Προπόνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες: Τι γίνεται όταν έχει κρύο; - TFM.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προπόνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες: Τι γίνεται όταν έχει κρύο;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η προπόνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι κάποιες φορές αναζωογονητική, αρκεί να γνωρίζεις πως να προστατέψεις τον εαυτό σου και τους μύες σου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε αρκετούς λόγους, που μας έχουν κρατήσει μέσα στο σπίτι. Το κρύο όμως δεν είναι ένας από αυτούς, παρά μία καλή δικαιολογία για να χάσεις την προπόνησή σου. Δύο μόνο είναι οι περιπτώσεις που όταν έχει πολύ κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες, δε βγαίνεις έξω για άσκηση.

  1. Αν πάσχεις από κάποιο χρόνιο νόσημα και ο γιατρός σου κρίνει πως δεν πρέπει να εκτεθείς στο κρύο.
  2. Όταν οι καιρικές συνθήκες γίνουν εξαιρετικά ακραίες κι επικίνδυνες.

Προπόνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες: 7+1 Tips για να την κάνεις καλύτερα

  1. Κάνεις layering στο ντύσιμό σου (και δεν το εννοούμε με τη fashion έννοια). Προτίμησε να φορέσεις ένα ισοθερμικό λεπτό ρούχο, πάνω από αυτό τη μπλούζα και το φούτερ σου και πάνω από όλα ένα αντιανεμικό μπουφάν ώστε να είσαι καλυμμένος και από τον κρύο αέρα.
  2. Διατήρησε την ισορροπία ανάμεσα στον κρύο αέρα, το ζεστό σώμα και την εφίδρωση. Τα πολλά ρούχα είναι η πιο αποτελεσματική λύση, ώστε να μην κρυώσεις αλλά και να μη ζεσταθείς πολύ. Δοκιμάσου αρχικά με περισσότερα ρούχα (ακολουθώντας το tip 1) και αφαίρεσε σταδιακά.
  3. Φρόντισε ώστε τα άκρα σου, χέρια- πόδια, να είναι προστατευμένα από το κρύο. Φόρεσε ψηλές κάλτσες και γάντια.
  4. «Μόνωσε» τον λαιμό σου, αφού το κρυολόγημα σε καιρό πανδημίας δεν το θέλουμε για να μη μας μπερδέψει αλλά και για να μη «ρίξει» το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  5. Κάνε καλό ζέσταμα πριν την προπόνηση και φυσικά αποθεραπεία με αρκετές διατάσεις μετά την άσκηση.
  1. Να έχεις μαζί σου αρκετό νερό κι ενυδάτωνε τακτικά τον οργανισμό σου, ακόμη κι αν δε διψάς.
  2. Διατήρησε το κεφάλι σου ζεστό στην προπόνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην περιοχή του αυχένα και γενικότερα. Το ήξερες ότι το 80% της θερμότητας του σώματος διαφυλάσσεται στο κεφάλι;

Write A Comment