Επιδερμίδα 2021: Ο καθαρισμός ο σωστός - TFM.gr

Η επιδερμίδα και το δέρμα παίζουν έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ουσιαστικά πρόκειται για το καλυπτήριο όργανο του σώματος κι εκτελεί σημαντικές λειτουργίες, όπως το ρόλο του αισθητήριου οργάνου, μας παρέχει προστασία των ζωτικών οργάνων, βάζει φραγμό σε ξένες ουσίες και μας προφυλάσσει από μηχανικά ερεθίσματα.

Επίσης επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο : τον αισθητικό- ειδικά για τις γυναίκες-   γι’ αυτό ο καθαρισμός του είναι υψίστης σημασίας.  

Ο καθαρισμός προσώπου απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος

Σκοπός είναι να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, το περιττό σμήγμα, τους ρύπους και τα μαύρα στίγματα, προκειμένου να έχουμε ένα πρόσωπο καθαρό και λαμπερό. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα φωτεινό δέρμα.

Η αρχή της εφηβείας πολύ συχνά σηματοδοτείται για αρκετά μεγάλα διαστήματα, από την ακμή και τα μαύρα στίγματα. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν χρειάζεται να αφήνουμε το πρόβλημα να διογκώνεται, αλλά όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα άσπρα και μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) επισκεπτόμαστε άμεσα τη δερματολόγο μας.

Στην ηλικία των 13-18, ο καθαρισμός πρωί – βράδυ με ένα ειδικό σαπούνι με ουδέτερο PH, και προϊόντα κατάλληλα επιλεγμένα για κάθε τύπο δέρματος όπως μια ενυδατική κρέμα, είναι αρκετά. Μία με δύο φορές τον χρόνο καλό είναι να γίνεται καθαρισμός στο πρόσωπο και την επιδερμίδα, για να δώσουμε στο δέρμα τη δυνατότητα να αναπνέει καλύτερα. Ειδικά σε περίπτωση ακμής κρίνεται  απαραίτητος για την εξαγωγή σμήγματος. Ο καθαρισμός με διαμάντια είναι ιδανικός, καθώς είναι και θεραπεία σμηγματορύθμισης. Ταυτόχρονα απομακρύνει τους ρύπους χωρίς να τραυματίζει το δέρμα ενώ το αφήνει λείο και λαμπερό.   

Φτάνοντας στην ηλικία των 18-25, η καθημερινή «ρουτίνα», παραμένει σχεδόν η ίδια. Ο καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ με το αντίστοιχο σαπούνι ή γαλάκτωμα είναι απαραίτητος. Ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας,  με μια 24ωρη ενυδατική κρέμα και δεν παραλείπουμε την αντιηλιακή προστασία. Συνίσταται βαθύς καθαρισμός και πάλι με διαμάντια μειώνοντας τη λιπαρότητα του δέρματος και λειαίνοντας τυχόν εμφάνιση από ακμή και ουλές ακμής.

Στην ηλικία των 25-35, ο οργανισμός παύει την παραγωγή κολλαγόνου, συνεπώς επιβάλλεται να τροφοδοτούμε την επιδερμίδα μας, με πιο ενισχυμένα προϊόντα περιποίησης. Ο καθαρισμός προσώπου είναι επιτακτικός. Ένας ενυδατικός ορός χρειάζεται για πιο ενισχυμένη διείσδυση στο δέρμα, πριν από την ενυδατική μας κρέμα. Δεν ξεχνάμε την αντιηλιακή προστασία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μία φορά την εβδομάδα θα βοηθούσε αισθητά η απολέπιση για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της κεράτινης στιβάδας, καθώς με την παραμονή τους εμποδίζεται η δράση των καλλυντικών και των συστατικών τους, προς όφελος της επιδερμίδας. Απαιτείται βαθύς καθαρισμός από τη δερματολόγο μας, 1 με 2 φορές τον χρόνο. Προτεινόμενες θεραπείες καθαρισμού προσώπου για αυτές τις ηλικίες είναι:

 • Η οξυγονοθεραπεία
 • Φυτικό peeling
 • Οξέα φρούτων
 • Βαθιά ενυδάτωση με υπερήχους

Αισίως βρισκόμαστε στην ηλικία των 35-50+. Έχουμε πια φτάσει στο στάδιο της ενισχυμένης φροντίδας και συντήρησης της επιδερμίδας. Το δέρμα έχει ξεκινήσει να υπολειτουργεί. Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και κυρίως την επαγγελματική, προκειμένου να δείχνει καθαρό και υγιές. Ο καθαρισμός πρωί – βράδυ συνεχίζεται απαρέγκλιτα σε όλες τις ηλικίες. Ένας θρεπτικός ορός μικρομοριακής μορφής είναι απαραίτητος τώρα όσο ποτέ άλλοτε. Η ενυδατική & αντιγηραντική μας κρέμα θα πρέπει να είναι ενισχυμένη με κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Η αντιηλιακή προστασία θεωρείται αυτονόητη.

35 και άνω: Τι αλλάζει στην επιδερμίδα και τις ανάγκες μας

 • Peeling προσώπου μία φορά την εβδομάδα
 • Μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα
 • Μικροδερμοαπόξεση για λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμία και πανάδες
 • Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό για ενυδάτωση
 • Ραδιοσυχνότητα Laser για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Προσφέρει και επιδερμική σύσφιξη
 • Φυτικό ή χημικό peeling για λάμψη και φωτεινότητα
 • Βαθύς καθαρισμός με διαμάντια δύο φορές τον χρόνο, για να έχουν απόδοση όλα τα παραπάνω.

Η Dr. Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος μας παρέχει με απόλυτη ασφάλεια στον χώρο του ιατρείου της, όλες τις θεραπείες κλινικής, αισθητικής και επεμβατικής δερματολογίας με τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους θεραπειών προσώπου και σώματος. Στο ιατρείο, κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και δίνονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις για κάθε είδους πρόβλημα μέσα από μια σειρά δερματολογικών, αισθητικών και laser σύγχρονων μεθόδων με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Για κάθε πρόβλημα του δέρματός μας, εμπιστευόμαστε μόνο τη δερματολόγο μας καθώς είναι το πλέον κατάλληλο άτομο για τη σύσταση θεραπειών και αποκατάσταση βλαβών αυτού.

 Η Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη είναι:

•                Διδάκτωρ Μsc, Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

•                Τ. Επιστημονικός Συνεργάτης «Νοσ. Α. Συγγρός»

•                Μέλος Ευρωπαικής Ακαδημίας Δερματολόγων -Αφροδισιολόγων

•                Μέλος CAMIG

Ιατρείο:  Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811

www.laderma.gr

Facebook

Instagram

Ευχαριστούμε τη γιατρό Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη (Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811) , για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Write A Comment