Φυσικό μακιγιάζ: Το απόλυτο trend του καλοκαιριού - TFM.gr

Φυσικό μακιγιάζ, είναι η νέα τάση στο make up που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Βλέπεις, υπάρχει μία γενικότερη στροφή στη φύση, το πράσινο και τη φυσική ομορφιά, στροφή που ο χώρος της μόδας εγκρίνει 100%.

Γιατί όμως το φυσικό μακιγιάζ έχει αποκτήσει τόσους fan, ακόμη και διάσημους celebrities, ανεξαρτήτως εποχής ή ηλικίας; Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες του φυσικού makeup για το καλοκαίρι;

Φυσικό μακιγιάζ, δηλαδή no makeup makeup look

Στην πράξη σημαίνει ότι τονίζουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας, χωρίς ιδιαίτερο χρώμα, με διακριτική κάλυψη και ελαφριά λάμψη (σαν αυτή που χαρίζει στο πρόσωπό μας ο ήλιος του καλοκαιριού).

Οι βασικοί κανόνες του φυσικού μακιγιάζ είναι ζουμερά χείλη, έντονα φρύδια, χρώμα υγείας στα ζυγωματικά, ομοιομορφία στο αποτέλεσμα.

Τα ζουμερά χείλη προϋποθέτουν καλή ενυδάτωση μ’ ένα lip balm και λάμψη μ’ ένα clear gloss ή ένα gloss σε παλ και φυσικές αποχρώσεις. Τα έντονα φρύδια εκτός από καλό σχήμα που πρέπει να μας έχει δώσει ένας επαγγελματίας αισθητικός, χρειάζονται ακόμη τονισμό και γέμισμα των κενών με το κατάλληλο μολύβι φρυδιών.

Bonus tip για περισσότερη σταθερότητα στο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε το ειδικό διάφανο gel φρυδιών πάνω από το μολύβι.

Όσο για το χρώμα υγείας στα ζυγωματικά; Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σου, δηλαδή πόσο μελαχρινή ή όχι είσαι. Σε γενικές γραμμές, η οδηγία είναι να τονίζουμε τα ζυγωματικά μ’ ένα ελαφρώς ροζ ρουζ που δείχνει το πρόσωπο ξεκούραστο και νεανικό.

Τι γίνεται όμως το μακιγιάζ των ματιών;

Τα μάτια μας τονίζονται επίσης φυσικά με μία μπεζ σκιά και μία μάσκαρα σε καφέ ή μαύρο (αν σου ταιριάζει το καφέ, προσφέρει ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα). Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε στο εσωτερικό των ματιών λίγο καφέ μολύβι. Και το μακιγιάζ των ματιών μας σταματάει εδώ.

Έτσι έχεις την ευκαιρία να δώσεις περισσότερη σημασία στο βλέμμα σου και πως θα το διαχειριστείς αληθινά μέσα από τη φυσική ομορφιά σου!

Γιατί να προτιμήσω το φυσικό μακιγιάζ;

Αρχικά για το αυτονόητο, τονίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σου χωρίς αυτό να συμβαίνει επιτηδευμένα. Στη συνέχεια το φυσικό μακιγιάζ ταιριάζει πολύ με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας και τον περιορισμένο χρόνο για καθημερινό makeup.

Όλα γίνονται πιο απλά και έτσι όμορφα διευκολύνουν τη ζωή μας… Υπάρχει όμως κι ένα κρυφό μυστικό στην τάση του φυσικού μακιγιάζ. Για να το πετύχεις, πρέπει να έχεις πολύ καλά φροντισμένη, καθαρή κι ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Έτσι αναγκάζεσαι- όπως αξίζει στην επιδερμίδα σου- να ακολουθείς πιστά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, πρωί και βράδυ. Περισσότερη ενυδάτωση με άφθονη ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και μάτια το πρωί, καθαρό πρόσωπο χωρίς ίχνος μακιγιάζ πριν ξαπλώσουμε το βράδυ.

Επίσης δεν ξεχνάμε να φοράμε την αντηλιακή κρέμα μας για την προστασία της επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία και την επακόλουθη διατήρηση της νεανικότητάς της (όσο πιο ενυδατωμένη κι υγιής είναι, τόσο πιο ελαστική).

Write A Comment