ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα Οφέλη της Λιποσωμιακής Βιταμίνης Β12 για τον Οργανισμό

Συγγραφέας: Doctor’s Formula

Τα Οφέλη της Λιποσωμιακής Βιταμίνης Β12 για τον Οργανισμό

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων όλων των ηλικιών και των εθνοτήτων και μπορεί να προκαλέσει, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, σοβαρά προβλήματα υγείας. Παραδοσιακά η ενδομυϊκή ένεση της βιταμίνης Β12 ήταν ο συνηθέστερος τρόπος θεραπείας, αν και τα τελευταία χρόνια πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η συμπληρωματική χορήγηση από το στόμα είναι εξίσου αποτελεσματική.

Η λιποσωμιακή βιταμίνη Β12 της Doctor’s Formulas έχει ιδανικά φυσικοχημικά χαρακτηριστικά (δηλαδή μέγεθος περίπου 450nm και θετικό επιφανειακό φορτίο).

Η επιστημονική ομάδα εξωτερικών συνεργατών της Doctor's Formulas με επικεφαλή τον Ηλία Κατσόγιαννη διεξήγαγε μιαμελέτη σειράς περιπτώσεων της οποίας σκοπός ήταν να μετρηθούν και να καταγραφούν τα αποτελέσματα από τη συμπλήρωση με λιποσωμιακή βιταμίνη Β12, στην κυκλοφορία του αίματος και να αξιολογηθεί η αναπαραγωγικότητα αυτού του αποτελέσματος ανεξάρτητα από τις επιλογές του τρόπου ζωής, τη φαρμακευτική αγωγή και τις βασικές βιομετρικές διαφορές μεταξύ των ατόμων που λαμβάνουν το συμπλήρωμα.

Επιπλέον, αξιολογήσαμε το πόσο γρήγορα επηρεάζονται τα επίπεδα της Β12 στο πλάσμα του αίματος από τη συμπλήρωση με λιποσωμιακή βιταμίνη Β12, καθώς αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά σε ασθενείς με νευρολογικά ή άλλα συμπτώματα από ανεπάρκεια Β12.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν οδικό χάρτη για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων συμπληρωμάτων με βάση τη λιποσωμιακή τεχνολογία, προσφέροντας την προστιθέμενη αξία τους στους ασθενείς, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.

Η μελέτη έγινε σε ένα δείγμα 53 ατόμων, άνω των 50 ετών, με διαγνωσμένη έλλειψη Β12(δλδ. κάτω από 225 μg / ml). Μετρήσαμε τα επίπεδα Β12 τους 1 εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας, 1 μήνα μετά την αγωγή και 2 μήνες μετά την αγωγή με λιποσωμιακή βιταμίνη Β12 υπογλώσσιας συμπλήρωσης και χορήγηση 3 φορές την ημέρα παρέχοντας συνολικά 1000 μg μεθυλκοβαλαμίνης ημερησίως.

 Η συμπλήρωση με λιποσωμιακή βιταμίνη Β 12 βρέθηκε αποτελεσματική και μάλιστα σε π ολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που μόνο όφελος μπορούσε να προσφέρει στους ασθενείς!

Τα επίπεδα βιταμίνης Β12 αυξήθηκαν σημαντικά, κατά μέσο όρο54,68% την πρώτη εβδομάδα θεραπείας,105,51% στην τον πρώτο μήνα και το270% μετά από δύο μήνες θεραπείας. Η αύξηση των επιπέδων Β12 διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με τη δημογραφική, τη βιομετρική, την ιατρική περίθαλψη και τον τρόπο ζωής.

Τι είναι η Βιταμίνη Β12 και γιατί είναι τόσο σημαντική για την Υγεία του Οργανισμού;

Η βιταμίνη Β12 συντίθεται μόνο από ορισμένα φιλικά βακτήρια που βρίσκονται μέσα στο έντερο. Η βιταμίνη Β12 μεταφέρεται και συσσωρεύεται στους ζωικούς ιστούς, κάτι που μπορεί να συμβεί σε ορισμένα φυτά και φυτά είδη μανιταριών μέσω της μικροβιακής αλληλεπίδρασης. Οι συνηθισμένες διαιτητικές πηγές της βιταμίνης Β12 είναι τρόφιμα που βασίζονται σε ζωικές πηγές, όπως είναι το κρέας, το γάλα, τα αυγά, τα ψάρια και τα οστρακοειδή, ενώ περιορισμένη είναι η προέλευση της από φυτικές τροφές.

Η βιταμίνη Β12 απαιτείται για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκέφαλου, των νεύρων και πολλών άλλων σημείων του σώματος.

Ηέλλειψη της βιταμίνης Β12 είναι μια κοινή αλλά ανεπαρκώς αναγνωρισμένη κατάσταση που μπορεί να παρουσιάζεται με μη ειδικά κλινικά χαρακτηριστικά και σε σοβαρές περιπτώσεις με νευρολογικές ή αιματολογικές ανωμαλίες.

Hολέθριος αναιμία, επίσης γνωστή ως ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, ορίζεται από δύο παράγοντες που ανιχνεύονται κατά τη διάρκεια εξετάσεων αίματος και εμφανίζονται, όταν ένα άτομο στερείται τον εγγενή παράγοντα και δεν μπορεί να απορροφήσει το Β12. Κάτι που προκαλεί κακοήθη αναιμία και ορίζεται ως αυτοάνοση αντίδραση που επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα του στομάχου που παράγουν το ενδογενή παράγοντα.

Τα ανώριμα, μη φυσιολογικά μεγάλα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι εύθραυστα μεγαλοβλαστικά ερυθροκύτταρα τα οποία είναι πολύ ανεπαρκή για μεταφορά οξυγόνου και λευκά κύτταρα αίματος που αποτελούνται από μη φυσιολογικούς πυρήνες.

Τα πρώτα συμπτώματα σε μια ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 περιλαμβάνουν:

- αδυναμία

- κόπωση

- χλωμό δέρμα

- ωχρότητα

- δυσκοιλιότητα ή διάρροια

- απώλεια της όρεξης

- απώλεια βάρους

- δυσπεψία

- εύθραυστα νύχια

- μαύροι κύκλοι

- αλλαγές στη συμπεριφορά

- γρήγορος καρδιακός παλμός

- διαταραχή των αντανακλαστικών

- μυϊκή αδυναμία

- νευροπαθητικός πόνος

- απώλεια όρασης

- μείωση της γνωστικής ικανότητας

- αλλαγές στη μνήμη

  • - κατάθλιψη και σύγχυση

Η απορρόφηση της βιταμίνης Β12 είναι μια σύνθετη διαδικασία. Οποιεσδήποτε ανεπάρκειες σε:

- πεψίνη ,

- υδροχλωρικό οξύ ,

- R- πρωτεΐνη ,

  • - παγκρεατικά ένζυμα

- ενδογενούς παράγοντα ,

υποδοχείς του ασβεστίου ,

μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή έλλειψη Β12 μπλοκάροντας την απορρόφηση της από τον οργανισμό!

Γενικά , πολύ υψηλά επίπεδα Β 12 απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη του ενδογενούς παράγοντα.

Σήμερα, οι γιατροί συνταγογραφούν ενέσεις ή συμπληρώματα δια του στόματος σε ακόμη μεγαλύτερες δόσεις και η θεραπεία είναι δια βίου.


Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει:

✓ στην κανονική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που στοχεύουν στην παραγωγή ενέργειας μειώνοντας την κόπωση,

✓ στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης,

✓ στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων,

✓ στον κανονικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης,

✓ στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία,

✓ στην κανονική λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Λιποσωμιακή Βιταμίνη Β12 , χορηγείται υπογλώσσια και είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής πουπεριέχει την ενεργή, άρα και ισχυρότερη μορφή βιταμίνης Β12, τημεθυλοκοβαλαμίνη.

Τα λιποσώματα είναι βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα συστήματα απελευθέρωσης δραστικών ουσιών που μπορούν να αυξήσουν την απορρόφηση και την βιοδιαθεσιμότητα της ενθυλακωμένης βιταμίνης. Πρόκειται για κλειστά σφαιρικά οχήματα αποτελούμενα από υδατικό πυρήνα που περιβάλλεται από μία ή περισσότερες μεμβράνες διπλής ομόκεντρης διατομής.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι σε αυτή τη πρώτη μελέτη για τη συμπλήρωση λιποσωμιακής Β12 διαπιστώθηκε ότι αυτή η νέα τεχνολογία παρουσιάζει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα για μια σχετικά πολύ σύντομη περίοδο για τους ασθενείς.

14 μέρες επιστροφή

Δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν τα προϊόντα σου;
Επέστρεψε τα σε 14 μέρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, είμαστε δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσουμε.

Ταχυτατες αποστολες

Ταχύτατες αποστολές σε όλη την Ελλάδα. Και αν είσαι VIP μέλος, μπορείς να παραλάβεις και την ίδια μέρα.

Μοναδικες προσφορες

Μην χάνεις λεπτό. Κανε Login στο λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικές ευκαιρίες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.