωπαϊκές και μη. Αρκετά επιθετικόςεμφανίστηκε ο ιός στη Βραζιλία, την Ιταλία, την Αγγλία, το Μεξικό, την Ινδίακαι την Αμερική.

Φυσικά οι χώρες που είναι μεγαλύτερες, έχουν περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους. Ωστόσο για τον αριθμό νοσούντων κι αποθανούντων παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο. Δύο βασικοί είναι το δημογραφικό προφίλ του πληθυσμού μίας χώρας και φυσικά η ηλικία αφού μέρη με ηλικιωμένο πληθυσμό καταγράφουν πολλά κρούσματα κορονοϊού κι αυξημένους θανάτους.

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins University δημοσιεύει στοιχεία για τους ασθενείς Covid-19 και τους θανάτους που καταγράφηκαν στις περισσότερες χώρες του κόσμου, με εντυπωσιακή εξαίρεση τη Βόρεια Κορέα που υποστηρίζει ότι δεν είχε κανέναν.

Οι ερευνητέςυποστηρίζουν και τονίζουν βέβαια ότι η συλλογή των παραπάνω στοιχείων είναικάπως αμφιλεγόμενη κι αυτό λόγω των σημαντικών διαφορών στον τρόπο που οι χώρεςαναφέρουν τα περιστατικά.

Για παράδειγμα το Βέλγιο αποδίδει αρκετούς θανάτους στον Covid-19 για οποιαδήποτε ύποπτη ή «παράξενη» ασθένεια, ακόμη κι αν δεν έχει πραγματοποιηθεί τεστ για τον κορονοϊό. Από το συγκεκριμένο παράδειγμα λοιπόν, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η εγκυρότητα των στοιχείων εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο που συλλέγονται τα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους.

Μπορείτε να δείτετην αρκετά ενδιαφέρουσα συγκέντρωση στοιχείων εδώ!

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.