Babymoon: Για να ξαναζήσετε το honeymoon - TFM.gr
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΩΡΟ

Babymoon: Για να ξαναζήσετε το honeymoon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το honeymoon δηλαδή το γαμήλιο ταξίδι του ζευγαριού και το baby shower, που κάνουν οι φίλες στη μέλλουσα μητέρα. Τώρα αρχίζει και γίνεται παγκόσμια τάση το… babymoon! Για πάμε να δούμε περί τίνος πρόκειται και τι οδήγησε στην καθιέρωση του συγκεκριμένου trend.

Τι είναι το babymoon

Λίγο πριν έρθει στον κόσμο το μωράκι, το ζευγάρι αισθάνεται ενθουσιασμό αλλά κι αγωνία. Γνωρίζει πως το νέο μέλος θα αλλάξει εντελώς την καθημερινότητα και τη ζωή τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν πολύ διαθέσιμο χρόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τους δυο τους.

Φυσικά η έλλειψη προσωπικού χρόνου αντισταθμίζεται από τις χαρές που δίνει το μωρό, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία πραγματικότητα. Τι θα λέγατε λοιπόν εάν απολαμβάνατε λίγες στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς πριν τον ερχομό του παιδιού;

Αυτή την ερώτηση θέτει το babymoon και με την απάντηση των περισσοτέρων υποψήφιων ή μελλοντικών γονιών «από εμένα είναι ναι», καθιερώθηκε το ταξίδι πριν τον τοκετό. Ουσιαστικά σημαίνει babymoon, ένα ταξίδι για δύο (για τους μέλλοντες γονείς), χωρίς ιδιαίτερο πλάνο και με μοναδικό στόχο τον εορτασμό της νέας περιπέτειας που ξεκινάει σε λίγο, μέσα από λίγο ποιοτικό χρόνο το ζευγάρι.

Και προσοχή, όταν λέμε «πριν τον τοκετό» προφανώς και δεν το εννοούμε κυριολεκτικά.

Πότε γίνεται κατά την εγκυμοσύνη

Πρόκειται για μία επιλογή αμιγώς δική σας και φυσικά του γιατρού σας. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανάλογα με το τι και που θέλετε να πάτε. Αν η γυναίκα έχει μία καλή εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές και ο γιατρός της το εγκρίνει, μπορεί να ταξιδέψει ακόμη και στο τρίτο τρίμηνο.

Τα περισσότερα ζευγάρια όμως προτιμούν το δεύτερο τρίμηνο της κύησης. Γιατί; Το πρώτο περνάει συνήθως δύσκολα η γυναίκα με τις πρωινές αναγούλες και την προσαρμογή του σώματός της στην εγκυμοσύνη. Το τρίτο τρίμηνο η μέλλουσα μητέρα είναι αρκετά επιβαρυμένη και κουρασμένη. Επίσης το τρίτο τρίμηνο ενδέχεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως είναι ένας πρόωρος τοκετός.

Επομένως το δεύτερο τριμήνο ψηφίζεται ως το πιο κατάλληλο! Τέλος δεν έχει καμία σημασία αν μιλάμε για το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο σας παιδάκι. Το babymoon μπορεί προφανώς να γίνει και στις τρεις περιπτώσεις.

Που να περάσουμε το babymoon μας;

Πάλι θα ξεκινήσουμε τονίζοντας τη σημασία της συμβουλής του γιατρού σας. Εφόσον λοιπόν ξεκαθαρίσουμε αυτό και δεδομένου ότι θα είμαστε σε μία Covid- free εποχή, μπορείτε να ταξιδέψετε τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να έχετε οργανώσει πολύ καλά το ταξίδι σας, ώστε να μην υπάρξει υπερβολική κόπωση. Αντιθέτως να θυμάστε ότι πηγαίνετε για τη χαλάρωση κι όχι για την εξερεύνηση. Μία all- inclusive επιλογή θα ήταν η ιδανική!

Τώρα αν είστε έγκυος και δεν επιθυμείτε να κάνετε μεγάλο ταξίδι ή διανύουμε ακόμη την εποχή του κορονοϊού αλλά σας αρέσει η ιδέα του babymoon, έχετε την ευκαιρία να κάνετε μία κοντινή εκδρομή. Εναλλακτικά να επισκεφθείτε μέρη της πόλης σας, που δεν είχατε δει, φτιάχνοντας ένα ωραίο πρόγραμμα.

Ακόμη μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και οι staycations, δηλαδή οι διακοπές στο σπίτι. Πριν το κοροϊδέψεις, θυμήσου πόσες φορές ήθελες να χαλαρώσεις στο σπίτι χωρίς emails, τηλέφωνα και τον φόρτο της καθημερινότητας; Ε αυτό ακριβώς έχεις την ευκαιρία να κάνεις τώρα. Να γιορτάσεις τον ερχομό του μωρού σας, με απόλυτη ηρεμία και απολαμβάνοντας ποιοτικό χρόνο με το ταίρι σου.

Enjoy!

Write A Comment