ΟΜΟΡΦΙΑ

Άνοιξη κι επιδερμίδα: Τι αλλάζει στη ρουτίνα ομορφιάς

Pinterest LinkedIn Tumblr

Άνοιξη κι επιδερμίδα… Η άνοιξη είναι μία υπέροχη εποχή, η οποία μπήκε πλέον κι επίσημα από τις 21 Μαρτίου στην καθημερινότητά μας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι ανάγκες της επιδερμίδας διαφοροποιούνται σε σχέση με τις αντίστοιχες του χειμώνα.

Έτσι καλούμαστε να προσαρμοστούμε και να αλλάξουμε τον τρόπο καθαρισμού και προστασίας της επιδερμίδας μας την Άνοιξη. Με δυο λόγια χρειαζόμαστε αυξημένη προστασία από τον ήλιο, βαθύτερη απολέπιση κατά τον καθαρισμό και περισσότερο νερό στον οργανισμό μας.

Άνοιξη κι επιδερμίδα: 4+1 βήματα για περισσότερη ομορφιά

  1. Απολέπιση: Το δέρμα μας είναι πιο ξηρό την άνοιξη εξαιτίας του κρύου, που προηγήθηκε τον χειμώνα. Έτσι αποτελεί έναν πολύ ωραίο “καμβά”, για βαθιά απολέπιση η οποία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Bonus tip: Η ιδανικότερη ώρα της ημέρας είναι μετά το σούρουπο, δηλαδή το απόγευμα προς βράδυ, οπότε και η επιδερμίδα δεν προβλέπεται να εκτεθεί άμεσα στον ήλιο.

  • Ανάλαφρη ενυδάτωση: Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία στο περιβάλλον τόσο αυξάνεται και η λιπαρότητα της επιδερμίδας μας. Επομένως επιλέγουμε μία ενυδατική κρέμα πιο ελαφριά, ώστε να αποφύγουμε την επιπλέον λιπαρότητα.

Bonus tip: Η λιπαρότητα που οφείλεται στην αλλαγή της θερμοκρασίας ισχύει για κάθε τύπο επιδερμίδας.

  • Αντιοξειδωτικό ορό: Ακόμη κι όταν έχουμε εφαρμόσει αντηλιακό προϊόν, η επιδερμίδα μας είναι εκτεθειμένη στις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Αυτή η έκθεση στις ακτίνες του ηλίου, η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι τοξίνες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε περιβαλλοντικές ζημιές. Γι’ αυτό χρειάζεται να εντάξουμε τον αντιοξειδωτικό ορό στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας.

Bonus tip: Δώσε επιπλέον προστασία στην επιδερμίδα σου μέσα από τη διατροφή σου, την οποία θα πρέπει να εμπλουτίσεις με βιταμίνη C που ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και δρα ως φυσικό λευκαντικό.

  • Αυξημένη προστασία από τον ήλιο: Αντηλιακή φοράμε όλο τον χρόνο. Αν δεν ακολουθείς τον συγκεκριμένο κανόνα ομορφιάς, φρόντισε να ξεκινήσεις την εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας στο πρόσωπό σου από την Άνοιξη. Αυτή την εποχή παρατηρείται διαστολή των πόρων της επιδερμίδας, εξαιτίας της αλλαγής στη θερμοκρασία, αυξάνεται η έκκριση μελανίνης και έτσι το δέρμα μας είναι πιο ευπαθές σε πανάδες και λεκέδες.

Bonus tip: Μην αυξάνεις τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, πριν βγεις στον ήλιο με ορό προσώπου κι ενισχυμένη ενυδατική κρέμα.

  • Αυξημένη κατανάλωση νερού: Η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εσύ έχεις περισσότερη ανάγκη από νερό. Ο καλύτερος τρόπος για την απαραίτητη ανοιξιάτικη ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι ο συνδυασμός μία ελαφριάς ενυδατικής κρέμας με την αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης νερού.

Bonus tip: Απόφυγε τα αναψυκτικά και τον καφέ, αύξησε την κατανάλωση νερού και χυμών από φρέσκα φρούτα ή λαχανικά.

Τέλος ολοκληρώνουμε τη spring ρουτίνα ομορφιάς και το κεφάλαιο “Άνοιξη κι επιδερμίδα” με δύο ακόμη συμβουλές:

  1. Φρόντισε για την εαρινή αναζωογόνηση κι ανανέωση των μαλλιών σου σε χρώμα, κούρεμα για να φύγει η ψαλίδα της καραντίνας, πρόληψη της εποχικής τριχόπτωσης αλλά και στη γενικότερη υγεία τους. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων αποτελεί μία άριστη ευκαιρία, για να προσφέρουμε ένα σπα στα μαλλιά μας μέσω μίας κατάλληλης, εξατομικευμένης θεραπείας.
  2. Αντιμετωπίζουμε από νωρίς την ενοχλητική κυτταρίτιδα με αυξημένη κατανάλωση νερού, το κατάλληλο προϊόν, με τακτική απολέπιση σώματος, ένα απαλό μασάζ 2 φορές την εβδομάδα στα  σημεία όπου την παρατηρούμε πιο έντονα και μ’ ένα ακόμη tip… Διατηρούμε τα πόδια μας ελαφρώς ανασηκωμένα όταν καθόμαστε στην καρέκλα ή όταν ξαπλώνουμε στον καναπέ/ κρεβάτι, ώστε να διευκολύνουμε την κυκλοφορία του αίματος.

Write A Comment