Νοσοκομείο Αττικόν: Οταν ο Άη Βασίλης γίνεται... παιδί! - TFM.gr
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΩΡΟ

Νοσοκομείο Αττικόν: Οταν ο Άη Βασίλης γίνεται… παιδί!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Οι ενήλικες γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Άη Βασίλης είναι ιδέα! Είναι όλα αυτά που θέλουμε να πιστέψουμε ότι έχει ένας σύγχρονος άνθρωπος… Καλοσύνη, δοτικότητα, ανιδιοτέλεια, σοφία, χιούμορ και γούστο στο φαγητό.

Εν δυνάμει είμαστε όλοι Άη Βασίληδες, αρκεί να φροντίσουμε για τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τα παιδιά όμως είναι εν ενεργεία Άη Βασίληδες αφού διαθέτουν τις συγκεκριμένες αρετές της καλοσύνης, της ανιδιοτέλειας, της δοτικότητας και συχνά, της σοφίας. Γνωρίζουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε και κυρίως αναγνωρίζουν το καλό από το κακό, το σπουδαίο από το ασήμαντο.

Μάλιστα το 2020 μάς εντυπωσίασαν με την ευκολία που έδειξαν σε ό,τι αφορά την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα. Ήταν εντυπωσιακά θετικά απέναντι σε κάθε αλλαγή και στις περισσότερες περιπτώσεις δε διαμαρτυρήθηκαν για τίποτα από όσα έπρεπε να κάνουν.

Από την άλλη βέβαια το 2020 είχαμε και άλλους Άη Βασίληδες, που προσπαθούσαν και προσπαθούν αδιάκοπα για τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό φροντίζοντας τους ασθενείς από κορονοϊό. Ο λόγος για το νοσηλευτικό προσωπικό…

Τα παιδιά ευχήθηκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό του “Αττικόν”

Τα παιδιά ξέρουν και τα παιδιά καταλαβαίνουν… Έτσι με γνώμονα την κατανόηση σε όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε, αλλά και με τη ζεστή, αγνή τους καρδιά έγραψαν ευχετήριες κάρτες για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη και τα συναισθήματά τους στους ήρωες της διπλανής πόρτας όπως είναι οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του Τέταρτου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, έγραψαν τις ευχές κι ευχαριστίες τους προς το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” και το καλύτερο; Τις παρέδωσαν αυτοπροσώπως, τηρώντας φυσικά κάθε απαραίτητο μέτρο προστασίας!

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές δέχθηκαν με μεγάλη χαρά αυτή την έκπληξη κι απόλαυσαν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινή μάχη τους ενάντια στον Covid- 19. Τα μάτια τους μαρτυρούσαν το χαμόγελό τους κάτω από τις μάσκες και τη συγκίνηση που ένιωσαν από την αναγνώριση των παιδιών.

Οι ήρωες που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά

Λέμε “ναι” στους μαγικούς, σούπερ ήρωες των ταινιών και κινούμενων σχεδίων, καθώς γεμίζουν τα παιδιά με όνειρα, αυτοπεποίθηση, χαρά και δύναμη, αλλά λέμε ένα δεύτερο ηχηρό “ναι” στους αληθινούς ήρωες της ζωής.

Είναι καλό να μαθαίνουν τα παιδιά τις έννοιες της ευγνωμοσύνης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Επίσης θεωρούμε πολύτιμη τη γνώση τους για το ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής και γιατί τους αποκαλούμε “ήρωες” ανάλογα με το σπουδαίο έργο τους. Το 2020 ήταν οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές όλου του κόσμου!

Write A Comment