ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μάσκες προστασίας: Ήρθε το τέλος τους;

Συγγραφέας: TFM.gr Συντακτική Ομάδα

Μάσκες προστασίας: Ήρθε το τέλος τους;

Καλό μήνα με την κατάργηση στις μάσκες προστασίας φαίνεται πως θα πούμε από την 1η Ιουνίου. Πράγματι από 01. 06 μπαίνει τέλος στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους κι αυτή η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας θα ισχύσει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η μάσκα καταργείται στα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Τέλος θα μπει ακόμη στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες με αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους ανωτέρω κλάδους.

Παραμένει όμως υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε παρόμοιες δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ και τραμ).

Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους;

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για κορονοϊό την εβδομάδα.

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια φοράμε ακόμη μάσκες προστασίας;

Οι μαθητές και φοιτητές, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών, πηγαίνουν στο σχολείο και Πανεπιστήμιο αντίστοιχα χωρίς μάσκα. Αυτό ισχύει τόσο για τους εξωτερικούς όσο και για τους εσωτερικούς χώρους. Η μόνη περίπτωση, κατά την οποία η χρήση μάσκας προστασίας παραμένει υποχρεωτική, είναι εκείνη των εξετάσεων.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

Προβλέπονται νέα μέτρα από τον Σεπτέμβριο;

Όπως φαίνεται, αναμένεται μία αναζωπύρωση από τον Σεπτέμβριο αφού θα έχει προηγηθεί ένα «ελεύθερο» καλοκαίρι το οποίο ενδέχεται να φέρει μία νέα παραλλαγή του ιού. Εξάλλου οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως πλέον θα υπάρχει σύσταση για εμβολιασμό κάθε χρόνο όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη γρίπη. Ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση δε θα είναι υποχρεωτικός, αλλά θα συστήνεται από τους ειδικούς. Όσο για την επιστροφή των περιοριστικών μέτρων;

Ο Υπουργός Υγείας προειδοποίησε για την τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό από το φθινόπωρο κι ανάλογα με την ένταση των κρουσμάτων και από το αν θα προκύψει νέα παραλλαγή του ιού, θα συζητηθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα.

Tags

 

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.