Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
7+1 Λόγοι για να αρχίσεις Pilates
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

7+1 Λόγοι για να αρχίσεις Pilates

Αθλητισμός
Ολοένα και πιο συχνά, εκτός από σταρ και αθλητές, ακούς και τις φίλες σου να κάνουν Pilates.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών: Αυτές που λατρεύουν το Pilates και εκείνες που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε κανένα pilates studio.Ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία;

Τα σωματικά και πνευματικά οφέλη από τη μέθοδο Pilates είναι πολλά.

Εντοπίσαμε τους 7+1 Λόγους για να αρχίσεις Pilates, ΤΩΡΑ:

1.    Αυξάνει τον μεταβολισμό.  Όταν ασχοληθείς συστηματικά με το Pilates θα παρατηρήσεις ότι καις καλύτερα και μεταβολίζεις περισσότερο. Η μέθοδος Pilates συνδυασμένη με υγιεινή διατροφή σου επιτρέπει να χάσεις βάρος, πιο αποτελεσματικά.
2.    Ενδυναμώνει τη μέση. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που αντιμετωπίζουν πόνους στη μέση, το Pilates θα σε βοηθήσει να δυναμώσεις τους μύες γύρω από τη μέση σου και να πονάς λιγότερο ενισχύοντας την σπονδυλική σου στήλη.
3.    Ρύθμιση της αναπνοής. Σταδιακά θα μάθεις να ελέγχεις την αναπνοή σου αφού η σωστή αναπνοή βοηθά στην καλύτερη απόδοση της άσκησης.
4.    Αύξηση της αυτοπεποίθησης. Από τη στιγμή που θα νιώσεις το σώμα σου να βελτιώνεται, θα νιώσεις και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Παρακολουθώντας συστηματικά μαθήματα Pilates παρατήρησε πως θα τονωθεί παράλληλα η διάθεση σου.
5.    Μπορείς να κάνεις Pilates ακόμη και όταν είσαι έγκυος. Συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της λεκάνης και γυμνάζει το περίνεο και τους μύες που βρίσκονται εσωτερικά. Ευεργετικές και οι σωστές αναπνοές για πιο ανώδυνο τοκετό.
6.    Βελτιώνει τη στάση του σώματος. Αποκτάς έναν δυνατό κορμό και βρίσκεις καλύτερη ισορροπία βελτιώνοντας την στάση σου.
7.    Σε κρατάει focus. Μαθαίνεις να επικεντρώνεσαι α) στην αναπνοή σου, β) στο σώμα σου και γ) συνδυάζεις αυτά τα δύο, μαζί. Ένας ενδιαφέρον τρόπος να ξεχάσεις, έστω για λίγο, ότι σε απασχολεί.
8.    Ενισχύει την μνήμη σου. Κινέζοι ερευνητές παρατήρησαν πώς μετά από 10 εβδομάδες άσκησης, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσίασαν καλύτερη απόδοση μνήμης.

Η Joan Crawford γνώριζε το μυστικό.

Ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό με την Χολυγουντιανή σταρ της δεκαετίας του '30 να επιδίδεται σε ασκήσεις Pilates.Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις και εσύ τα ευεργετικά οφέλη του Pilates!

Διάβασε, ακόμη : Γνώρισε το Pilates!

7+1 Λόγοι για να αρχίσεις Pilates