Μάσκα και παιδιά: Ένα διαφορετικό back to school - TFM.gr

Μάσκα και παιδιά, ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ την ιατρική, εκπαιδευτική κοινότητα και την οικογένεια τελευταία. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε σαν σκέψη από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός κι εντάθηκε όταν ανακαλύψαμε παγκοσμίως, ότι τα παιδιά δε νοσούν εύκολα αλλά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό στους ενήλικες.

Και τότε απομακρύναμε τον παππού και τη γιαγιά ή άλλους συγγενείς- φίλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όμως το καλοκαίρι μάς έφερε ξανά όλους πιο κοντά, αισθανθήκαμε ασφάλεια μεταξύ μας και αρχίσαμε να βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς σχετικά με τον ιό.

Όσο λοιπόν φτάνουμε στον Σεπτέμβρη και την επιστροφή στα σχολεία, οι απόψεις διίστανται. Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να φορέσουν μάσκα στο σχολείο κι από την άλλη τα γνωστά groups στα Social Media, που έχουν φτάσει στο υπερβολικό σημείο να κάνουν λόγο για ανταμοιβή στο παιδί που θα φέρει τη μάσκα του πίσω μαζί με τις μάσκες των συμμαθητών του. Το ακούσαμε κι αυτό!

Μάσκα και παιδιά: Τι πραγματικά ισχύει

Καταρχάς ξεκαθαρίζουμε ότι το Υπουργείο κάνει λόγο για μάσκα σε παιδιά άνω των 3 ετών. Στη συνέχεια οι επίσημες ανακοινώσεις…

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο προκειμένου να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες, όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί. Όπως εξήγησε,  ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία κι εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία». 

Επίσης θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με  την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνέχεια αξίζει να αναφέρουμε ότι η μάσκα δε θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα. Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τους σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς μόνο εφόσον υπάρχει συνωστιμός.

Καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ως γονείς ή εκπαιδευτικοί, αλλά κι ως έφηβοι, ότι η μάσκα προστατεύει εμάς και το δικό μας οικογενειακό περιβάλλον από τον κορονοϊό. Δε μας την επιβάλλει κάποιος, αλλά είναι και ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Οι επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι θεωρούν απαραίτητα, στην πλειοψηφία τους, τα συγκεκριμένα μέτρα καθώς έτσι πιστεύουν πως θα περιορίσουμε τη διασπορά του ιού.

Write A Comment