Το δέρμα μετά το καλοκαίρι ζητάει περισσότερα - TFM.gr

Το δέρμα μετά το καλοκαίρι, χρειάζεται περισσότερη περιποίηση προκειμένου να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του.

Μετά από το καλοκαίρι και τις διακοπές μας, σίγουρα αισθανόμαστε ξεκούραστοι και χαλαροί, έχοντας ξαναβρεί τους εαυτούς μας. Έχουμε όμως χάσει την ελαστικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας, καθώς η θάλασσα, ο ήλιος και η έλλειψη σωστής περιποίησης έχουν ταλαιπωρήσει και έχουν αφυδατώσει την επιδερμίδα μας. Τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να επισκεφτούμε την ειδικό του δέρματος, τη Δερματολόγο μας για να μας συμβουλεύσει και να μας προτείνει συγκεκριμένες, εξατομικευμένες θεραπείες, που θα καλύψουν τις ανάγκες του δικού μας δέρματος και θα δώσουν άμεσα και αποτελεσματικά, λύσεις  στο κουρασμένο πρόσωπό μας.

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Dr.  Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη, πιστεύει ότι με τις θεραπείες και τις τεχνικές, που θα εφαρμόσει στο πρόσωπό μας  στο ιατρείο αλλά και τις συμβουλές της για τακτική κα κατάλληλη φροντίδα από το σπίτι, θα διορθώσει τις πρώτες βλάβες, που έχει υποστεί το δέρμα μας από τον ήλιο και θα απαλύνει ρυτίδες, πανάδες και σημάδια, ενυδατώνοντας και θρέφοντας βαθιά την επιδερμίδα μας.         

Ξεκινάμε λοιπόν με έναν καλό και βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπό μας και το ντεκολτέ μας, την αγαπημένη θεραπεία της δερμοαπόξεσης με τη βοήθεια των διαμαντιών.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια απολύτως ασφαλή και γρήγορη, μη επεμβατική τεχνική ήπιας αφαίρεσης του επιφανειακού στρώματος του δέρματος με τη δύναμη, που προσφέρουν τα φυσικά διαμάντια (κομμένα με laser, που αποξύουν κι αναρροφούν την επιφάνεια του δέρματος) .

Η αποφλοίωση της επιδερμίδας  & η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αναζωογονεί τη φυσική ζωή του δέρματος κάνοντας το πρόσωπό μας βελούδινο, απαλό, ελαστικό. Ταυτόχρονα, μειώνονται ρυτίδες και λεπτές γραμμές ενώ βελτιώνονται σημάδια από ουλές ακμής. Τέλος, η δερμοαπόξεση είναι ιδανική για την εξομάλυνση ενός φωτογηρασμένου δέρματος, που χρειάζεται άμεσα ενυδάτωση και θρέψη.

Συνεχίζουμε με τη μεσοθεραπεία, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια από τις δημοφιλέστερες θεραπείες ανάπλασης του δέρματός μας, καθώς εξασφαλίζει εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα, καταπολεμά τα σημάδια του ήλιου και του χρόνου προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και αντιγηραντική προστασία μειώνοντας λεπτές ρυτίδες , βελτιώνοντας μαύρους κύκλους  και επαναφέροντας τη σφριγηλότητα στο δέρμα μας.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να είναι ενέσιμη και μη ενέσιμη. Στην ενέσιμη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται έκχυση του διαλύματος στο επιλεγμένο τμήμα του χορίου με λεπτές βελόνες. Στη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου, δε γίνεται χρήση βελονών, αλλά οι επιλεγμένες ουσίες εισάγονται στο δέρμα με την εφαρμογή roller ή με ειδική συσκευή micro-needling.  

Τέλος,  μια πολύ διαδεδομένη θεραπεία, ιδανική για την εξάλειψη των ρυτίδων και την ενυδάτωση του προσώπου, με άμεσα και ορατά αποτελέσματα είναι η έκχυση υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι το κατεξοχήν συστατικό της ενυδάτωσης, χάρη στην ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, παράγοντας την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

Φυσικά με την πάροδο του χρόνου, η φυσική παραγωγή μειώνεται, με αποτέλεσμα το σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων του όγκου σε κροτάφους και ζυγωματικά. Ουσιαστικά με τη χρήση του υαλουρονικού, μιλάμε για ένα «γέμισμα» του προσώπου, ειδικά εκεί που λόγω της απώλειας βάρους ή της διαδικασίας γήρανσης, υπάρχει πρόβλημα, όπως είναι η περιοχή των χειλέων.         

Η Δερματολόγος – Αφροδιολόγος Dr. Eιρήνη Δ.Λαγογιάννη μας συμβουλεύει να επισκεφτούμε το γιατρό μας. «Εκείνος γνωρίζει πως θα επαναφέρει το δέρμα μας κατά την περίοδο του φθινοπώρου, και κυρίως πως να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες του καθενός, χωρίς να δίνει τυποποιημένες λύσεις και αυτό είναι το πραγματικό όφελος για το δέρμα μας».         

Η Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη είναι:

•                Διδάκτωρ Μsc, Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

•                Τ. Επιστημονικός Συνεργάτης «Νοσ. Α. Συγγρός»

•                Μέλος Ευρωπαικής Ακαδημίας Δερματολόγων -Αφροδισιολόγων

•                Μέλος CAMIG

Ιατρείο:  Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811

www.laderma.gr

Facebook

Instagram

Ευχαριστούμε τη γιατρό Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη (Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811) , για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Write A Comment