Masterclass: Από τη Νίκη Πετρουλάκη για εσένα - TFM.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Masterclass: Από τη Νίκη Πετρουλάκη για εσένα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η Νίκη Πετρουλάκη και η Wellness Rituals δραστηριοποιούνται στον χώρο της ευεξίας και της υγείας τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας ολιστικές υπηρεσίες. Η ομάδα τους, με εμπνεύστρια τη Νίκη Πετρουλάκη, αποτελείται από έμπειρους πιστοποιημένους επαγγελματίες στον Κλάδο.

Αυτή η ομάδα λοιπόν αποφάσισε μετά από όλα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, να οργανώσει μία σειρά από Masterclass σεμινάρια για να μας υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε την επαφή με την άσκηση, με το σώμα και το πνεύμα μας. Άλλωστε αυτή η επικοινωνία με τον εαυτό μας, θα μας βοηθήσει να έχουμε υγεία, καλή φυσική κατάσταση και ψυχική ηρεμία.

Έτσι ο Φεβρουάριος ξεκίνησε αλλιώς, αποφασιστικά και με εσωτερικότητα! Αν δεν πρόλαβες να γνωρίσεις τα πρώτα σεμινάρια, μπορείς να συμμετέχεις στα επόμενα Σάββατα που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Για εσένα που ασκείσαι, που φροντίζεις το σώμα και το πνεύμα σου, που έχεις ανάγκη από ηρεμία και επιπλέον καθοδήγηση στην προπόνηση, για εσένα που αγαπάς τον εαυτό σου.

20 Φεβρουαρίου, 11. 00: Masterclass Pilates με την pilates instructor Αλίκη Ζωγράφου

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να κινείται. Δυστυχώς όμως αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είμαστε περιορισμένοι και καθηλωμένοι σε μια καρέκλα ή έναν καναπέ.

Η κακή στάση σώματος καθώς και η αδράνεια μπορούν να κάνουν τα πάντα να πονούν από τον αυχένα μέχρι τους αστραγάλους. Να δυσκολεύουν σημαντικά την αναπνοή και να μας κάνουν δυσλειτουργικούς στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορούν να μας προκαλέσουν και σοβαρές παθήσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να φροντίζουμε το σώμα μας τη σωστή θέση του είτε στεκόμαστε είτε καθόμαστε όπως επίσης και να κινούμαστε αρκετά, ώστε να διατηρούμε την φυσική μας κατάσταση σε καλά επίπεδα. Μαζί με την Αλίκη Ζωγράφου από την ομάδα Wellness Rituals θα δούμε τη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και πως μπορούμε να ανακουφιστούμε από μυοσκελετικούς πόνους με απλές ασκήσεις χρησιμοποιώντας μόνο μία καρέκλα.

27 Φεβρουαρίου, 11. 00: Masterclass Sun Salutation με τη Νίκη Πετρουλάκη

Είναι μια ειδική ακολουθία στάσεων γιόγκα μαζί με αναπνοή, που μαζί αποτελούν τον Χαιρετισμό του Ήλιου. Πρόκειται για ένα υπέροχο δώρο γιόγκα σε ολόκληρο τον κόσμο κι έχει όλα τα οφέλη τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Σε φυσικό επίπεδο η πρακτική του διεγείρει τον μεταβολισμό και το πεπτικό αναπνευστικό κυκλοφορικό κι αναπαραγωγικό σύστημα. Παρέχει καλή καρδιαγγειακή προπόνηση, τεντώνει κάθε μέρος του σώματος,  λιπαίνει και δυναμώνει τις αρθρώσεις και τους μύες.

Αυτή η ακολουθία οδηγεί τη σπονδυλική σας στήλη σε σχεδόν κάθε πιθανό εύρος κίνησης κι όταν ενσωματώνεται στηναναπνοή το πρότυπο με το οποίο εισπνέουμε και εκπνέουμε με κάθε στάση, ενθαρρύνει τη βαθιά και ρυθμική αναπνοή αυξάνοντας το αίμα στον εγκέφαλο και φέρνοντας ψυχική σαφήνεια.

Για άτομα με περιορισμένο χρόνο αυτή είναι η καλύτερη υγιεινή προπόνηση. Στο συγκεκριμένο workshop, θα διδαχθείς χαιρετισμό Α και Β. Θα κάνεις ανασκόπηση όλων των θέσεων αναλυτικά (Πως να τροποποιήσεις την κάθε θέση στο δικό σου σώμα) και θα μάθεις τα πάντα για τη σωστή αναπνοή ασάνα.

Η γιογική επιστήμη πίσω από τη Surya Namaskara.

27 Φεβρουαρίου, 18.00: Masterclass Διαλογισμού με τον ψυχοθεραπευτή Θοδωρή Κυριάκο

“Μέχρι να κάνεις συνειδητό το ασυνείδητο, θα κατευθύνει τη ζωή σου και θα το ονομάζεις μοίρα”, που σημαίνει ότι παίζουμε το ίδιο έργο με τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Κι όμως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε δεξιότητες που θα αφυπνίσουν τον πραγματικό μας εαυτό!

Μέχρι να αποκτήσουμε τη δεξιότητα να παρατηρούμε τον εαυτό μας και να κατανοούμε τον τρόπο που τα συναισθήματά ελέγχουν τις δράσεις μας σ’ επαφή με την πηγή μιας εσωτερικής δύναμης που κανένας και καμία κατάσταση δε μπορεί να μας στερήσει.

Αν και ο διαλογισμός συχνά διδάσκεται ως εργαλείο χαλάρωσης στην πραγματικότητα είναι από τα ισχυρότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή μας μέσα από το ασυνείδητό μας.

Ειδικά μέσω του σωματικού διαλογισμού το σώμα μας γίνεται ο χάρτης που μας δείχνει το δρόμο για την θεραπεία
μας και τον επαναπροσδιορισμό της μοίρας μας.

Σε αυτό το δίωρο εισαγωγικό σεμινάριο θα μάθουμε τις βασικές πρακτικές του διαλογισμού που χρησιμοποιούμε και στην εις βάθος ψυχοθεραπεία.

Είναι πρακτικές που μας φέρνουν σε άμεση επαφή με ασυνείδητο κόσμο μας κι ένα βήμα πιο κοντά στο να ορίζουμε εμείς την πραγματικότητά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε εδώ!

Write A Comment