Καύση λίπους: Δώσε στο σώμα σου το σωστό μήνυμα - TFM.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καύση λίπους: Δώσε στο σώμα σου το σωστό μήνυμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Καύση λίπους, ένα θέμα που μας απασχολεί αρκετά συχνά στη ζωή μας και ειδικότερα τις περιόδους μετά τις χειμερινές ή καλοκαιρινές διακοπές και πριν το καλοκαίρι.

Η καύση λίπους για να επιτευχθεί όμως χρειάζεται ένα πρόγραμμα και μία συνέπεια από εμάς. Η συνέπεια θα μας οδηγήσει στη συνήθεια κι έτσι ο μεταβολισμός μας θα λάβει το σωστό μήνυμα. Ποιο είναι αυτό; Μη σταματάς να «καις»!

Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής- Personal Trainer- Tennis Coach Πιέρρος- Αλέξανδρος Φωτίδης μάς δίνει τα κατάλληλα tips ώστε το παραπάνω μήνυμα να φτάσει στο σώμα μας.

Διατροφή και καύση λίπους

  • Προπονήσου 3 ώρες μετά από ένα γεύμα (ειδικότερα όταν μιλάμε για τα κυρίως γεύματα).
  • Για να «κάψεις» το αποθηκευμένο σου λίπος, απόφυγε την άσκηση κατά την περίοδο που τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα σου είναι αυξημένα δηλαδή μετά από γεύματα που περιλαμβάνουν σάκχαρα.
  • Ξύπνα και γυμνάσου! Έχει αποδειχθεί ότι η μέγιστη καύση αποθηκευμένου λίπους συμβαίνει πριν το πρωινό γεύμα, καθώς έχουμε ώρες να καταναλώσουμε φαγητό, λόγω του νυχτερινού ύπνου.
  • Φάε λιγότερο από αυτό που καις: Υπάρχουν έρευνες, που αναφέρουν ότι ένας ενήλικας «καίει» περίπου 2000 kcal την ημέρα και για να είμαστε πιο ακριβείς, υπάρχουν επίσημα τεστ που δείχνουν πόσο καίει ο μεταβολισμός του καθενός. Αν για παράδειγμα δε γυμνάζομαι και τα τεστ μου δείχνει ότι «καίω» 1800 kcal ημερησίως, εγώ θα προσπαθήσω να καταναλώνω λιγότερο από 1500 kcal.

Άσκηση και fatburning

Όσο ταχύτερη και πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσο πιο γρήγορα οι ταχείας συστολής σας μύες μας χρησιμοποιούν υδατάνθρακες και παράγεται πιο πολύ γαλακτικό οξύ. Προσπάθησε λοιπόν να παρατείνεις κάθε φορά όλο και πιο πολύ το λαχάνιασμα σου, έτσι ώστε να παράγεται αέρας (αερόβια γυμναστική). Ακόμη κι αν αυτό είναι λίγα δευτερόλεπτα!

Επιπλέον αύξησε τις καρδιοαγγειακές ασκήσεις σε τακτική βάση. Για αρχάριους συστήνονται αθλήματα που ανεβάζουν παλμούς αλλά είναι κι ευχάριστα για τον ασκούμενο. Τέτοια είναι η κολύμβηση, το τένις, το μπάσκετ, το τρέξιμο, η ποδηλασία.

Για τους προχωρημένους του αθλητισμού ενδείκνυται ως ιδανική η διαλειμματική προπόνηση. Πρακτικά αυτό σημαίνει, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι σ’ έναν όγκο άσκησης υπάρχουν περίοδοι έντονης αερόβιας με λιγότερο έντονες περιόδους ανάκαμψης. Για παράδειγμα, 4 λεπτά έντονο τρέξιμο- 1 λεπτό περπάτημα κι αυτό να συνεχιστεί για 30 λεπτά.

Ο Πιέρρος- Αλέξανδρος Φωτίδης διδάσκει τένις στον Δήμο Ηλιούπολης και είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα ασχολείται με το Personal & Small Group Training.

Για περισσότερες πληροφορίες και μαθήματα μαζί του, 6998116907

Write A Comment