MASKNE: Το σύγχρονο πρόβλημα της επιδερμίδας - TFM.gr

Ο όρος MASKNE προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων MASK και ACNE. Πρόκειται για τον όρο, που χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως για να περιγραφούν τα συμπτώματα ακμής τα οποία εμφανίζονται από την παρατεταμένη χρήση μάσκας στα σημεία του προσώπου που καλύπτει (κυρίως στο πηγούνι στη μύτη η στα μάγουλα και στην περιστοματική περιοχή).

Τι συμβαίνει δηλαδή στο δέρμα;

Το δέρμα με MASKNE ερεθίζεται, οι πόροι φράσσουν από σμήγμα, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και εμφανίζονται μαύρα στίγματα, σπυράκια και ερυθρότητα.

MASKNE: Εμφανίζεται λόγω…

  • Της αυξημένης θερμοκρασίας εντός της μάσκας που οδηγεί σε εφίδρωση και υπερέκκριση σμήγματος
  • Της αυξημένης εφίδρωσης που προκαλεί αφυδάτωση και δημιουργεί έναν νέο φαύλο κύκλο λιπαρότητας (το δέρμα υπερλειτουργεί για να επαναφέρει την απαραίτητη υγρασία  και  υπερπαράγει  σμήγμα  για  να  τη  συγκρατήσει)
  • Της έντονης υγρασίας από τις «εγκλωβισμένες εκπνοές» που αυξάνει τη λιπαρότητα
  • Της τριβής μεταξύ μάσκας και δέρματος και της σύσφιγξη που οδηγούν σε ερεθισμούς και «ασφυξία» του δέρματος.
  • Του μακιγιάζ στο δέρμα κάτω από τη μάσκα που συνδυαστικά με σμήγμα, ιδρώτα και κακή οξυγόνωση, επιβαρύνει το δέρμα
  • Της ήδη πλημμελούς φροντίδα του δέρματος κάτω από τη μάσκα (επειδή δεν φαίνεται η περιοχή, μερικές φορές παραλείπουμε τη φροντίδα της)

Η MASKNE αφορά μόνο τα λιπαρά δέρματα;

Οχι φυσικά! Η MASKNE δεν εμφανίζεται μόνο στις λιπαρές επιδερμίδες, αλλά στα κανονικά και στα ξηρά δέρματα.

Πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά

Τροποποιούμε ή εμπλουτίζουμε την καθημερινή φροντίδα του δέρματός μας με προϊόντα που καταπολεμούν τη MASKNE, δρουν ενάντια στα συμπτώματα ακμής, καταπραΰνουν το δέρμα από ερεθισμούς και επαναφέρουν την υγιή του όψη, την άνεση και την ευεξία του.

Micellar Water: Η άμεση απάντηση

Γιατί η καταπραϋντική του δράση είναι «ένα και ένα» για τις τωρινές ανάγκες που μας δημιούργησε η χρήση μάσκας, ανεξαρτήτως τύπου επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, φορώντας παρατεταμένα μέσα στη μέρα τη μάσκα, το δέρμα ενδεχομένως να εμφανίσει ήπιους ερεθισμούς, ακόμη και αν έχουμε επιδερμίδα χωρίς ευαισθησίες που δεν ερεθιζόταν ως τώρα.

Ως προϊόν καθαρισμού και ντεμακιγιάζ το Micellar Water είναι ούτως ή άλλως ιδανικό, για να καθαρίσει αποτελεσματικά το δέρμα μας από υπολείμματα μακιγιάζ, ρύπους και σμήγμα αλλά τώρα είναι επιπλέον ιδανικό και για να το «ηρεμήσει» από τυχόν ερυθρότητα και ερεθισμό ως επακόλουθο του non-stop mask wearing.

Έναντι λοιπόν του απλού καθαριστικού που ενδεχομένως χρησιμοποιούσαμε έως τώρα (ακόμη και FREZYDERM καθαριστικού), το ενεργό μικκυλιακό νερό της FREZYDERM δίνει ένα πολύτιμο added benefit στην τωρινή ρουτίνα περιποίησής μας.

Επίσης, καθώς φοράμε τη μάσκα σχεδόν όλη μέρα, χρειάζονται μικρές ανάσες καταπράυνσης ανά τακτά διαστήματα για να νιώθουμε το δέρμα μας συνεχώς άνετο, κάτι που επιτυγχάνουμε χρησιμοποιώντας το Micellar Water ως λοσιόν  όσες φορές νιώσουμε ότι το χρειάζεται η επιδερμίδα μας. 

Πώς συνδέεται το Revitalizing Serum με το φαινόμενο MASKNE;

Η πολύωρη χρήση της μάσκας δεν βοηθά το δέρμα να αναπνεύσει ελεύθερα. Έτσι, τα κύτταρα του δέρματος δυσκολεύονται να οξυγονωθούν.

Όμως η οξυγόνωση είναι από τις κύριες λειτουργίες των δερματικών κυττάρων για να διατηρηθεί η ζωτικότητά τους: μεταξύ άλλων, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου και στο να διατηρηθεί το δέρμα ελαστικό, σφριγηλό, πυκνό, με λαμπερή όψη και ζωντάνια.

Εδώ έρχεται ο αναζωογονητικός ορός Revitalizing Serum να επαναφέρει και να αυξήσει τα χαμένα επίπεδα οξυγόνωσης των κυττάρων και να αποκαταστήσει τη σωστή δομή και λειτουργία του δέρματος που χάθηκε παροδικά λόγω της νέας mask using καθημερινότητάς μας. Είναι ιδανικό ως συμπληρωματική περιποίηση στο κανονικό ενήλικο δέρμα.

Write A Comment