Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Τι είναι η Ομοιοπαθητική και τι δεν είναι
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Τι είναι η Ομοιοπαθητική και τι δεν είναι

Υγεία & Διατροφή
Τι είναι:
 
Η Ομοιοπαθητική πρώτο αναφέρθηκε από τον Ιπποκράτη, ο οποίος μίλησε για τον Νόμο των Αντιθέτων που συνοψίζει την Συμβατική Ιατρική και τον Νόμο των Ομοίων που συνοψίζει την Ομοιοπαθητική Ιατρική.
 
Όμως η σημερινή κλασσική Ομοιοπαθητική βασίζεται στο έργο του Γερμανού ιατρού Σάμουελ Χάννεμαν (1755-1843) που ήταν μια ιδιοφυΐα και που εφεύρε την διαδικασία της δυναμοποίσησης. Η δυναμοποίηση αποτελείται από την Διάλυση και την Δόνηση. Στην Ομοιοπαθητική χρησιμοποιούμε στοιχεία που βρίσκονται στην Γη μας - φυτικές, ορυκτές και ζωικές ουσίες που και εμείς σαν οργανισμοί ήμαστε οι ίδιοι φτιαγμένοι από αυτές τις ουσίες ή τις εμπεριέχουμε μέσα μας.


 
Δυναμοποίηση είναι το πώς φτιάχνεται το ομοιοπαθητικό φάρμακο[i]
 
Για παράδειγμα: Παίρνουμε 1ml. από μία φυτική, ορυκτή η ζωική ουσία και την διαλύουμε σε 99ml. νερό με αιθανόλη.  Εν συνεχεία, αυτό το διάλυμα το βάζουμε σε ένα ειδικό μηχάνημα που "δονεί" (κρούει το διάλυμα συγκεκριμένες φορές με συγκεκριμένη πίεση).  Με αυτήν την δυναμοποίηση αποτυπώνονται στα μόρια του  νερού και της αιθανόλης δια μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ή συχνοτήτων[ii] των οποίων είναι αντιπροσωπευτικών των συγκεκριμένων ιδιοτήτων της ουσίας που είναι διαλυμένο σε αυτό.  Η θεωρία μου αποδείχθηκε μέσω των πειραμάτων που κάναμε  στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τους καθηγητές Μπούρκα και Καραγιαννόπουλο[iii].
 
Ο Χάννεμαν για να βρει τα παθολογικά συμπτώματα που προκαλούσαν οι φυτικές, ορυκτές και ζωικές ουσίες, πήρε 200 υγιή άτομα και τους χορήγησε μία πιο τοξική δόση της ουσίας που μελετούσε, για παράδειγμα arsenicum album.  Αυτά τα υγιή άτομα στη συνέχεια παρουσίασαν συγκεκριμένα παθολογικά συμπτώματα που αποτελούσαν την κλινική εικόνα αυτής της ουσίας.  Κάνοντας τέτοια πειράματα σε 3.000 ουσίες ο Χάννεμαν έβγαλε και την Materia Medica, τη Φαρμακολογία των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
 
Συνοψίζοντας, τι σημαίνει αυτό στην Βιοφυσική και τον Νόμο των Κυμάτων:
 
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο αντιπροσωπεύεται από ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ή συχνότητα ή κύμα. Ο οργανισμός όταν νοσεί έχει διαφορετικά μαγνητικά πεδία από όταν είναι υγιής. Ο ομοιοπαθητικός όταν παίρνει το ιστορικό του ασθενή και καταγράφει τα παθολογικά του συμπτώματα, είναι σαν να καταγράφει τις συχνότητες από ένα συγκεκριμένο ομοιοπαθητικό φάρμακο που έχει τις ίδιες συχνότητες σαν τον νοσούντα ασθενή.
 
Αυτό είναι και το νόημα της φράσης «Όμοιο θεραπεύει Όμοιο».  Ο Νόμος των κυμάτων και η Αρχή της Υπέρθεσης [iv] που είναι αξίωμα της κβαντομηχανικής εξηγεί τα παραπάνω όπως και τα πειράματα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 
Η Ομοιοπαθητική κάνει ότι και η συμβατική ιατρική αλλά χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών φαρμάκων. Μόνο για αυτό, είναι σπουδαία.
 
Είναι επίσης μέρος της Νανοφαρμακολογίας και Νανοτεχνολογίας.
 
Τι δεν είναι:

1. Η Ομοιοπαθητική δεν είναι μεταφυσική, βουντού, μαγεία, διαβολική. Δυστυχώς, ως τώρα πολλοί ιατροί που δεν έχουν ιδέα για φυσική, βιοφυσική και κβαντοφυσική δεν μπορούν να καταλάβουν και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν, γιατί δεν έχουν διαβάσει τίποτα για αυτό, λένε αυτά που έχουν ακούσει από άλλους που δεν είναι σωστά και παραπλανούν τον κόσμο. Για αυτό όταν ένας ασθενής  ρωτάει για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αν δεν ξέρετε μη λέτε τίποτα.
2. Η Ομοιοπαθητική δεν είναι placebo. Παρόλο που τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πολλές φορές με τις μεγάλες δυναμοποιήσεις τους ξεπερνούν το Νούμερο του Avogadro[v] η κβαντική φυσική και η βιοφυσική εξηγούν πώς είναι δυνατόν η διαδικασία της δυναμοποίησης  να εξηγήσει την συνέχεια της πληροφορίας της πρωταρχικής ουσίας  και πέραν το Νούμερο του Avogadrο.
3. Σε περιπτώσεις ασθενών που χρειάζονται εγχείρηση οι ασθενείς πρέπει να ακολουθήσουν την συμβατική Ιατρική. Όμως υπάρχουν ασθενείς που δεν χρειάζονται εγχειρήσεις αλλά λόγο μη καλής γνώσης ή οικονομικού οφέλους,  ο χειρουργός προτρέπει τον ασθενή, σε εγχείρηση.  Γι’ αυτό είναι καλό οι ασθενείς να παίρνουν δεύτερη και τρίτη γνώμη από άλλους χειρουργούς και ιατρούς.
4. Εφόσον, όλοι καταλαβαίνουμε ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για τους ομοιοπαθητικούς.  Υπάρχουν ομοιοπαθητικοί που  γνωρίζουν καλά το αντικείμενο ενώ άλλοι, όχι. Το ίδιο ισχύει για τους ιατρούς και για όλα τα επαγγέλματα.
 
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επισκεφτείτε έναν ομοιοπαθητικό ιατρό, για πρώτη φορά, καλό είναι να έχετε ενημερωθεί για τις γνώσεις και την εμπειρία του ιατρού ομοιοπαθητικού.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σας προτρέπω στην ιστοσελίδα μου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά: www.homeotherapeutics.gr

[i] Βιβλίο:  Delinick, A.N., Ηomeotherapeutics, A Scientific    Handbook of Homeopathic Medicine (2nd ed.) 2001 B. Jain Publishers.
 
[ii]  Βιβλίο:  Delinick, A.N., Ηomeotherapeutics, A Scientific    Handbook of Homeopathic Medicine (2nd ed.) 2001 B. Jain Publishers.
 
[iii] Βιβλίο:  Delinick, A.N., Ηomeotherapeutics, A Scientific    Handbook of Homeopathic Medicine (2nd ed.) 2001 B. Jain Publishers.
 
[iv]  Αρχή της Υπέρθεσης: Superposition principle: Αξίωμα της κβαντομηχανικής όπου δύο πεδία μπορούν να συμβάλλουν για να σχηματίσουν πεδία ή καταστάσεις με χαρακτηριστικά και των δύο προηγούμενων πεδίων.
 
[v]  Νούμερο του Αvogadro: Πήρε το όνομά του από τον επιστήμονα που πρότεινε την αρχή πάνω στην οποία βασίζεται.  Είναι ένα γραμμομόριο ή η ποσότητα μιας ουσίας που περιέχει 6,02 χ 1023  μονάδες. Αφού ένα ομοιοπαθητικό διάλυμα με την διαδικασία της δυναμοποίησης διαλύεται πέρα από τον αριθμό του Avogadro η πρόταση είναι ότι δεν έχει μείνει στο διάλυμα η πρωταρχική φυτική, ορυκτή η οργανική ουσία, και επομένως το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ένα πλασέμπο/placebo (χωρίς φαρμακευτική ουσία)  μετά από αυτή την διάλυση.
 

Τι είναι η Ομοιοπαθητική και τι δεν είναι