Επιδερμίδα ανά δεκαετία: Αυτές είναι οι ανάγκες της - TFM.gr

Επιδερμίδα ανά δεκαετία, πάμε να δούμε τι της συμβαίνει κάθε δέκα περίπου χρόνια και τι χρειάζεται από εμάς για να παραμείνει υγιής, λαμπερή και ελαστική δηλαδή πιο νεανική.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου, που καλύπτει τον ανθρώπινο οργανισμό. Μας προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες, διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος και μας βοηθάει να ερχόμαστε σ’ επαφή με άλλους ανθρώπους.

Χρειάζεται όμως την απαραίτητη φροντίδα και προστασία για να μπορέσει να παραμείνει υγιές, διότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Έτσι θα βλέπουμε στον καθρέφτη μας το πρόσωπο που γνωρίζουμε κι αγαπάμε!

Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρισκόμαστε, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και χρειάζεται την αντίστοιχη φροντίδα & περιποίηση, προκειμένου να καθυστερήσουμε τα σημάδια της γήρανσης, καθώς το δέρμα αλλάζει, όσο τα χρόνια περνούν.

Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να προσαρμόζουμε ανά δεκαετία τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν, τηρώντας βασικούς κανόνες περιποίησης και φροντίδας .

Επιδερμίδα ανά δεκαετία: Και στα 20 σε χρειάζεται!

Στην ηλικία των 20, η επιδερμίδα μας είναι φωτεινή και λαμπερή, το δέρμα διαρκώς ανανεώνεται και είναι πλούσιο σε κολλαγόνο, και είναι ικανοποιητική, η βασική καθημερινή φροντίδα ομορφιάς.

Ο καθημερινός καθαρισμός και μια καλή ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο δέρματος, είναι φυσικά απαραίτητα.  Επίσης απαραίτητη είναι η επίσκεψή μας σε δερματολογικό ιατρείο για έναν ιατρικό καθαρισμό του προσώπου μας, που θα αφαιρέσει πιθανό σμήγμα και λιπαρότητα.

Το σημαντικό σε αυτή την ηλικία είναι πως πρέπει να  υιοθετήσουμε καλές συνήθειες, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της δερματολόγου, που θα μας βοηθήσουν αργότερα και προϊόντος του χρόνου, στην καλή εμφάνιση της όψης του δέρματος.

Τι συμβαίνει στα πρώτα “-άντα” μας;

Μετά τα 30, το δέρμα σταματά να ανανεώνεται με το ρυθμό της προηγούμενης δεκαετίας. Ο μεταβολισμός των κυττάρων γίνεται ολοένα και πιο αργός και η παραγωγή κολλαγόνου σταδιακά μειώνεται.

Οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα πιο ξηρά δέρματα. Ο καθαρισμός πρωί βράδυ, η ενυδατική μας, αλλά και η χρήση κρέμας για την περιοχή των ματιών, που είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη γίνονται οι σύμμαχοί μας ενάντια στο χρόνο.

Σε αυτή τη δεκαετία, η δερματολόγος μας, θα μας συστήσει τις κατάλληλες φροντίδες ομορφιάς, ειδικές θεραπείες για τόνωση και λάμψη στην επιδερμίδα μας καθώς επίσης και πιθανές εξατομικευμένες θεραπείες για την επιβράδυνση της γήρανσης.

Είναι πια η ηλικία που η μεσοθεραπεία είναι πλέον αναγκαία, για τη λείανση του δέρματος, για τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας από μια πιθανή όψιμη ακμή, για την πρόληψη απέναντι στη φωτογήρανση, και σε κάθε είδους γήρανση.

Γενικά, μας ενδιαφέρει η ενημέρωση σχετικά με νέες θεραπείες επιβράδυνσης της γήρανσης (πχ. με ειδικά τεστ DNA ελέγχου της γήρανσης του δέρματος) και περιποίησης της επιδερμίδας.   

Επιδερμίδα ανά δεκαετία: Όσα πρέπει να γνωρίζεις στα 40

Φτάνοντας πια στην ηλικία των 40, οι ρυτίδες έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους, το δέρμα γίνεται λεπτό και όσο διανύουμε τη δεκαετία αυτή, παρατηρούμε σημαντικά σημάδια χαλάρωσης.

Εδώ σίγουρα θα χρειαστούμε τη συμβουλή της ειδικού περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η δερματολόγος είναι η πλέον κατάλληλη να μας προτείνει θεραπείες αντιγήρανσης ανάλογα με τις ανάγκες μας, την κατάλληλη κρέμα ενυδάτωσης- αυτή τη φορά πιο πλούσια σε ενυδατικά και αντιγηραντικά στοιχεία- έναν αντιγηραντικό ορό καθώς & κρέμα νύκτας με αναπλαστική και συσφικτική δράση.

Το δέρμα έχει ανάγκη υγρασίας και πρέπει να του τη δώσουμε. Παράλληλα σύγχρονες θεραπείες αντιγήρανσης, όπως το Prp, το Fractional Laser, το Botox, τα peelings τελευταίας τεχνολογίας  αποτελούν must και ήδη υιοθετούνται από πάμπολλες φίλες.     

Δεκαετία των 50 ετών: Πως η εμμηνόπαυση επηρεάζει την επιδερμίδα

Στην ηλικία των 50, το δέρμα γίνεται ακόμα πιο λεπτό και χαλαρό, η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνεται κι άλλο, και πιθανώς οι πρώτες κηλίδες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Η εμμηνόπαυση στις γυναίκες αφήνει και εκείνη το αποτύπωμα στο δέρμα αλλάζοντας την υφή του. Η δερματολόγος θα μας συστήσει τις κατάλληλες αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές κρέμες, που δρουν ενάντια στις ρυτίδες και στοχεύουν στην ενυδάτωση και τη θρέψη.

Ταυτόχρονα ειδικές θεραπείες, συστηματικές κούρες ανάπλασης και τόνωσης καθώς και η τεχνολογία αιχμής (όπως «Plexr», «νήματα» & «Fillers»)  θα κάνουν την επιδερμίδα μας να επιβραδύνει ουσιαστικά τα σημάδια του χρόνου.

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση, σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν βρισκόμαστε, να ξεχνάμε την αντιηλιακή μας προστασία! Δεν παραλείπουμε να φοράμε την αντιηλιακή μας κρέμα, κάθε εποχή του χρόνου. Ο ήλιος είναι εξίσου βλαβερός, χειμώνα καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε πως η αντιγήρανση σημαίνει και προστασία από τον ήλιο.

Η επίσκεψη στη δερματολόγο κρίνεται απαραίτητη, τόσο στα νεανικά μας χρόνια, την περίοδο της εφηβείας για πιθανά προβλήματα ακμής, τόσο και στη μετέπειτα πορεία της ζωής μας. Η δερματολόγος είναι ο άνθρωπος που έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει αλλά και να φροντίζει κάθε πάθηση του δέρματος, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Φυσικά, θα μπορούσε να βοηθήσει και προληπτικά ο έλεγχος στο δέρμα μας από την ειδικό. Όμως για κάθε νέα βλάβη, ένα νέο σημάδι, μια αθώα για εμάς «ελιά», κάνει επιτακτική την επίσκεψή μας στη δερματολόγο.

Η δερματολόγος είναι η σύμμαχος του δέρματός μας για κάθε πρόβλημα αυτού. Για θεραπείες αντιγήρανσης, για βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος στο πρόσωπο και το σώμα. Eπίσης -αυτό δεν το ξεχνάμε!-, η δερματολόγος είναι δίπλα μας, και για τα μαλλιά μας, από τις συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα, μέχρι τις θεραπείες για την τριχόπτωση και την αλωπεκία.   

Η Dr. Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος μας παρέχει με απόλυτη ασφάλεια στον χώρο του ιατρείου της, όλες τις θεραπείες κλινικής και αισθητικής δερματολογίας με τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους θεραπειών προσώπου και σώματος.

 Η Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη είναι:

•                Διδάκτωρ Μsc, Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

•                Τ. Επιστημονικός Συνεργάτης «Νοσ. Α. Συγγρός»

•                Μέλος Ευρωπαικής Ακαδημίας Δερματολόγων -Αφροδισιολόγων

•                Μέλος CAMIG

Ιατρείο:  Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811

www.laderma.gr

Facebook

Instagram

Ευχαριστούμε τη γιατρό Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη (Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811) , για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Write A Comment