ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαγνήσιο & Ανοσοποιητικό Σύστημα

Συγγραφέας: Doctor’s Formula

Μαγνήσιο & Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το Μαγνήσιο ως καταλύτης του Ανοσοποιητικού Συστήματος

Τα Τ-κύτταρα χρειάζονται μαγνήσιο

Η ανίχνευση του μαγνησίου μέσω του LFA-1 ρυθμίζει τη λειτουργία τελεστή των CD8+ Τ κυττάρων. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας ανέφεραν την ανακάλυψη ότι ταΤ κύτταρα,τα οποία είναι μια ποικιλία κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμούν τους παθογόνους παράγοντες, αλλά και τα καρκινικά κύτταρα, λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο σε περιβάλλον που περιέχει αρκετό μαγνήσιο.

Η ανακάλυψη, δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2022 στο περιοδικό Cell. Η σημασία τουεξωκυτταρικού μαγνησίου στην κυτταρική ανοσία παρέμενε σε μεγάλο βαθμό άγνωστη.

Η μελέτη, έδειξε ότιτο συνδιεγερτικό μόριο της κυτταρικής επιφάνειας LFA-1(αντιγόνολειτουργίαςτωνλεμφοκυττάρων)απαιτεί το μαγνήσιο για να υιοθετήσει την ενεργή του διαμόρφωση στα CD8+ Τ κύτταρα, αυξάνοντας έτσι τηροή του ασβεστίου, τη μεταγωγή του σήματος, τονμεταβολικό επαναπρογραμματισμό, τοσχηματισμό των ανοσολογικών συνάψεων και κατά συνέπεια, τηνειδική κυτταροτοξικότητα.

 Αντίστοιχα, ηεπάρκεια του μαγνησίου που ανιχνεύτηκε μέσω του LFA-1 μεταφράστηκε, σε ανώτερη απόδοση των ειδικών, για παθογόνους παράγοντες και όγκους, Τ-λεμφοκυττάρων, σε αυξημένηαποτελεσματικότητα των αντισωμάτων που εμπλέκονται σε διειδικά Τ-κύτταρα και σεβελτίωση της λειτουργίας των CAR T-λεμφοκυττάρων(T-λεμφοκύτταρα φέροντα χιμαιρικό υποδοχέα αντιγόνου, chimeric antigen receptor T-cells).

Κλινικά, ταχαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον ορό συσχετίστηκαν με ταχύτερη εξέλιξη της νόσου και μικρότερη συνολική επιβίωση.

Συμπερασματικά, η συν-διέγερση των CD8+ Τ κυττάρων με τη μεσολάβηση του LFA-1 εξαρτάται από το εξωκυτταρικό μαγνήσιο. Το μαγνήσιο ανιχνεύεται μέσω του LFA-1 και ρυθμίζει τη λειτουργία τελεστή των CD8+ Τ κυττάρων. Ο άξονας μαγνησίου-LFA-1 έχει μεταφραστική δυνατότητα. Έτσι ενσωματώνει άμεσα τις πληροφορίες για τη σύνθεση του μικρό-περιβάλλοντος σαν καθοριστικό παράγοντα της δραστηριότητας της σηματοδότησης απ’ έξω.

Αυτά τα ευρήματα συνδέουν εννοιολογικά τη συνδιέγερση με την αίσθηση των θρεπτικών ουσιών και υποδεικνύουν τον άξονα μαγνησίου - LFA-1 σαν ένα θεραπευτικά επιδεκτικό βιολογικό σύστημα.

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.