Κουνούπια και Εγκυμοσύνη: Γιατί έχουν προτίμηση στις έγκυες - TFM.gr

Κουνούπια… Ωραίο το καλοκαιράκι, αλλά φέρνει μαζί του τα ενοχλητικά κουνούπια. Τα τελευταία μάλιστα έχουν αποδεδειγμένα, τις προτιμήσεις τους. Κυρίως επιλέγουν τους αθλητικούς τύπους και τις έγκυες. Και οι δύο αυτές προτιμήσεις έχουν την εξήγησή τους.

Ο μεταβολισμός και η χημεία κάθε ανθρώπου λειτουργούν ως μαγνήτες κουνουπιών. Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο, όλα εξηγούνται.

Γιατί οι έγκυες είναι από τις πρώτες που τσιμπούν τα κουνούπια

Οι έγκυες γυναίκες αναπνέουν λόγω της κατάστασής τους κατά 20% περισσότερο, άρα παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα.

Στη συνέχεια οι έγκυες γυναίκες διατηρούν αρκετά υψηλή θερμοκρασία σώματος, με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο ιδρώτα. Ο ιδρώτας ελκύει επίσης τα κουνούπια.

Good to know ότι και οι γυναίκες που βρίσκονται σε ωορηξία έχουν αυξημένη θερμοκρασία στο σώμα τους κι έτσι γίνονται αυτόματα «λουκουμάκι» για τα κουνούπια.

Κουνούπια και Αθλητικοί Τύποι

Πάλι η χημεία κάνει το “θαύμα” της! Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε και οι ουσίες του ιδρώτα όπως είναι για παράδειγμα το λακτικό οξύ, καθιστούν πιο ευαίσθητους τους αθλητικούς τύπους και αθλητές στο τσίμπημα των κουνουπιών.

Η έντονη φυσική δραστηριότητα ανεβάζει κατά 50% τον κίνδυνο του τσιμπήματος για όλους μας, ειδικά κατά τις βραδινές βόλτες.

Επέλαση κουνουπιών: Τι μπορούμε να κάνουμε για να την προλάβουμε

Το πιο απλό είναι να φοράμε το κατάλληλο εντομοαπωθητικό. Στην περίπτωση εγκυμοσύνης ρωτήστε τον γιατρό σας ποιο αντικουνουπικό να χρησιμοποιήσετε.

Συνδυαστικά υπάρχουν και τα φυσικά εντομοαπωθητικά, όπως είναι ο βασιλικός και η λεβάντα.  Μπορούμε να έχουμε για παράδειγμα στη βεράντα μας δύο γλάστρες, μία με βασιλικό και μία με λεβάντα.

Write A Comment