Diets
Popular Diets
Gluten Free
Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη στην οποία οφείλεται το «φούσκωμα» του ζυμαριού του ψωμιού. Δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη είναι το σιτάρι, το μονόκοκκο, το σκληρό σιτάρι και η σίκαλη. Η βρώμη και το κριθάρι έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη. Δημητριακά όπως το κεχρί, το καλαμπόκι, το ρύζι και «ψεύδο-δημητριακά» όπως κινόα, αμάρανθος και το φαγόπυρο είναι χωρίς γλουτένη.
Δες Περισσότερα
Low Sodium
Η κατανάλωση τροφών που έχουν πολύ αλάτι (νάτριο) προκαλεί απώλεια ασβεστίου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστών. Συνίσταται η αποφυγή κατανάλωσης επεξεργασμένων και κονσερβοποιημένων τροφίμων, καθώς και του επιτραπέζιου αλατιού. Η εκπαίδευση όσον αφορά στην σωστή ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων και πόσο νάτριο περιέχει το καθένα είναι σημαντική.
Δες Περισσότερα
Lactoce Free
Οι διατροφολόγοι εκτιμούν ότι έως και το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από δυσανεξία στην λακτόζη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, πρήξιμο ή φούσκωμα, υπερβολική παραγωγή αερίων, γουργούρισμα των εντέρων, ναυτία, κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως 30 έως 60 λεπτά μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών.
Δες Περισσότερα
Sugar-Free
Μελέτη έδειξε ότι ύστερα από κατανάλωση ζάχαρης μειώθηκε ο φαγοκυτταρικός δείκτης του οργανισμού κ έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα υπέστη καταστολή.
Μια ακόμη μελέτη έδειξε ότι κατανάλωση ζάχαρης ανέστειλε το ανοσοποιητικό σύστημα για έξι ώρες μετά την κατανάλωσή της, αφήνοντας το σώμα επιρρεπές σε μόλυνση και ασθένεια.























.png)





























































































