ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κολλήσατε γρίπη; Συμβουλές ζωής για να την αντιμετωπίσετε

Συγγραφέας: Sustenium

Κολλήσατε γρίπη; Συμβουλές ζωής για να την αντιμετωπίσετε

Την περίοδο του Χειμώνα, με πεσμένες τις άμυνες του ανοσοποιητικού, μπορεί να είναι πιο εύκολο να κολλήσει κανείς μία γρίπη . Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το παρών άρθρο παρέχει συμβουλές για να σας βοηθήσει να ανακάμψετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Η ινφλουέντσα, κοινώς αποκαλούμενη γρίπη, προκαλείται από τον ιό της οικογένειας της γρίπης. Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι κολλάνε τη γρίπη κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της γρίπης τους ψυχρότερους μήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, φαίνεται ότι αλλαγές των περιβαλλοντολογικών συνθηκών μπορεί να αλλάξουν την ευαισθησία μας σε λοιμώξεις. Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και, ως εκ τούτου, οι ιοί μπορεί να εξαπλωθούν πιο εύκολα. Μπορεί πραγματικά αυτός ο παράγοντας να επηρεάσει την πιθανότητα εμφάνισης της γρίπης;

Όποιες και αν είναι οι πραγματικές αιτίες της εξάπλωσης των ιών της γρίπης, η έναρξη της νόσου είναι συχνά γρήγορη και μπορεί να χρειαστεί έως και μία εβδομάδα ή περισσότερο για να ξεπεραστεί.

Εάν έχετε κολλήσει ποτέ τη γρίπη, τότε εμφανίσατε σίγουρα μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα:

  • - βήχας
  • - πυρετός
  • - μυϊκός πόνος
  • - κρυάδες
  • - εφίδρωση

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εάν είστε αρκετά άτυχοι ώστε να κολλήσετε τη γρίπη, να έχετε υπόψιν σας ότι τα νεαρά υγιή άτομα πιθανόν δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα στο να ανακάμψουν φυσιολογικά.3 Ωστόσο, πιθανόν δεν θα έχετε κουράγιο να σηκωθείτε ή να πάτε στη δουλειά. Αυτό είναι φυσιολογικό, και στην πραγματικότητα η ξεκούραση είναι μέρος της διαχείρισης της γρίπης. Ακολουθούν συμβουλές για την αντιμετώπιση της!

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το να παραμείνετε στο σπίτι βοηθά το σώμα σας να αναρρώσει και του δίνει το χρόνο να καταπολεμήσει τον ιό, οπότε εάν είναι εφικτό, κάντε μία παύση στην ρουτίνα σας για μερικές μέρες έως ότου νιώσετε καλύτερα. Ακόμη, θα συμβάλει στο να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε άλλους, όσο είστε ακόμη μεταδοτικοί.

ΤΡΑΦΕΙΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

Είναι καλά τεκμηριωμένο το γεγονός ότι η καλή διατροφή είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. (Link “Our immune system: how does it work and how can a dietary supplement help?”). Μία υγιεινή διατροφή επίσης μας παρέχει τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας. Μία πληθώρα δεδομένων έχει δείξει ότι οι βιταμίνες μαζί με τα ιχνοστοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Μεταξύ των βιταμινών, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη η βιταμίνη C και οι βιταμίνες Β όπως η Β6 και  η Β12. Η βιταμίνη D επίσης συνεισφέρει στην ευεξία του ανοσοποιητικού μας συστήματος: μπορεί να παραχθεί από το σώμα μας μετά την έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία 5 αλλά ανευρίσκεται επίσης σε διάφορες διατροφικές πηγές, όπως:

- ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγγα, το σκουμπρί

  • - το κόκκινο κρέας
  • - το συκώτι
  • - οι κρόκοι των αυγών
  • - τα εμπλουτισμένα τρόφιμα

Όσον αφορά τα μέταλλα είναι σημαντικό να αναφέρουμε το Μαγνήσιο και τον Ψευδάργυρο. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν αρκετή ποσότητα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, γεγονός που μπορεί να τους καταστήσει πιο ευαίσθητους σε εποχιακές παθήσεις και να κάνει πιο δύσκολη την ανάκαμψη.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Αθληθείτε τακτικά: η άσκηση είναι ένας καλός ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος. Επομένως, η επαρκής και τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και να βοηθήσει στην πρόληψη.

ΛΑΒΕΤΕ ΑΦΘΟΝΟ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Η ξεκούραση και ο ύπνος είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες στην υποστήριξη του σώματος κατά την αντιμετώπιση της γρίπης. Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι, οπότε μην νιώσετε άσχημα με το να πάτε για ύπνο νωρίτερα ή και να ξυπνήσετε αργότερα εάν δεν νιώθετε έτοιμοι να σηκωθείτε. Κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μην νιώθετε ενοχές για αυτό. Θα βοηθήσει στο να ανακάμψει το σώμα σας το συντομότερο δυνατόν.

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟΙ

Να έχετε επαρκή πρόσληψη υγρών: το σώμα σας χρειάζεται περισσότερα υγρά όταν έχετε κολλήσει μία γρίπη, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε πυρετό και εφίδρωση. Καλό είναι να προτιμήσετε την κατανάλωση νερού ή ροφημάτων πλούσιων σε ηλεκτρολύτες, παρά αναψυκτικών. Εξετάστε το ενδεχόμενο αποφυγής ροφημάτων με καφεΐνη.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΓΡΟ

Ο ξηρός αέρας μπορεί να χειροτερεύσει τα συμπτώματα σας, και θα μπορούσατε  να χρησιμοποιήσετε έναν ψεκαστήρα ή ένα εφυγραντήρα που μπορούν να προσθέσουν υγρασία στον αέρα και να χαλαρώσει τυχόν συμφόρηση που μπορεί να έχετε. Έχει προταθεί ότι ο υγρός αέρας σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να μειωθεί η επιβίωση του ιού της γρίπης καθώς ζει περισσότερο στον ξηρό αέρα.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

Ένας υγιής τρόπος ζωής, μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και μία τακτική σωματική δραστηριότητα, είναι όσα χρειάζεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, εάν κολλήσετε τη γρίπη, βεβαιωθείτε πως ξεκουράζεστε αρκετά, τρώτε φαγητά πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και πίνετε αρκετά υγρά ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Για την περαιτέρω υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος, να θυμάστε ότι τα Πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορεί να σας βοηθήσουν. Επομένως, εάν νιώθετε ότι μία έξτρα υποστήριξη μπορεί να φανεί χρήσιμη, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα που περιέχει θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να:

- υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

  • - παράσχουν επιπλέον υποστήριξη για την ενέργειά σας.

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.