Ιδρώνουν τα μωρά; Κι όμως, ιδρώνουν χειμώνα- καλοκαίρι! - TFM.gr

Δεν ιδρώνουν τα μωρά, όπως και δε δακρύζουν. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Στην αρχή της ζωής τους, δηλαδή τις πρώτες δύο με τέσσερις εβδομάδες, τα μωρά δε δακρύζουν και δεν ιδρώνουν.

Οι ιδρωτοποιοί αδένες τους δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικοί, αν και υπάρχουν. Αυτοί σχηματίζονται σε ecrrine και apocrine. Οι πρώτοι αναπτύσσονται κατά τον 4ο μήνα της κύησης στις παλάμες και στα πέλματα του εμβρύου. Μέχρι τον 5ο μήνα καλύπτουν όλο το σώμα.

Οι apocrine βρίσκονται μέσα στον θύλακα των τριχών. Αρχικά ο ιδρώτας που παράγεται από τους συγκεκριμένους αδένες είναι άοσμος, ενώ στην πορεία της ζωής του μωρού ενδέχεται να έχουν μία δυσάρεστη οσμή. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ενήλικες.

Οι πιο δραστικοί ιδρωτοποιοί αδένες ενός μωρού είναι στο μέτωπο. Μετά αναπτύσσονται στον κορμό και στα άκρα του (χέρια, πόδια).

Τα μωρά ιδρώνουν και πρέπει να παραμένουν δροσερά

Η πιο σημαντική πληροφορία αυτού του άρθρου είναι πως τα μωρά πρέπει να διατηρούνται δροσερά. Επειδή δε γνωρίζουμε πότε ζεσταίνονται πραγματικά, αφού δεν ιδρώνουν στην αρχή ή τουλάχιστον δεν ιδρώνουν όπως εμείς, πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούμε τη δροσιά πάνω τους και γύρω τους.

Για παράδειγμα δε σκεπάζουμε πολύ το μωρό μας και όταν νιώσουμε το δέρμα τους ζεστό, στεγνό και ξηρό, όταν βλέπουμε πως η αναπνοή του γίνεται πιο γρήγορη και η κινητικότητα μειώνεται, τότε ανοίγουμε το παράθυρο ή βάζουμε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία ώστε να έχουμε διαρκή κυκλοφορία του υπάρχοντος αέρα.

Ποια είναι η κατάλλη θερμοκρασία ενός μωρού

Τον χειμώνα η θερμοκρασία ενός μωρού κρίνεται ως ιδανική στους 20- 22 βαθμούς Κελσίου. Το καλοκαίρι αντίστοιχα, καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι ένα βρέφος ζεσταίνεται ακόμη πιο πολύ από εμάς. Προσοχή στην υπερθέρμανση! Η ιδανική θερμοκρασία για το δωμάτιο ενός μωρού το καλοκαίρι είναι έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επομένως τα μωρά ιδρώνουν, αλλά δε γίνεται πάντα αντιληπτός ο ιδρώτας τους. Δεν ιδρώνουν τις πρώτες εβδομάδες ζωής τους (επαναλαμβάνουμε 2- 4), καθώς οι ιδρωτοποιοί αδένες δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικοί.

Βρείτε τα πάντα για το μωρό σας εδώ!

Write A Comment