Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Αδυνάτισμα: Οδηγός για να βρεις το αδυνατιστικό που χρειάζεσαι
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Αδυνάτισμα: Οδηγός για να βρεις το αδυνατιστικό που χρειάζεσαι

Ομορφιά
Ανάγνωση: 2 λεπτά και 54 δευτ.

Όλο και περισσότερα είναι τα αδυνατιστικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο αδυνατιστικό συμπλήρωμα για τον καθένα; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα πρέπει πρώτα να διερευνήσουμε την υπάρχουσα ανάγκη.

Άτομα που θέλουν να απαλλαχθούν από το περιττό λίπος και να ενισχύσουν την μυϊκή γράμμωση μπορούν να επιλέξουν έναν «λιποδιαλύτη» όπως το συζευγμένο λινολεικό οξύ, γνωστό ως CLA, το οποίο δρα στο υπάρχον λίπος του οργανισμού διευκολύνοντας την διάσπαση του, ή ένα συμπλήρωμα καρνιτίνης που βοηθά στην μεταφορά του λιπαρού οξέος στο «εργοστάσιο καύσης» του κυττάρου, το μιτοχόνδριο, ώστε να καεί προς απελευθέρωση ενέργειας. Άτομα που ασκούνται συστηματικά ευνοούν την αποτελεσματικότητα των δυο αυτών λιποδιαλυτών. Ένας ακόμη λιποδιαλυτής είναι η λεκιθίνη, η οποία συνεισφέρει στον καλύτερο μεταβολισμό του λίπους του οργανισμού και βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ του ατόμου.Ως υποκατάστατα γεύματος η επιλογή μπορεί να είναι σκευάσματα πρωτεΐνης, είτε σε σκόνη προς παρασκευή ροφήματος είτε μπάρες πρωτεΐνης με προσθήκη βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ώστε να μειωθούν οι προσλαμβανόμενες θερμίδες, να προκαλείται κορεσμός και να ευνοείται η απώλεια βάρους.

Άτομα που επιθυμούν την αποτοξίνωση του οργανισμού μπορούν να επιλέξουν πράσινο τσάι ή πράσινο καφέ ή αλόη που ευνοούν με φυσικό τρόπο την αποβολή τοξινών που παράγονται από την καύση του λίπους. Η αποτοξίνωση είναι πολύ σημαντική αν λάβουμε υπόψη μας και τις τοξίνες που προσλαμβάνουμε από τα τρόφιμα.Πολύ σημαντική στη διαδικασία απώλειας βάρους είναι η μείωση της κατακράτησης των υγρών του οργανισμού, η οποία μπορεί να επιτευχθεί πέρα από τους δύο βασικούς παράγοντες που είναι η μείωση κατανάλωσης αλατιού και η αυξημένη κατανάλωση νερού, με τη βοήθεια συμπληρωμάτων. Τέτοιου είδους συμπληρώματα περιέχουν εκχυλίσματα φυτών που ασκούν διουρητική δράση προκαλώντας των αποβολή των περιττών υγρών. Τα συστατικά των συμπληρωμάτων που μειώνουν την κατακράτηση υγρών περιέχουν λαχανίδα, φραγκόσυκο, κάλιο κ.ά. και συστήνεται να συνδυάζονται με αυξημένες ποσότητες νερού (τουλάχιστον 2 λίτρα) για βέλτιστα αποτελέσματα.

Ένα φαινόμενο που απασχολεί μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού είναι η μείωση του «φλοιού πορτοκαλιού» ή αλλιώς κυτταρίτιδα. Συμπληρώματα που μπορούν να μειώσουν την κυτταρίτιδα είναι αυτά που περιέχουν σημύδα, ανανά, εκχυλίσματα εσπεριδοειδών, κουερσετίνη κ.ά. ώστε να ευνοείται η καλή κυκλοφορία στην περιοχή. Όλα αυτά πρέπει να συνδυάζονται και με αυξημένη κατανάλωση νερού.

Πέρα από τα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν «εκ των έσω» στο αδυνάτισμα έρχονται και οι κρέμες αδυνατίσματος να συμπληρώσουν τη δράση τους.

Για να ενεργήσει κάποια κρέμα ή κάποιο αδυνατιστικό λάδι θα πρέπει να έχει δράσει στην επιδερμίδα ένα απολεπιστικό ώστε να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ανοίξει τους πόρους του δέρματος ώστε να εισχωρήσουν η κρέμα ή το λάδι αντίστοιχα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για κάθε γυναίκα που θέλει να ξεκινήσει τη χρήση αδυνατιστικού λαδιού ή κρέμας ώστε να έχει τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα του προϊόντος της.

Όσο πιο επίμονο είναι το τοπικό πάχος ή ο φλοιός πορτοκαλιού προτείνεται η επιλογή προϊόντος με υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, η οποία δρα λιποδιαλυτικά και παράλληλα μειώνει την επανεμφάνιση του φλοιού πορτοκαλιού. Όσον αφορά την μορφή του προϊόντος δηλαδή λάδι ή κρέμα έγκειται στην υφή που αποδίδει την καλύτερη καλλυντική ευχαρίστηση, με το έλαιο ή τον ορό να διεισδύει στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας με μεγαλύτερη ευκολία. Όποιο προϊόν επιλεγεί συστήνεται να χρησιμοποιείται καθημερινά για ένα διάστημα 3 μηνών με σωστές κινήσεις (όπως περιγράφονται στη συσκευασία) ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όποιο προϊόν κι αν επιλέξει το κάθε άτομο, η βάση του θα πρέπει να είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση, αλλά και η σωστή συμβουλή από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Αδυνάτισμα: Οδηγός για να βρεις το αδυνατιστικό που χρειάζεσαι