Ευαίσθητη περιοχή: Τι να προσέξετε για υγεία και αυτοπεποίθηση by LACTACYD - TFM.gr

Τι μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής;

Το Lactacyd ο ειδικός στη γυναικεία καθημερινή υγιεινή, μας συμβουλεύει και μας δίνει τα tips που θα μας βοηθήσουν στην σωστή υγιεινή, φροντίδα και πρόληψη των λοιμώξεων καθώς και την ανακούφιση από αυτές.

  1. Να πλένεστε εξωτερικά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την ευαίσθητη περιοχή και σέβονται την χλωρίδα του κόλπου.  Αποφύγετε την χρήση πράσινου σαπουνιού καθώς και αφρόλουτρων, που λόγω του αλκαλικού pH τους, μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις, ξηρότητα και δυσάρεστη αίσθηση.
  2. Δώστε στο σώμα σας χώρο να αναπνεύσει.  Εάν φοράτε  στενά ρούχα και  εσώρουχα που δεν αφήνουν το σώμα να αναπνεύσει, όπως  τα πολυεστερικά, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες (θερμότητα και υγρασία), που ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό επιλέξτε άνετα ρούχα, φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως τα βαμβακερά.
  3. Επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή.  Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή  βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορούν να προκύψουν όταν τα μικρόβια του κόλπου προωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή για την πρόληψη διάδοσης βακτηρίων.
  4. Μην ξεχνάτε το προφυλακτικό. Όχι μόνο προστατεύει από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά συμβάλλει στην πρόληψη κολπικών λοιμώξεων.
  5. Επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας. Να τον συμβουλεύεστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και να εξετάζεστε για λοιμώξεις, ασυνήθιστα συμπτώματα και καρκίνο του τραχήλου.
  6. Το καλοκαίρι συνοδεύεται από υγρασία και ζέστη, συνθήκες που κάνουν πιο εύκολη την ανάπτυξη μυκήτων και την εξάπλωσή τους στον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο κολπικών λοιμώξεων. Το βρεγμένο μαγιό μετά το μπάνιο και η υγρασία, ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων, ενώ το sex σε συνδυασμό με την ανεμελιά των διακοπών και την πλημμελή υγιεινή, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συμπτώματα όπως κνησμός, αίσθημα καύσου, μετά τις διακοπές.
  7. Επίσης μη χρησιμοποιείτε σφουγγάρι στην ευαίσθητη περιοχή για τον ίδιο λόγο.