Ενυδάτωση επιδερμίδας: Αυτή είναι η μάσκα του Σεπτεμβρίου - TFM.gr

Ακούμε για πολλές μάσκες το τελευταίο διάστημα, όπως και για διάφορες απόψεις σε σχέση με αυτές. Υπάρχει όμως μία μάσκα που είναι αποδεκτή από κάθε γυναίκα, ανεξαιρέτως, και στοχεύει στην ενυδάτωση επιδερμίδας.

Ο λόγος για την Hydraskin Cooling Hydrating Gel Mask της Darphin. Απευθύνεται σε όλες μας, εφαρμόζεται μία με τρεις φορές την εβδομάδα και δίνει τη λύση στην αφυδάτωση της επιδερμίδας. Κι ακόμη δεν έχεις διαβάσει το “δυνατό όπλο” της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ώστε να γνωρίζουμε για ποια διαδικασία μιλάμε… Η Χρύσα Τζώρτζη του Ομίλου Estee Lauder Companies μάς εξηγεί αναλυτικά.

Ενυδάτωση επιδερμίδας VS Αφυδάτωσης

Ενυδάτωση είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα απορροφάει νερό ή άλλα υγρά. Το νερό αποτελεί την κύρια ουσία στο σώμα μας, τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα. Η αφυδάτωση από την άλλη είναι η ύπαρξη ανισορροπίας νερού, δηλαδή η απώλεια νερού εμφανίζεται μεγαλύτερη από την πρόσληψη νερού.

Το νερό στο σώμα μας καλύπτει το 60%, αλλά εξατμίζεται εύκολα μέσα από την αναπνοή, την εφίδρωση και την ούρηση. Χρειάζεται λοιπόν να το αναπληρώσουμε, γιατί:

 • Βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος
 • Προσφέρει ένα σωστό περιβάλλον για τα κύτταρα
 • Συμβάλλει στη διατήρηση και την καλή υγεία των κυττάρων
 • Απομακρύνει τις τοξίνες
 • Μεταφέρει θρεπτικά συστατικά

Συγκεκριμένα για την επιδερμίδα μας, τα κύτταρά της απαρτίζονται από νερό. Γι’ αυτό άλλωστε τα οφέλη της ενυδάτωσης είναι άμεσα ορατά στην επιδερμίδα μας!

 1. Πιο πυκνή επιδερμίδα
 2. Λιγότερες λεπτές γραμμές
 3. Έντονη λάμψη κι ανανέωση
 4. Περιορισμένα σημάδια κούρασης

Το νερό είναι το κύριο συστατικό του δέρματος, αφού το δέρμα αποτελείται από 65 με 70% νερό. Κάθε στρώμα της επιδερμίδας μας έχει και διαφορετικό ποσοστό νερού, με τις βαθύτερες στρώσεις (κι όχι την επιφάνεια της κεράτινης στοιβάδας που βλέπουμε) να έχουν το πιο αυξημένο ποσοστό.

Hydraskin Cooling Hydrating Gel Mask

Και πάμε σε αυτό το “μαγικό” προϊόν της Darphin… Μιλάμε για τη λύση στην αφυδάτωση. Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο κύκλο ενυδάτωσης, διαδικασία που «κλειδώνει» το νερό στην επιδερμίδα για 24 ώρες! Αυτό είναι το σπουδαίο μυστικό, η διάρκειά του ακόμη κι όταν αφαιρεθεί από το πρόσωπο.

Οι μάσκες προσώπου της Darphin έχουν τον τρόπο τους να πετυχαίνουν τον στόχο ομορφιάς που θέτουν. Έτσι και η μάσκα Hydraskin Cooling Hydrating Gel έχει τρεις τρόπους δράσης για συνεχή κίνηση του νερού, ανάμεσα στα στρώματα της επιδερμίδας κι όπως αναφέραμε παραπάνω, για 24ωρη ενυδάτωση!

 1. Υαλουρονικό οξύ που προσελκύει την υγρασία απο το περιβάλλον κι άρα το νερό, υποστηρίζοντας τον φυσικό ενυδατικό παράγοντα του δέρματος.
 2. Laminaria digitata που προσθέτει ενυδάτωση μέσω της διάχυσης του νερού κι αυξάνοντας την περιεκτικότητα του νερού στο δέρμα.
 3. Butterfly lavender που διατηρεί το νερό αυξάνοντας τα ceramides της επιδερμίδας, τα οποία βοηθούν στη διατήρησή του και στη μείωση της εξάτμισής του.

Τι ξεχωρίζουμε σε αυτή τη μάσκα της Darphin;

 • Την υφή ενεργής απόδοσης
 • Τα ενεργά βοτανικά συστατικά που περιέχει
 • Τους 3D πηκτικούς παράγοντες και τη 3D δομή της από αυτούς
 • Δημιουργεί άμεσα μία δροσερή, άκρως υδατική αίσθηση
 • Διατηρεί τις φυσαλίδες του αέρα
 • Ενώνει τις δυνάμεις όλων των παραπάνω και ενυδατώνει

Και να εξηγήσουμε λίγο την αναφορά στις φυσαλίδες του αέρα. Οι τελευταίες δημιουργούν μία ισορροπημένη αέρινη υφή και κάνουν πιο ανάλαφρη την πυκνότητα της 3D gel υφής. Παράλληλα, συμμετέχουν στην αίσθηση δροσιάς και προσθέτουν άλλη διάσταση κι αίσθηση στην υφή.

Πως εφαρμόζεται στην επιδερμίδα

Απλώνουμε μία λεπτή στρώση σε πρόσωπο και λαιμό. Προσοχή, δε θέλουμε η μάσκα να πάει στα μάτια μας! Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και αφαιρούμε με άφθονο νερό.

Όταν παρέλθει το δεκάλεπτο, η επιδερμίδα μας θα μοιάζει να έχει “γεμίσει” αφού θα έχει λιγότερες λεπτές γραμμές, το πρόσωπό μας θα είναι δροσερό και λαμπερό, η κουρασμένη επιδερμίδα θα έχει “ξυπνήσει” και οι αποθήκες νερού της θα έχουν αναπληρωθεί.

Αφαιρούμε την επιπλέον ποσότητα με βρεγμένη πετσέτα.

10 λεπτά από τον χρόνο σου, για 24ωρη ενυδάτωση!

Write A Comment