Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Dance your troubles away with… ZUMBA FITNESS®
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Dance your troubles away with… ZUMBA FITNESS®

Αθλητισμός

ZUMBA® FITNESS… Κίνηση, άσκηση, χαμόγελα, διασκέδαση, χορός… …Τρόπος ζωής… Μιας ζωής διαφορετικής, πολύχρωμης, ξέγνοιαστης… 

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Το 1986 ο δάσκαλος αερόμπικ Alberto "Beto" Perez  ξέχασε την κασέτα μουσικής για το μάθημά του. Αναγκάστηκε λοιπόν να χρησιμοποιήσει τις κασέτες που είχε μαζί του εκείνη την ημέρα, αυτές δηλαδή που συνήθιζε να ακούει ο ίδιος. Σε ρυθμούς όπως salsa και merengue αυτοσχεδίασε, προσαρμόζοντάς τις κινήσεις του σε αυτή τη μουσική. Η τάξη του το λάτρεψε και κάπως έτσι γεννήθηκε το Zumba ® Fitness. Στη συνέχεια καθιέρωσε τέτοιου είδους μαθήματα στην Κολομβία και το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έκανε γνωστή την μέθοδό του παγκοσμίως.

Η ευχάριστη φύση του μαθήματος το καθιστά παράλληλα ιδιαίτερα αποτελεσματικό  καθώς πρόκειται για ένα είδος προπόνησης, όπου εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, βοηθώντας στην καύση θερμίδων, με πάρα πολλά οφέλη: Γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα με έμφαση, λόγω των λάτιν ρυθμών που περιέχει, στους γλουτούς και τους κοιλιακούς.Συμβάλλει δραστικά στη βελτίωση της αντοχής, του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και της καλύτερης λειτουργίας του  κυκλοφορικού συστήματος, ενδυναμώνοντας τόσο την καρδιά όσο και τους πνεύμονες.

Ένας από τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει  zumba® είναι η απώλεια βάρους.

Για εσάς που αναρωτιέστε πόσες θερμίδες χάνονται κατά την διάρκεια ενός μαθήματος zumba®, η απάντηση είναι περίπου 600 θερμίδες ανά ώρα, για κάποιον που δίνει το 100% της ενέργειας του.

Σαφώς, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές αφού εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και την ένταση του προγράμματος που ακολουθεί.

Ο ρόλος του zumba ® δεν περιορίζεται μόνο στην  εξασφάλιση ενός υγιούς σώματος αλλά και στην  ψυχική ανάταση και ευεξία . Αυτό που καθιστά το zumba ® τόσο δημοφιλές και αναγκαίο, ειδικά στην εποχή μας, είναι το πώς συμβάλλει δραστικά  στην ευχάριστη διάθεση του ασκούμενου βοηθώντας τον να μειώσει το  στρες, Άλλωστε το zumba ®  ένα είδος ψυχοθεραπείας…

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το ανθρώπινο σώμα παράγει ενδορφίνη, ένα είδος ορμόνης που προκαλεί ψυχική ανάταση. Εκλύεται και εξαπλώνεται  στο σώμα μέσω του αίματος κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την άσκηση. Πολλές έρευνες  έχουν δείξει ότι η παραγωγή ενδορφίνης είναι η ιδανική θεραπεία για άτομα που πάσχουν ακόμα και από κατάθλιψη. Επομένως, τα αποτελέσματα στη διάθεσή κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το μάθημα είναι θεαματικά και «Αλλάζουν ζωές».

Ποιος άλλωστε δεν νιώθει ευεξία χορεύοντας;


Το zumba® είναι ένας τρόπος  να έρθετε σε επαφή , να αλληλεπιδράσετε με κόσμο και να κοινωνικοποιηθείτε. Παρακολουθώντας μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση θα νιώσετε αναμφίβολα, όντας  σε ένα ‘’πολύχρωμο’’ περιβάλλον, τη χαρά του να χορεύετε με φίλους, με τους οποίου μοιράζεστε την ίδια αγάπη και όρεξη για ζωή...

Zumba® μπορούν να κάνουν μόνο οι ενήλικες;  Σαφώς OXI! 

Σχεδιασμένο αποκλειστικά για παιδιά, το Zumba® junior- kids γυμνάζει, ενώ παράλληλα καλλιεργεί,  το πνεύμα της ομαδικότητας  και της συνεργασίας από την τρυφερή ηλικία των 4 ετών.

Όσον αφορά στα άτομα ηλικίας 60+, υπάρχει το Zumba® Gold , σχεδιασμένο για αυτούς που γυρεύουν ένα τροποποιημένο πρόγραμμα εκγύμνασης,  με κινήσεις  μικρότερης έντασης. Ποικίλα προγράμματα όπως  το zumba® aqua, το zumba® toning, το zumba® sentao σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Τολμήστε να μεταμορφώσετε την καθημερινότητα σας … Αξίζει…

Dance your troubles away with… ZUMBA FITNESS®