Vegan καλλυντικά προϊόντα: Από το πιάτο στο νεσεσέρ μας! - TFM.gr

Οι τάσεις από την Αμερική, όπως είναι η Vegan, έρχονται συνήθως στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με μία διαφορά φάσης. Όπως συνέβη λοιπόν με τη χορτοφαγία, κάπως έτσι συμβαίνει και με τα vegan καλλυντικά προϊόντα. Μήπως όμως έφτασε η στιγμή να μεταφέρουμε τη Vegan φιλοσοφία από το πιάτο και στο νεσεσέρ μας;

Σύμφωνα με το περιοδικό Economist το έτος 2019 ήταν η χρονιά των Vegan, με το 1/ 4 των millennials να είναι vegan ή vegetarian. Μάλιστα υπάρχει σημαντική προοπτική ώστε έως το 2030 η Μεγάλη Βρετανία να είναι 100% Vegan! Διάσημοι υποστηρικτές του ευρύτερου Vegan κινήματος είναι οι Beyonce, Jay- Z, Natalie Portman, Michelle Pfeiffer, Gisele Bundchen, Ellie Goulding, Bill Clinton, Jessica Chastain, Ariana Grande, Madonna, Miley Cyrus, Ellen Page, Olivia Wilde, James Cameron, Joaquin Phoenix και πολλοί ακόμη.

Τι σημαίνει Vegan καλλυντικά προϊόντα

Vegan χαρακτηρίζονται εκείνα τα καλλυντικά προϊόντα ομορφιάς, που δεν περιέχουν καθόλου ζωϊκά συστατικά.

Όταν λέμε ζωϊκά συστατικά, τα πιο συνηθισμένα που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία της μόδας είναι το μέλι, η κηρήθρα, η λανονίνη που εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες του μαλλιού κάποιων ζώων, το σκουαλένιο που προέρχεται από το συκώτι του καρχαρία, η καρμίνη που παράγεται από πολτοποημένα σκαθάρια, η ζελατίνη από τα οστά αγελάδας ή γουρουνιού, τένοντες ή συνδέσμους, η αλλαντοϊνη που είναι από ούρα αγελάδας, το αμπάρο από τις εκκρίσεις του λεπτού εντέρου της φάλαινας, λέπια ψαριού και ο πλακούντας από τα πρόβατα. Είμαστε σίγουροι πως αυτή τη στιγμή έχεις πάθει ένα μικρό σοκ για όσα δε γνώριζες και τρέχεις να διαβάσεις τα συστατικά της καλλυντικής κρέμας σου.

Vegan VS Cruelty- Free

Σε αυτό το σημείο όμως θα θέλαμε να κάνουμε έναν μικρό διαχωρισμό ανάμεσα στα vegan καλλυντικά και στα cruelty- free. Και τα δύο αποτελούν τάση για καλό σκοπό. Σημαντικό είναι όμως να γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Ως cruelty- free χαρακτηρίζονται εκείνα τα καλλυντικά που δεν έχουν πειραματιστεί σε ζώα. Προσοχή! Μόνο όσα φέρουν την πιστοποίηση Leaping Bunny δεν έχουν δοκιμαστεί σε πειραματόζωα σε κανένα στάδιο της παρασκευής τους.

Τι Vegan προϊόντα ομορφιάς υπάρχουν;

Τα πάντα! Οτιδήποτε αφορά στην προσωπική υγιεινή και περιποίηση, μπορούμε να το βρούμε στη Vegan εκδοχή του. Από μακιγιάζ, κρέμες σώματος, προσώπου και ματιών, σαμπουάν, αφρόλουτρο, προϊόντα styling μαλλιών και πραγματικά ό,τι άλλο έχεις στο νεσεσέρ σου. Αν κάνεις μία καλή έρευνα, θα βρεις αυτά που ταιριάζουν στην ιδεολογία και το budget σου.

Γιατί να προτιμήσω τα vegan καλλυντικά;

Η TFM ομάδα θα το πάει ανάποδα, καθοδηγώντας προς τη σωστή κατά τη γνώμη μας κατεύθυνση… Τα συμπέρασματα δικά σου!

1. Προτίμησε τα Vegan καλλυντικά προϊόντα μόνο εφόσον δεν περιέχουν χημικά. Το ότι είναι vegan δηλαδή δεν τα καθιστά αυτόματα «αθώα», αφού μπορεί να περιέχουν πρόσθετα χημικά σε σημαντική ποσότητα. Διάλεξε λοιπόν αυτά που δεν έχουν χημικά, για μία ισορροπία ανάμεσα στην ομορφιά και την υγεία.

2. Διάβασε τα φυτικά συστατικά που περιέχει το κάθε προϊόν, ώστε να μην έχεις αλλεργία σε κάποιο από αυτά.

3. Φρόντισε να έχουν την πιστοποίηση για τον cruelty- free χαρακτήρα τους, ώστε να κάνεις μία ακόμη πιο eco- friendly επιλογή.

4. Επίλεξε τα πραγματικά vegan καλλυντικά και απόφυγε παραπροϊόντα που μπορεί να έχουν προέλθει από νεκρά ζώα.

Το TFM φροντίζει ώστε όλα τα προϊόντα που θα βρείτε στο eshop του να είναι πιστοποιημένα, ώστε να καλύπτουν όλες τις επιθυμητές επιλογές του καταναλωτή.

Write A Comment