Τι γνωρίζετε για τις ψείρες; Συμβουλές προστασίας - TFM.gr

Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής μεταδίδονται κυρίως μέσω της επαφής ενός κεφαλιού με ένα άλλο. Τα παιδιά όταν παίζουν έρχονται σε στενή επαφή μεταξύ τους, αυτός είναι και ο λόγος που προσβάλλονται από ψείρες συχνότερα από τους ενήλικες. Οι ψείρες μπορούν επίσης να μεταδοθούν από ρούχα ή αντικείμενα όπως ένα κασκόλ, ένα κράνος ή μία βούρτσα. Δεν μπορείτε να μολυνθείτε από τα αυγά των ψειρών. Τα αυγά παραμένουν ακίνητα. Μόνο οι ψείρες κινούνται.

 

Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής αποτελούν σύνηθες πρόβλημα, ιδιαίτερα σε μαθητές του δημοτικού σχολείου. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ή αποφυγής της προσβολής από ψείρες είναι να ελέγχετε συχνά τα μαλλιά του παιδιού σας και να χρησιμοποιήσετε μία αποτελεσματική αγωγή , εφόσον απαιτείται. 

 

 Οι θηλυκές ψείρες μπορούν να γεννήσουν έως και 10 αυγά ανά ημέρα. Τα αυγά συνήθως εντοπίζονται κοντά στις ρίζες των τριχών, πλησίον του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Οι ψείρες εξολοθρεύονται με δυσκολία. Συνεπώς, όσο νωρίτερα τις εντοπίσετε, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγείτε από αυτές.

 

Μπορείτε να υπολογίσετε το χρονικό διάστημα που βρίσκονται οι ψείρες στα μαλλιά σας μετρώντας την απόσταση που βρίσκονται τα αυγά από το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Τα αυγά τοποθετούνται πλησίον του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου ένα εκατοστό το μήνα. Συνεπώς, ένα αυγό που βρίσκεται σε απόσταση 2 εκατοστών από το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής εναποτέθηκε πριν από 2 μήνες περίπου.

Οι ψείρες του τριχωτού της κεφαλής δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε κοντά ή μακριά μαλλιά, λουσμένα ή άλουστα. Ωστόσο προσβάλουν πιο συχνά τα λουσμένα μαλλιά.

 

Για να απαλλαγείτε από τις ψείρες του τριχωτού της κεφαλής και τις κόνιδες, χρησιμοποιήστε την ειδική χτένα για να ελέγξετε σε στεγνά μαλλιά για ψείρες. Εάν έχουν εντοπιστεί ψείρες, είναι σημαντικό να εφαρμοστεί σε κάθε μέλος της οικογένειας αγωγή την ίδια ημέρα για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση.

 

Διαθέσιμες Αγωγές

Υπάρχουν 2 τύποι διαθέσιμων αγωγών:

  1. Με εντομοκτόνα (περμεθρίνη, Μαλαθείο, Φαινοθρίνη) που εξουδετερώνουν τις ψείρες με χημικό τρόπο
  2. Χωρίς εντομοκτόνα , που δεν περιέχουν χημικές ουσίες, έχουν ως βάση έλαια & σιλικόνη και έχουν μη χημικό μηχανισμό δράσης.

Η ΣΕΙΡΑ προϊόντων PARANIX εξουδετερώνει ψείρες και κόνιδες

  • με μία εφαρμογή
  • χωρίς εντομοκτόνα
  • 100% αποτελεσματικά

 

Συμβουλές προστασίας & αγωγής για την επιστροφή στο σχολείο!