Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Κατεβάστε ταχύτητα είναι ανάγκη!
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Κατεβάστε ταχύτητα είναι ανάγκη!

Ομορφιά
Η εποχή επιβάλλει την ζωή σε πιο αργούς ρυθμούς περισσότερο από ποτέ. Εμείς έχουμε μάθει να τελειώνουμε γρήγορα τις δουλειές μας, γρήγορα να φτάνουμε στο ραντεβού μας, γρήγορα να τα κάνουμε όλα. Ήρθε η ώρα να κατεβάσουμε ταχύτητα και να ζήσουμε τη ζωή μας σε πιο αργούς ρυθμούς. Slow Life.

O Carl Honore, βραβευμένος συγγραφέας, τηλεοπτικό πρόσωπο και ομιλητής του TED (Technology.Entertainment.Design) είναι από τους πιο γνωστούς οπαδούς του Κινήματος της "Επιβράδυνσης". Έγινε διάσημος χάρη στο βιβλίο του "In Praise of Slow" που εκδόθηκε το 2004 και είναι, ήδη, best seller σε πολλές χώρες καθιστώντας τον Carl Honore ως ένα από τα πλέον σημαίνοντα πρόσωπα του Κινήματος της "Επιβράδυνσης".

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά δηλώνει: "Το "πιο αργά" μου άλλαξε τη ζωή".Το τίμημα που πληρώνουμε για τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς που ζούμε είναι μεγάλο. Είμαστε κολλημένοι σε ένα fast forward ενώ δεν βρίσκουμε ούτε τον ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό μας. Δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε με τους γύρω μας και να απολαύσουμε τη ζωή.

Γιατί περνάμε τη ζωή μας τρέχοντας αντί απλώς να τη ζούμε;

Σύμφωνα με έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινής Γνώμης το 73% των Γάλλων θέλουν να χαμηλώσουν τους ρυθμούς στη ζωή τους.

Τα καλά νέα από το Παγκόσμιο Κίνημα της "Επιβράδυνσης" είναι πώς το πιο αργά δεν σημαίνει ρυθμούς χελώνας. Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο.

Τι εννοούμε όταν λέμε "πιο Αργά";

Εννοούμε πιο χαλαρούς ρυθμούς στη ζωή μας. Δραστηριότητες που μας κάνουν πιο χαρούμενους, πιο υγιείς και παραγωγικούς. Τρώμε καλύτερα, σκεφτόμαστε καλύτερα, αθλούμαστε καλύτερα, δουλεύουμε καλύτερα, κάνουμε έρωτα καλύτερα-κάνουμε τα πάντα καλύτερα και το απολαμβάνουμε περισσότερο. Όπως είπε κάποτε η Mae West: "Ότι αξίζει να κάνει κανείς, αξίζει να το κάνει αργά."Πώς θα γίνει αυτή η αλλαγή στη στάση ζωής;

Το καλύτερο είναι πώς δεν χρειάζεται να αλλάξετε καριέρα ή να παρατήσετε το iPhone σας και να μην ξανά ασχοληθείτε με το tablet σας. Η δική σας Επανάσταση εφαρμόζεται οπουδήποτε και έχει να κάνει με την αλλαγή στη νοοτροπία για το "πιο αργά".

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 34% των Γάλλων έχουν, ήδη, αρχίσει να χαμηλώνουν τους ρυθμούς τους.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ζείτε την κάθε στιγμή.

Μπορούμε να επιβραδύνουμε την γήρανση;

Zooμ στο SLOW AGE, την πρώτη καθημερινή φροντίδα της Vichy που επιβραδύνει την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου, μειώνοντας τα κατά τη δημιουργία τους.

Περισσότερα στο επόμενο post.

Κατεβάστε ταχύτητα είναι ανάγκη!
Σχετικά Προϊόντα tofarmakeiomou.gr